Paketförslag för en fjällig helg i Sälen

Om man tar en passare, sätter nålen på Sälen och pennan så den sveper inom 1 timmes körsträcka, så omringas otroliga möjligheter och äventyr. Lite som att skaparen hade för avsikt att göra detta område till en lekplats för alla utomhusentusiaster. Men det är inte gjort av sig självt att hitta allt skoj, därför har vi gjort det lite lättare för dig.

Vi har komponerat ihop ett förslag på en helg med några av våra mest populära aktiviteter. Byt ut, addera eller kör precis som vi föreslår. I vårt exempel är ej transporter inkluderade men givetvis hjälper vi er gärna med shuttling tor Gardermoen eller några av Sveriges största städer.

Det här blir en helg där vi låter natur och djur hjälpa oss att slappna av, lär oss något nytt men framförallt – skrattar med likasinnade.

Program

Ankomstdag

Incheck samt meet and greet på en av Sälens mysiga hotell. Vi går igenom helgens program samt presenterar oss för övriga deltagare. Om helgen börjar med tex cykling ser vi till att gå genom medhavd utrustning samt eventuell ställer in hyrd utrustning så att den passar.

Dag 1

Vi möts upp efter frukost för helgens första aktivitet. Det är lite avhängt på  väder men det står mellan cykling, vandring, paddling eller fiske. Målet för dagen är just att hitta en aktivitet i Sälen som antingen är avkopplande eller ”fostrande” beroende på vad du har valt. Vi möts upp för att tillsammans laga en lunch över eld. Under eftermiddagen byter vi aktivitet och avrundar med bastu på hotellet.

Dag 2

Konferens under förmiddagen och lunch på hotellet. Vi möter upp er för gemensam vandring till Lindvallens fäbod där vi delar in er grupp i lag. Vi börjar med en teambuildande aktivitet där det gäller att samla poäng som kommer omvandlas till kronor för aktivitet nummer 2 – Klara, färdiga, laga. I grupper väljer ni utefter er budget en rätt som skall lagas över gasolkök. Ingredienserna handlas över en disk med era välförtjänta kronor. Priset för dagens två aktiviter går till det vinnande lag som kan producera den mest välkomponerade delikatess. Avslutningsvis äter vi våra rätter i den mysiga fäbodmiljön. Trubadur eller dj är ett bra tillval för en lyckad kväll.

Avresedag

Frukost innan avfärd

VAD INGÅR I RESAN?

Utrustning

Vi tillhandahåller större delen av den utrustning du behöver. Inför din resa kommer vi skicka en packlista för utrustning och kläder som är personlig.

Boende

Del i boende 3 nätter.
Du kan välja till att bo i singelrum.

Måltider

3 frukostar
2 luncher
3 middagar

Transfer och Shuttling

Vi ombesörjer nödvändiga transporter på plats

Utbildade guider

Guider med lokalkännedom och sjukvårdsutbildning

Sevärdheter

Vi besöker vackra naturområden och på vissa turer går vi även till Sveriges högsta vattenfall samt världens äldsta träd.

Vanliga frågor och svar

VARFÖR RESA MED FJÄLLÄVENTYR?

Våra guider är passionerade, professionella och har lång erfarenhet och lokalkännedom av ditt resmål. Vi ser till att all logistik kring din resa går så smidigt som möjligt och säkerställer att din tid inte spenderas på fel saker. Fjälläventyr har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet.

HUR SKA JAG KLÄ MIG?

Vädret i bergen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Klä dig enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja och regnjacka kan vara skönt på kvällen. Välj gärna kängor med lite högre skaft eller grövre gymnastikskor. Badkläder är skönt att ha, ibland kan det bli bastu på fjället, och glöm inte solskyddsfaktor, samt insektsmedel. Solglasögon och senilsnören kan vara gott att använda. Se här

VAD SKA JAG HA MED MIG?

Vi rekommenderar alltid att man tar med sig egen utrusting eftersom den känns oftast mest bekväm. Det går alltid att förboka cykel eller utrustning för fiske.

 • Vattenflaska
 • Mugg/kåsa, tallrik och bestick för utomhusbruk
 • Kniv
 • Pannlampa
 • Hygienartiklar
 • Handduk/badkläder
 • Sängkläder/sovsäck comfort -4 grader
 • Inneskor
 • Solglasögon eventuellt solskyddsfaktor
 • Myggmedel
 • Extra underställ, strumpor och kalsonger
 • Eventuellt starkare drycker, !!!

Vill du komplettera med något finns en butik i Sälen, se vad de har här

VAD HÄNDER OM DET BLIR DÅLIGT VÄDER?

Vi anpassar våra resor och utflykter i bästa mån efter väder och vind. Vissa aktiviteter kan komma att ändras pga av väder.

FÅR BARN FÖLJA MED?

Vi välkomnar ungdomar från 16 år i målsmans sällskap.

Reseförsäkringar?

Det är viktigt att du har koll på din egna reseförsäkring samt även ditt sjukvårdskort som man kan beställa från Försäkringskassan.

Vi har resegarantiförsäkring ställd hos Kammarkollegiet