Fjällvett och säker vandring

Fjällen erbjuder ett brett spectra av färger, temperaturer men också utmaningar beroende på vilken årstid du väljer. Vad behöver man förbereda sig på? Hur lagar man mat och vilket vatten kan man dricka? Det är inte helt självklart och bara för att man står där i sin splitternya vandringsutrustrustning är det inte säkert att man riktigt vet hur den ska användas. Man vill tex inte inleda en fjällvandringsvecka med fotskav, dyngsur utrustning eller tältpinnar som inte lämpar sig för snö.

Vi vill göra din fjälltur till en härlig och frisk upplevelse men framförallt vill vi lägga fokus på fjällvett och säkrare fjällvandring. Vi kan även lägga till scenarier med olycksfall, skapa ett nattläger utan tält eller hur man tar hand om sin vän som har trillat i vatten. Tillsammans med din familj eller vänner blir den här upplevelsen en kombination av roliga reflektioner er sinsemellan, många användbara tips och några härliga fjälldagar. Varför inte avsluta fjällturen i en av våra fjällstugor med tillgång till bastu och en vällagad middag med goda drycker?

Förslag på upplägg

Gör din första natt i fjälltält till en oförglömlig upplevelse. Med våra kunniga guider blir första turen en minnesvärd och härlig tur utan stress och tillsammans med likasinnade. Vi går igenom utrustningen som behövs, vi packar tillsammans och du får tips och råd för hur du bäst ska bära och gå. Därefter går vi ut på fjället tillsammans. Vi navigerar med karta och kompass till en härlig plats där vi lagar vår lunch över öppen eld eller på gasskökets låga. När vi vilat fötterna en stund och är mätta och belåtna fortsätter vi vår vandring mot målet, en vacker plats att slå upp våra tält för natten. Vi hjälps åt att hämta vatten, resa tälten och börjar laga vår kvällsmat. Kanske har vi funnit en plats att göra upp eld, då myser vi kvällen igenom i lågornas sken. Är vädret emot oss kurar vi in oss i tälten och låter regnets smatter mot duken vagga oss in i välförtjänt sömn. På morgonen avnjuter vi frukost och kokkaffe innan vi river vårt läger.

Dag 1: Vi samlas vid vår butik på Lindvallen. Här går vi igenom utrustningen och packar våra ryggsäckar. Våra guider hjälper till att välja rätt saker för turen och du har möjlighet att köpa till kläder om det skulle saknas. När väskorna är färdigpackade ger vi oss iväg till startplatsen för vår vandring.

Dag 2-3: Vi vaknar i våra tält, kliver upp och sträcker på oss och sätter igång med frukostbestyren. När vi är värmda av morgonkaffet och mätta av maten är det dags att riva vårt nattläger och fortsätter vår tur. Övning ger färdighet och saker som dag ett upplevdes som svåra blir enklare och enklare för varje försök. Att göra en eld med tändstål eller resa ett tält kommer bli rena barnleken för er. Vi rekommenderar att ni spenderar sista natten i en av våra fjällstugor. Medans bastun blir varm kan ni njuta av att kläderna torkar i eldens sken med ett glas gott i handen. De mjuka sängarna har aldrig känts så sköna.

Hemfärd: Efter frukost börjar vi vår vandring tillbaka till civilisationen och vi räknar med att vara åter ca 13:00.

Boka din upplevelse här

Guider

Lisa Carlson

Fjällguide

Kombinerar nyfikenhet med lugn, pannben med empati och har en fantastisk hand med hundarna. Trivs sommartid bäst med tältet på ryggen eller med en paddel i handen.

lisa@fjallaventyr.com

Ida Thomstad

Fjällguide, Certifierad WRT Pro

Oppvokst i en forsvarsfamilie med forkjærlighet for eventyr. Overlevelse i naturen, klatring og alle typen skikjøring har vært en stor del av mitt liv.

+4799035821
ida@fjallaventyr.com

Christian Ekstrand

Fjällguide och eventansvarig

Christian är en go å glad gubbe från västkusten som efter många år i restaurang miljö äntligen hittat ut i skog och natur. Har studerat Outdoor Adventure Management i USA, WRT PRO, Quiz vinnare.

+46 280 210 11
christian@fjallaventyr.com

Björn Olsson

Fjällguide / cykelinstruktör, certifierad WFR, WRT Pro

Passionerad fjällromantiker från Stockholm som tagit sig i kragen och bytt bjudluncher mot de fria vidderna. Cyklat mountainbike i hela sitt liv och fallit pladask för packrafting de senaste åren.

+46 280 210 11
bjorn@fjallaventyr.com

Ludwig Lind

Grundare och VD sedan 2002. Musher, Fotograf, Äventyrare, certifierad Wilderness First Responder

Född och uppvuxen i Sälen och tredje generationens upplevelse-entreprenör. Passionerad hundförare "musher" och äventyrare sedan 1988. "Det jag älskar med Fjälläventyr är den känsla som skapas av kombination av natur, djur och där likasinnade möts för att prova något nytt för första gången."

+46 280 210 11
ludwig@fjallaventyr.com

Vanliga frågor och svar

HUR SKA JAG KLÄ MIG?

Vädret i bergen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Klä dig enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja och regnjacka kan vara skönt . Välj gärna kängor med lite högre skaft eller grövre gymnastikskor. Glöm inte solskyddsfaktor, samt insektsmedel. Solglasögon kan vara gott att använda.

När du har bokat din upplevelse kommer vi att skicka dig en mer detaljerad packlista

VAD HÄNDER OM DET BLIR DÅLIGT VÄDER?

Vi anpassar våra resor och utflykter i bästa mån efter väder och vind. Vissa aktiviteter kan komma att ändras pga av väder.

FÅR BARN FÖLJA MED?

Vi hälsar ungdomar från 15 år välkomna på denna tur

Vi träffas på vår butik i Lindvallen