Äventyrsvecka i Sälen

I sommar välkomnar vi er till en äventyrsvecka i Sälen som passar framförallt familjer men även du som är sugen på att lära dig något nytt och njuta av fjällen. Rafting, klättring, fjällcykling eller varför inte testa på en tältnatt?

Omgiven av vackra miljöer och likasinnade blir det här kanske det udda äventyret som du både minns och skrattar åt lång tid framöver. Fjällstigar som skriker efter att bli cyklade, forsar som bara måste paddlas och solnedgångar som upplevs på första parkett medans maten sjuder sig klar på stormköket. För mat likt livet smakar bäst utomhus.

Vi har komponerat ihop ett förslag på en vecka med några av våra mest populära aktiviteter. Byt ut, addera eller kör precis som vi föreslår. I vårt exempel är ej transporter inkluderade men givetvis hjälper vi er gärna på plats och även med shuttling tor Gardermoen eller några av Sveriges största städer.

Det här blir en helg där vi låter natur och djur hjälpa oss att slappna av, lär oss något nytt men framförallt – skrattar med likasinnade.

Program

Dag 1 - Tältnatt

Vi träffas vid vår anläggning där vi går igenom utrustning och packar våra väskor för en natt utomhus. Det finns mängder med mysiga utflyktsmål i Sälen men också Sveriges högsta vattenfall eller världens äldsta träd är värt ett besök. Låt väder och önskemål styra. Men med ett ryggsäckshem kommer du få första parkett till en solnedgång som vi njuter av medans middagen lagas över stormkök. All utrustning ingår och med en erfaren guide kommer du lära dig en massa knep för att skapa ett bra nattläger med tält.

Dag 2 - MTB Kurs

Dagen börjar med att vi bryter nattlägret och vandrar tillbaka till civilisation. Efter lunch fortsätter dagen på cykelsadeln. Våra kurser riktar sig till både nybörjare och medelgoda cyklister. Vi kommer gå igenom teknik, utrustning och vad som bör finnas med i en fjällcyklists ryggsäck. Det blir en eftermiddag med många tips och tricks som kommer trimma din utvecklingskurva.

Dag 3 - Fjäll eller parkcykling

Med gårdagens kurs färsk i kroppen tar vi oss ut på fjället. Lunch ingår och lagas över öppen eld. Räkna med ca 4 timmars cykling. Det här är också en dag som kanske hellre spenderas i cykelparken? Med ett liftkort får du fallhöjdsmetrarna gratis. Givetvis är vi med och ser till att du får ut så mycket som möjligt av din cykling. Efter en dag på fjället kommer en varm bastu vara välkommet eller varför inte unna dig lite pool-spa i Experiums sauna värld?

Dag 4 - Forsränning

Vi åker till Trysil och låter använda ben vila i gummiflotten. Heldag med forsränning och lunch längs älven.

Dag 5 - Hyra hund

Välj att koppla av med en lätt fjällpromenad. Om du bokar minst tre aktiviteter får du även erbjudandet att låna en hund av oss – något som ofta motiverar alla deltagare i familjen att följa med på fjället

Dag 6 - Klippklättring

Vi träffas på vår anläggning för att packa utrustning för en dag på berget. Klippklättring handlar om fokus och att överkomma sina inbillade begränsningar. Vi introducerar i sporten och lär dig hur knutar och utrustning fungerar. Lunch lagas över öppen eld och på vägen hem rekommenderas ett dopp i en sjö. När du ändå har djärvat dig på klippan kanske du också vågar hoppa från hopptornet?

VAD INGÅR I RESAN?

Utrustning

Vi tillhandahåller större delen av den utrustning du behöver. Inför din resa kommer vi skicka en packlista för utrustning och kläder som är personlig.

 

Boende

Del i boende 5 nätter, en natt i tält.
Hör av dig om du vill bo i singelrum.

Måltider

5 frukostar
5 luncher
1 middag

Övriga måltider inkluderas ej men vi hjälper er gärna med det.

Transfer och Shuttling

Transporter är ej inkluderade i paketet men kan läggas till. Maila oss dina önskemål.

Utbildade guider

Guider med lokalkännedom och sjukvårdsutbildning

Sevärdheter

Vi besöker vackra naturområden och på vissa turer går vi även till Sveriges högsta vattenfall samt världens äldsta träd.

Vanliga frågor och svar

VARFÖR RESA MED FJÄLLÄVENTYR?

Våra guider är passionerade, professionella och har lång erfarenhet och lokalkännedom av ditt resmål. Vi ser till att all logistik kring din resa går så smidigt som möjligt och säkerställer att din tid inte spenderas på fel saker. Fjälläventyr har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet.

HUR SKA JAG KLÄ MIG?

Vädret i bergen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Klä dig enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja och regnjacka kan vara skönt på kvällen. Välj gärna kängor med lite högre skaft eller grövre gymnastikskor. Badkläder är skönt att ha, ibland kan det bli bastu på fjället, och glöm inte solskyddsfaktor, samt insektsmedel. Solglasögon och senilsnören kan vara gott att använda. Se här

VAD SKA JAG HA MED MIG?

Vi rekommenderar alltid att man tar med sig egen utrusting eftersom den känns oftast mest bekväm. Det går alltid att förboka cykel eller utrustning för fiske.

 • Vattenflaska
 • Mugg/kåsa, tallrik och bestick för utomhusbruk
 • Kniv
 • Pannlampa
 • Hygienartiklar
 • Handduk/badkläder
 • Sängkläder/sovsäck comfort -4 grader
 • Inneskor
 • Solglasögon eventuellt solskyddsfaktor
 • Myggmedel
 • Extra underställ, strumpor och kalsonger
 • Eventuellt starkare drycker, !!!

Vill du komplettera med något finns en butik i Sälen, se vad de har här

VAD HÄNDER OM DET BLIR DÅLIGT VÄDER?

Vi anpassar våra resor och utflykter i bästa mån efter väder och vind. Vissa aktiviteter kan komma att ändras pga av väder.

FÅR BARN FÖLJA MED?

Vi välkomnar barn från 6 år i målsmans sällskap.

Reseförsäkringar?

Det är viktigt att du har koll på din egna reseförsäkring samt även ditt sjukvårdskort som man kan beställa från Försäkringskassan.

Vi har resegarantiförsäkring ställd hos Kammarkollegiet

Kan man ändra i upplägget?

Givetvis! Följ med på det du tycker är kul och välj kanske att göra något mer än annat. Här har du priserna:

 • MTB Cykling – 3h 650kr eller 6h 1150kr (cykel och utrustning ingår)
 • Klättring i älvdalen – 1 195 kr/heldag inkl lunch och bad på vägen hem
 • Tältnatt med guide – 1150kr /vuxen
 • Familjerafting i Trysil – 1295 kr/person.
 • Utflykt till njupeskär med vandring till världens äldsta träd. 395 kr/person för guide, lunch och kaffe