Paketförslag för en fjällig helg i Sälen

Att ta sig ut i naturen har aldrig varit enklare. Vi hjälper er till allt ni behöver för att komma igång med att tälta – en otroligt viktig del i flerdagars fjällvandring. I ryggsäcken finns allt du behöver för att klara dig en natt utomhus – tält, sovsäck, liggunderlag, stormkök och givetvis följer vi med för att lära dig en massa knep för att tältövernattningen skall kännas säkrare och roligare.

Hur ni vill fortsätta er fjällweekend är upp till er. Vi har komponerat ihop ett förslag på en helg med några av våra mest populära aktiviteter. Byt ut, addera eller kör precis som vi föreslår. I vårt exempel är ej transporter inkluderade men givetvis hjälper vi er gärna med shuttling tor Gardermoen eller några av Sveriges största städer.

Det här blir en helg där vi låter natur och djur hjälpa oss att slappna av, lär oss något nytt men framförallt – skrattar med likasinnade.

Program

Ankomstdag

Campingnatt med erfaren guide. Ert ryggsäckshem väntar er där vi kommer överens om att bussen ska stanna.

Dag 2

Bryter nattläger och vandring tillbaka till civilisation. Efter lunch fortsätter dagen med tid i konferenssal eller varför inte passa på att lära sig cykla mountainbike, klättra eller testa en av höghöjdsbanorna i området?

Dag 2

Konferens under förmiddagen och lunch. Vi möter upp er för Highland maze och Klara färdiga laga, två aktiviteter som kompletterar varandra och bygger på teambuilding som avslutas med att ni lagar er gemensamma middag i tävlingsform.

Avresedag

Frukost innan avfärd

VAD INGÅR I RESAN?

Utrustning

Vi tillhandahåller större delen av den utrustning du behöver. Inför din resa kommer vi skicka en packlista för utrustning och kläder som är personlig.

 

Boende

Del i boende 2 nätter, en natt i tält.
Du kan välja till att bo i singelrum.

Måltider

1 frukost
2 middagar

Övriga måltider inkluderas ej men vi hjälper er gärna med det.

Transfer och Shuttling

Vi ombesörjer nödvändiga transporter på plats

Utbildade guider

Guider med lokalkännedom och sjukvårdsutbildning

Sevärdheter

Vi besöker vackra naturområden och på vissa turer går vi även till Sveriges högsta vattenfall samt världens äldsta träd.

Vanliga frågor och svar

VARFÖR RESA MED FJÄLLÄVENTYR?

Våra guider är passionerade, professionella och har lång erfarenhet och lokalkännedom av ditt resmål. Vi ser till att all logistik kring din resa går så smidigt som möjligt och säkerställer att din tid inte spenderas på fel saker. Fjälläventyr har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet.

HUR SKA JAG KLÄ MIG?

Vädret i bergen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Klä dig enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja och regnjacka kan vara skönt på kvällen. Välj gärna kängor med lite högre skaft eller grövre gymnastikskor. Badkläder är skönt att ha, ibland kan det bli bastu på fjället, och glöm inte solskyddsfaktor, samt insektsmedel. Solglasögon och senilsnören kan vara gott att använda. Se här

VAD SKA JAG HA MED MIG?

Vi rekommenderar alltid att man tar med sig egen utrusting eftersom den känns oftast mest bekväm. Det går alltid att förboka cykel eller utrustning för fiske.

 • Vattenflaska
 • Mugg/kåsa, tallrik och bestick för utomhusbruk
 • Kniv
 • Pannlampa
 • Hygienartiklar
 • Handduk/badkläder
 • Sängkläder/sovsäck comfort -4 grader
 • Inneskor
 • Solglasögon eventuellt solskyddsfaktor
 • Myggmedel
 • Extra underställ, strumpor och kalsonger
 • Eventuellt starkare drycker, !!!

Vill du komplettera med något finns en butik i Sälen, se vad de har här

VAD HÄNDER OM DET BLIR DÅLIGT VÄDER?

Vi anpassar våra resor och utflykter i bästa mån efter väder och vind. Vissa aktiviteter kan komma att ändras pga av väder.

FÅR BARN FÖLJA MED?

Vi välkomnar ungdomar från 16 år i målsmans sällskap.

Reseförsäkringar?

Det är viktigt att du har koll på din egna reseförsäkring samt även ditt sjukvårdskort som man kan beställa från Försäkringskassan.

Vi har resegarantiförsäkring ställd hos Kammarkollegiet

Inga fält hittades.