Prova på fjällvandring och övernattning i tält

Gör din första natt i fjälltält till en oförglömlig upplevelse. Med våra kunniga guider blir första turen en minnesvärd och härlig tur utan stress och tillsammans med likasinnade. Vi går igenom utrustningen som behövs, vi packar tillsammans och du får tips och råd för hur du bäst ska bära och gå. Därefter går vi ut på fjället tillsammans. Vi navigerar med karta och kompass till en härlig plats där vi lagar vår lunch över öppen eld eller på gasskökets låga. När vi vilat fötterna en stund och är mätta och belåtna fortsätter vi vår vandring mot målet, en vacker plats att slå upp våra tält för natten. Vi hjälps åt att hämta vatten, resa tälten och börjar laga vår kvällsmat. Kanske har vi funnit en plats att göra upp eld, då myser vi kvällen igenom i lågornas sken. Är vädret emot oss kurar vi in oss i tälten och låter regnets smatter mot duken vagga oss in i välförtjänt sömn. På morgonen avnjuter vi frukost och kokkaffe innan vi river vårt läger. Utan att lämna ett spår av vår närvaro beger vi oss tillbaka till civilisationens trygga larm med en längtan att snart få ge oss ut med tältet på ryggen igen.

 

Dag 1: Vi samlas vid vår butik Nordic Adventure på Fäbodvägen 10. Här går vi igenom utrustningen och packar våra ryggsäckar. Våra guider hjälper till att välja rätt saker för turen och du har möjlighet att köpa till kläder om det skulle saknas. När väskorna är färdigpackade ger vi oss ut på fjället!

Dag 2: Vi vaknar i våra tält, kliver upp och sträcker på oss och sätter igång med frukostbestyren. När vi är värmda av morgonkaffet och mätta av maten är det dags att riva vårt nattläger och gå tillbaka till civilisationen igen. Räkna med att vara tillbaka lagom till lunch.

Boka din upplevelse direkt online

Vanliga frågor och svar

VARFÖR RESA MED FJÄLLÄVENTYR?

Våra guider är passionerade, professionella och har lång erfarenhet och lokalkännedom av ditt resmål. Vi ser till att all logistik kring din resa går så smidigt som möjligt och säkerställer att din tid inte spenderas på fel saker. Fjälläventyr har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet.

HUR SKA JAG KLÄ MIG?

Vädret i bergen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Klä dig enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja och regnjacka kan vara skönt på kvällen. Välj gärna kängor med lite högre skaft eller grövre gymnastikskor. Badkläder är skönt att ha, ibland kan det bli bastu på fjället, och glöm inte solskyddsfaktor, samt insektsmedel. Solglasögon och senilsnören kan vara gott att använda. Se här

VAD SKA JAG HA MED MIG?

Vi rekommenderar alltid att man tar med sig egen utrusting eftersom den känns oftast mest bekväm.

  • Vattenflaska
  • Kniv
  • Pannlampa
  • Hygienartiklar
  • Handduk/badkläder
  • Solglasögon eventuellt solskyddsfaktor
  • Myggmedel
  • Extra underställ, strumpor och kalsonger
  • Eventuellt starkare drycker

Vill du komplettera med något finns en butik i Sälen, se vad de har här

VAD HÄNDER OM DET BLIR DÅLIGT VÄDER?

Vi anpassar våra resor och utflykter i bästa mån efter väder och vind. Vissa aktiviteter kan komma att ändras pga av väder.

FÅR BARN FÖLJA MED?

En utmärkt aktivitet att ta med barnen på!

Reseförsäkringar?

Det är viktigt att du har koll på din egna reseförsäkring samt även ditt sjukvårdskort som man kan beställa från Försäkringskassan.

Vi har resegarantiförsäkring ställd hos Kammarkollegiet