Flugfiske i Slovenien

I ett bergslandskap som kanske bara Nya Zeeland kan mäta sig med så får vi vara med om ett fantastiskt fiske efter regnbåge, öring, harr och den mytomspunna marmorataöringen. På plats tar våra certifierade guider hand om er och håller er borta från “turistpoolerna”; vi fiskar ett antal fiskevårdsområden under veckan, däribland en handfull mindre kända och svåråtkomliga sträckor. Alltså finns alla förutsättningar för ett lyckat fiske och en upplevelse du sent kommer att glömma. Det här är paketet för dig som vill uppleva spännande flugfiske i Slovenien!

Vi fiskar ett antal spännande vatten i olika dalgångar. Vårt basläger ligger så pass strategiskt till att vi trots eventuella oväder och höga flöden i en dal kan hitta goda förutsättningar i en annan.

Program

Ankomst

Vi hämtar dig på flygplatsen och transporterar dig till ditt hem för veckan. Första dagen ägnas åt det praktiska, plocka i ordning utrustningen, fixa fiskekort osv.

Dag 2-7

Vi vaknar och tar dagens första kopp kaffe med en fantastiska bergskedja som vy. Efter frukosten så kör vi till det för dagen aktuella vattnet, vart bestämmer ni i samråd med er guide. Vi delar vid behov upp gruppen mellan olika sträckor och vatten, för att vid lunch sammanstråla, utbyta historier och sedan kanske prova lyckan vid en annan spännande plats. Väl tillbaka vid huset tar vi det lugnt och varvar ner innan vi beger oss mot någon av de trevliga restaurangerna eller pubarna för middag. Håller fisket oss kvar vid vattnet kan det mycket väl bli middag med vadarna på, om gruppen så vill, vid någon närbelägen restaurang.

Avresa, dag 8

Efter frukost tar vi dig tillbaka till flygplatsen, önskar dig en trevlig resa och tackar för oss.

Boka direkt online

Loading…

Våra guider

Joel Gustavsson

Fjäll- & fiskeguide

Dala-Flodas finest i egen hög person. Låt dig inte luras av hans ungdomliga yttre – med ett flugspö i handen får han den mest garvade att häpna.

+46 280 210 11
joel@fjallaventyr.com

Privat: Henrik Wallberg

Flugfiskeguide/Administratör/Fjällguide

Mr Flugfiske ansvarar för våra bokningar och håller till på så väl fjället som i vår butik på Lindvallen, Nordic Adventure. Flugfiskeguide lika hemma i Sloveniens dalgångar, Skottlands högländer och västkusten som Norges fjällvärd, tar sin tillflykt till Sälen på vintrarna.

+46 73 07 210 11
+46 280 210 11
henrik@fjallaventyr.com

Ingår i resan

UTRIKES FLYG

Med avgång från överenskommen flygplats, ekonomiklass inklusive 20 kg handbagage.

Boende

Del i dubbelrum i 7 nätter.

Måltider

Frukost 7 dagar. Lunch och middag äter vi på passande trevlig restaurang.

Transporter

Transfer till flygplatsen samt all transport på plats.

Utbildade guider

Certifierad professionell guider alla dagar.

Sevärdheter

Socadalen är i sig en sevärdhet men vi tar er långt bortom vanliga turistpooler och guidar i fantastiska naturområden och nationalparker.

Inför din resa, FAQ

VARFÖR RESA MED FJÄLLÄVENTYR?

Våra guider är passionerade, professionella och certifierade flugfiskeguider och har lång erfarenhet av fisket i Slovenien. Din guide är där för din skull, inte för att fiska själv. Vi håller dig borta från ”turist-poolerna” och visar dig det bästa Slovenien har att erbjuda. Fjälläventyr har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet.

HUR SKA JAG KLÄ MIG?

Vädret i bergen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Klä dig enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja och vadarjacka/regnjacka är praktiskt.

VAD SKA JAG HA MED MIG?

Flugfiskeutrustning i klass 4-6, vadare, tafsmaterial, flugor, lämpliga kläder. Närmare förslag på utrustning skickas ut tillsammans med bokningsbekräftelsen.

VAD HÄNDER OM DET BLIR DÅLIGT VÄDER?

Vi anpassar vårt fiske efter rådande förhållanden och försöker alltid oavsett vattenstånd hitta fiskbart vatten.

FÅR BARN FÖLJA MED?

Vi välkomnar ungdomar från 16 år i målsmans sällskap.

VILKA FÖRSÄKRINGAR GÄLLER?

Allt flugfiske sker under egen risk så era egna försäkringar är gällande.

VART FLYGER VI IFRÅN?

Inkluderat i priset är flyg tur & retur från Stockholm, Köpenhamn eller Oslo. Önskar du flyga från annan ort, kontakta oss gärna för tillgänglighet och prisförslag.

Sist men inte minst, behövs sängkläder?

Nej, det ingår i boendet.