Flugfiskekurs i Norge

Att komma rätt från början av sitt flugfiskeliv kan vara den stora skillnaden mellan att ha funnit sitt nya stora intresse och att känna sig överväldigad av termer och teknik. Vi älskar att lära ut flugfiske, vare sig det är vid en vacker å vid fjället eller vid en mäktig laxälv. Välkommen till ditt nya liv som flugfiskare!

Mindre än 2 timmar från Östersund finner du Scandiflyguides egna öring-eldorado. Detta vatten är endast tillgängligt genom Scandiflyguides och oss på Fjälläventyr och antal fiskare är hårt begränsat. Dryga milen strömmande vatten med stationär öring samt fisk som vandrar upp från stora sjösystem nedströms.

Redan under 20-talet så besöktes gården i Nord-Trøndelag av skottar och engelsmän som kom för det fantastiska öringfisket. Den skotska familjen Evans lät uppföra vad som kallades för ”Engelsk stuggu” på gården. Under nästan 30 år tog familjen mot fiske- & jaktgäster. Det är den traditionen vi bygger på!

Vi fiskar i små grupper, i områden där trängsel är ett okänt begrepp. Det här är våra privata vatten, där endast Scandinavian Fly Fishing Guides gäster får fiska. Med små grupper får du möjlighet att njuta av en kopp kaffe, tid att diskutera flugvalet, lära dig de rätta knutarna, finslipa kasttekniken. Och du, våra guider fokuserar alltid på att ge våra gäster en så bra flugfiskeupplevelse som möjligt.

Inkluderat i kursen

Boende i bekväma dubbelrum inkl. helpension, guider & instruktörer, all fiskeutrustning (inkl. vadarbyxor och kängor).

Kurserna startar med teori torsdag kväll och avslutas vid lunchtid på söndagen. Självklart så går det att boka ytterligare dygn om man önskar att stanna kvar och fiska vidare efter avslutad kurs.

Mer information skickas ut i samband med bokning.

PRIS OCH DATUM

Pris: 5990 kr/person (gäller del i dubbelrum, tillägg för enkelrum).

När: Introduktionskurs 27-30/7 (möjlighet att boka till extra fiskedygn finns)
Boka nu, maila info@fjallaventyr.com
Är ni en grupp som vill åka tillsammans ett specifikt datum? Maila oss för skräddarsydda paket!

Inför din fiskeresa

 

Var samlas man?

Du får detaljerad information med din bokningsbekräftelse. Vår lodge ligger ca 2 timmar från Östersund.

Hur ska jag klä mig?

Vädret i fjällen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Klä dig enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja och regnjacka är praktiskt. Glöm inte keps och solglasögon mot solen och vilsna krokar.

Vad ska jag ha med mig?

Kläder för aktiviteter utomhus.

Vad händer om det blir dåligt väder?

Vi anpassar vårt fiske efter rådande förhållanden och med rätt kläder är det inget problem.

Får barn följa med?

Vi välkomnar ungdomar från 16 år i målsmans sällskap.

Vilka försäkringar gäller?

Allt flugfiske sker under egen risk så era egna försäkringar är gällande.