Flugfiske i Slovenien

I ett bergslandskap som kanske bara Nya Zeeland kan mäta sig med så får vi vara med om ett fantastiskt fiske efter regnbåge, öring, harr och den mytomspunna marmorataöringen. På plats tar våra certifierade guider hand om er och håller er borta från “turistpoolerna”; vi fiskar ett antal fiskevårdsområden under veckan, däribland en handfull mindre kända och svåråtkomliga sträckor. Alltså finns alla förutsättningar för ett lyckat fiske och en upplevelse du sent kommer att glömma. Det här är paketet för dig som vill uppleva spännande flugfiske i Slovenien!

Vi fiskar ett antal spännande vatten i olika dalgångar. Vårt basläger ligger så pass strategiskt till att vi trots eventuella oväder och höga flöden i en dal kan hitta goda förutsättningar i en annan. Vi har under veckan möjlighet att dela upp gruppen, så att man får möjlighet att fiska små hemliga vatten som få känner till.

Dag 1: Vi hämtar dig på flygplatsen i Venedig och transporterar dig till lodgen, ditt hem för resten av veckan. Första dagen ägnas åt det praktiska, plocka i ordning utrustningen, fixa fiskekort osv.

Dag 2-7: Vi vaknar till bruset av fantastiskt vackra Soča, vaknar du tidigt hinner du kanske lägga dagens första kast redan innan frukost! Efter frukosten så kör vi till det för dagen aktuella vattnet, vart bestämmer ni i samråd med era guider. Vi delar vid behov upp gruppen mellan olika sträckor och vatten, för att vid lunch sammanstråla, utbyta historier och sedan kanske prova lyckan vid en annan spännande plats.

Dag 8: Efter frukost tar vi dig tillbaka till flygplatsen i Venedig, önskar dig en trevlig resa och tackar för oss.

Inkluderat i resan

Våra paket inkluderar flyg, transfer, boende, mat (inkl ett glas vin till middagen), all fiske-utrustning på plats, certifierade professionella guider alla dagar, fiskekort samt alla transporter på plats.

PRIS OCH DATUM

Pris: 22 490 kr/person, summan kan delbetalas.

När: 6-13 maj, 13-20 maj, 23-30 september

Boka nu, maila info@fjallaventyr.com

Är ni en grupp som vill åka tillsammans ett specifikt datum? Maila oss för skräddarsydda paket!

Inför din fiskeresa

Varför resa med Fjälläventyr?

Våra guider är passionerade, professionella och certifierade flugfiskeguider och har lång erfarenhet av fisket i Slovenien. Din guide är där för din skull, inte för att fiska själv. Vi håller dig borta från ”turist-poolerna” och visar dig det bästa Slovenien har att erbjuda. Fjälläventyr har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet.

Hur ska jag klä mig?

Vädret i bergen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Klä dig enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja och vadarjacka/regnjacka är praktiskt.

Vad ska jag ha med mig?

Flugfiskeutrustning i klass 4-6, vadare, tafsmaterial, flugor, lämpliga kläder. Närmare förslag på utrustning skickas ut tillsammans med bokningsbekräftelsen.

Vad händer om det blir dåligt väder?

Vi anpassar vårt fiske efter rådande förhållanden och försöker alltid oavsett vattenstånd hitta fiskbart vatten.

Får barn följa med?

Vi välkomnar ungdomar från 16 år i målsmans sällskap.

Vilka försäkringar gäller?

Allt flugfiske sker under egen risk så era egna försäkringar är gällande.

Vart flyger vi ifrån?

Inkluderat i priset är flyg tur & retur från Stockholm, Köpenhamn eller Oslo. Önskar du flyga från annan ort, kontakta oss gärna för tillgänglighet och prisförslag.