Flugfiskekurs

Att komma rätt från början av sitt flugfiskeliv kan vara den stora skillnaden mellan att ha funnit sitt nya stora intresse och att känna sig överväldigad av termer och teknik. Vi älskar att lära ut flugfiske, vare sig det är vid en vacker å vid fjället eller vid en mäktig laxälv. Välkommen till ditt nya liv som flugfiskare!

Vi erbjuder ett antal kurser på flera olika platser i landet, från kust till fjäll, från nybörjare till erfaren.

Vi fiskar i små grupper, i områden där trängsel är ett okänt begrepp. Med små grupper får du möjlighet att njuta av en kopp kaffe, tid att diskutera flugvalet, lära dig de rätta knutarna, finslipa kasttekniken. Och du, våra guider fokuserar alltid på att ge våra gäster en så bra flugfiskeupplevelse som möjligt.

Flugfiskekurs vid exklusiva öringströmmar

Under en härlig helg så kommer vi att fokusera på kastteknik och fisketeknik genom praktiskt fiske vid fantastiska öringvatten.

Vi fiskar i små grupper, i områden där trängsel är ett okänt begrepp. Med små grupper får du möjlighet att njuta av en kopp kaffe, tid att diskutera flugvalet, lära dig de rätta knutarna, finslipa kasttekniken. Och du, våra guider fokuserar alltid på att ge våra gäster en så bra flugfiskeupplevelse som möjligt.

Tillsammans med övriga deltagare utvecklar du dina färdigheter vid aktivt fiske; hur du rör dig vid vattnet, hur du närmar dig en vakande öring och hur du presenterar flugan naturligt.

Mindre än 2 timmar från Östersund finner du Scandiflyguides egna öring-eldorado. Detta vatten är endast tillgängligt genom oss och antal fiskare är hårt begränsat. Dryga milen strömmande vatten med stationär öring samt fisk som vandrar upp från stora sjösystem nedströms. Sträckan består av en medelstor älv av skiftande karaktär, breda lugnflyt samt smalare kanaler – en fantastisk variation med partier som tilltalar alla. Läs mer om fisket här!

Vad som ingår
Del i dubbelrum, helpension (middag, frukost, lunch/lunchpaket), guider & instruktörer och tillgång till våra privata vatten.

OBS! Maxantalet deltagare på kursen är 6 personer.

Datum
Datum för 2019 kommer inom kort. Årets kurs blev fullbokad, så häng på låset!

Önskar du stanna längre och fiska efter kursens avslut? Fiske och boende med självhushåll för 3100 kr/person resterande del av veckan.

Kurserna startar med teori lördag kväll och avslutas vid lunchtid på tisdagen.

Pris
6490 kr/person (gäller del i dubbelrum, tillägg för enkelrum)

Flugfiskekurs i vackra Sälen

Vill du lära dig flugfiske på en gräsmatta i en park? Nä, tänkte väl det! 

Låt oss ge dig bästa möjliga start på ditt nya liv som flugfiskare. Vi erbjuder nu introduktionskurser i flugfiske i vackra Sälenfjällen. En flugfiskekurs med Fjälläventyr är ett minne för livet, du lär dig rätt teknik av erfarna instruktörer vid vackra fjällnära fiskevatten.

Tillsammans med legendariska Olarsgården och med gränslandet mellan Sverige & Norge som klassrum för våra kurser så välkomnar vi dig till Sälen.

Vi fiskar i små grupper, i områden där trängsel är ett okänt begrepp. Med små grupper får du möjlighet att njuta av en kopp kaffe, tid att diskutera flugvalet, lära dig de rätta knutarna, finslipa kasttekniken. Och du, våra guider fokuserar alltid på att ge våra gäster en så bra flugfiskeupplevelse som möjligt.

Vad som ingår
Boende i bekväma dubbelrum inkl. helpension, guider & instruktörer, all fiskeutrustning (inkl. vadarbyxor och kängor).

Datum 2019
Datum för 2019 kommer inom kort.

Kurserna startar med teori torsdag kväll och avslutas vid lunchtid på söndagen. Självklart så går det att boka ytterligare dygn om man önskar att stanna kvar och fiska vidare efter avslutad kurs.

Mer information skickas ut i samband med bokning.

Pris
6190 kr/person (gäller del i dubbelrum, tillägg för enkelrum).

Inför din fiskeresa

 

Var samlas man?

Du får detaljerad information med din bokningsbekräftelse.

Vilka förkunskaper måste man ha?

Inga! Du lär dig flugfiske från grunden av våra erfarna guider och inga förkunskaper krävs.

Hur ska jag klä mig?

Vädret i fjällen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Klä dig enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja och regnjacka är praktiskt. Glöm inte keps och solglasögon mot solen och vilsna krokar.

Vad ska jag ha med mig?

Kläder för aktiviteter utomhus.

Vad händer om det blir dåligt väder?

Vi anpassar vårt fiske efter rådande förhållanden och med rätt kläder är det inget problem.

Får barn följa med?

Vi välkomnar ungdomar från 16 år i målsmans sällskap. Önskar man en kurs anpassad för yngre eller kanske för hela familjen, kontakta oss.

Vilka försäkringar gäller?

Allt flugfiske sker under egen risk så era egna försäkringar är gällande.