Paddla packraft

En packraft är en liten uppblåsbar gummibåt. Den väger bara några kilon och är lätt att bära med sig i packningen, ändå är den stabil och tålig nog för tuffa äventyr i vildmarken! Och framförallt, den är makalöst rolig att paddla med.

Eftersom båten väger lätt och är mycket tålig, och dessutom tar liten plats och är väldigt enkel att paddla med, lämpar den sig perfekt till att utforska små åar och vattendrag runt Sälenfjällen. På våra packraft-turer blandar vi paddling med lite vandring för att komma till de finaste åarna och utsikterna. Båtarna blåser vi upp på några minuter med luftsäckarna, vi flyter fram och paddlar längs lätt strömmande vattendrag. Den som vågar och vill får gärna utmana sig i enklare forsar, båten är stabil och tålig nog för riktig vitvattenpaddling. Välj en heldag med packrafting om du vill prova i lugn och ro, eller en tur med övernattning längs ån om du verkligen vill få ut det mesta av din upplevelse.

Hyra packraft: För dig som vill testa själv. Du kan boka för en dag online, men hör gärna av dig för att hyra över en längre period. Välj mellan den ultrakompakta och lättviktiga Kokopelli Rogue med TiZip för tuffa turer i vildmarken, eller Kokopelli XPD för en slitstark och pålitlig raft för riktigt tuffa tag. 4-delad Werner Skagit-paddel och Kokatat Aries flytväst ingår i hyran.

Heldagsturen: Vi möts kl. 10 i Lindvallen och går igenom utrustningen, och packar ihop dagens prylar innan vi tar oss till den älv eller å som vi ska paddla. Exakt rutt bestäms utefter dagens förutsättningar, vattenläge och gruppens ambitioner. Vi går i land och äter lunch längs ån när folk börjar bli hungriga. Räkna med att vara tillbaka kring 16-17 på eftermiddagen.

Övernattningsturen: Vi möts kl. 10 i Lindvallen och går igenom utrustningen tillsammans, det är mycket som ska med och det är viktigt att det blir rätt. När packningen är klar åker vi ut till startpunkten för själva turen, beroende på gruppen och dagens förutsättningar kanske vi vandrar en bit med packningen tills det är dags att blåsa upp båtarna. Dagen tillbringas till stor del på vattnet men med strandhugg för lunch. När det nalks kväll finner vi en fin plats att resa våra tält eller hissa upp våra hängmattor, sedan lagar vi middag tillsammans och skryter om dagens bravader. När morgonen gryr äter vi frukost, bryter lägret och paddlar vidare. Räkna med att vara klar kring lunchtid dag två.

 

Boka direkt online

Loading…

Vanliga frågor och svar

Vilken utrustning behöver jag?

Vi förser dig med all utrustning för turen, men ta med extra kläder enligt nedan!

Hur ska jag klä mig?

Tåliga friluftskläder efter väder, och ett torrt ombyte om du skulle trilla i! Välj ett underställ i ull om det är kallt. Du får låna en vattentät persedelpåse för dina ombyteskläder. Ett par slit-och-släng-skor som får bli blöta kan vara skönt att ha på sig. solglasögon och en keps eller liknande om solen skulle vara framme, regnkläder om vädret är dåligt.

Vad händer vid dåligt väder?

Vi anpassar turen efter väderförhållanden men vi ställer generellt inte in några turer.

Får barn följa med?

Vi välkomnar barn från ca 11 år i målsmans sällskap

Vart samlas vi?

Om inget annat sägs möts vi vid vår Nordic Adventure butik på Lindvallen, se karta längst ner på sidan.

Det verkar ingå mat, vad består den av?

Vi erbjuder en lunch som passar dagens förutsättningar. Grillar korv över eld, snabblunch från REAL-turmat eller goda mackor om vi vill fokusera på aktiviteten. På övernattningsturen lagar vi tillsammans mat från grunden, över eld eller gasspis beroende på förutsättningarna för dagen. Vi anpassar menyn till era matkrav och allergier, hör av dig i ett mail om det.

Paddelinstruktörer

Björn Olsson

Fjällguide / cykelinstruktör, certifierad Wilderness First Responder

Passionerad fjällromantiker från Stockholm som tagit sig i kragen och bytt bjudluncher mot de fria vidderna. Cyklat mountainbike i hela sitt liv och och brinner för att hjälpa nya människor finna till cykelsporten och episka hundspannsupplevelser.

+46 768 81 33 30
+46 280 210 11
bjorn@fjallaventyr.com

Ludwig Lind

Grundare och VD sedan 2002. Musher, Fotograf, Äventyrare, certifierad Wilderness First Responder

Född och uppvuxen i Sälen och tredje generationens upplevsle-entreprenör. Passionerad hundförare "musher" och äventyrare sedan 1988. "Det jag älskar med Fjälläventyr är den känsla som skapas av kombination av natur, djur och där likasinnade möts för att prova något nytt för första gången."

+46 702 64 09 21
+46 280 210 11
ludwig@fjallaventyr.com

Ida Thomstad

Fjällguide

Oppvokst i en forsvarsfamilie med forkjærlighet for eventyr. Overlevelse i naturen, klatring og alle typen skikjøring har vært en stor del av mitt liv.

+4799035821
ida@fjallaventyr.com

Don Mcgillicuddy

Fjäll och resguide

Fjälläventyrs största globetrotter är ursprungligen från Kanada men emigrerat till Sveriges fjäll och har drivit en boende anläggning helt of-the-grid på toppen av Fulufjället de senaste 15 åren. "Under lågsäsong packar jag ihop, tar med min 40 liters rygga och ett pass. Packa lätt och uppleva nya kulturer är kanske det jag brinner mest för och försöker lägga större delen av min lediga tid på att hitta nya spännande resmål."

+46 280 210 11
don@fjallaventyr.com

Emma Vallin

Fjällguide

Kört hundspann och guidat sedan barnsben och skänker ett entusiastiskt lugn till både djur och gäster på fjället. Dessutom är hon proffs på att köra väldigt tunga maskiner.

+46 280 210 11
info@fjallaventyr.com

Hitta hit

Om inget annat sägs, utgår vi från vårt högkvarter Fäbodvägen 10 i  Lindvallen.