Fortsättningskurs i flugfiske

Perfekt för dig som tidigare deltagit i någon av våra kurser eller annan introduktionskurs i flugfiske och vill utveckla dina färdigheter och slipa på din teknik vid fantastiska vatten. Eller för dig som helt enkelt vill utveckla ditt fiske och färska upp minnet i gott sällskap med erfarna instruktörer i vårt alldeles egna Troutlands. 

Under en härlig helg så kommer vi att fokusera på kastteknik och fisketeknik genom praktiskt fiske vid fantastiska öringvatten.

Tillsammans med övriga deltagare utvecklar du dina färdigheter vid aktivt fiske; hur du rör dig vid vattnet, hur du närmar dig en vakande öring och hur du presenterar flugan naturligt. Vi tar oss an problem du upplevt i ditt fiske och analyserar kastteknik, du har gott om tid med våra instruktörer.

Mindre än 2 timmar från Östersund finner du Scandiflyguides egna öring-eldorado. Detta vatten är endast tillgängligt genom oss och antal fiskare är hårt begränsat. Dryga milen strömmande vatten med stationär öring samt fisk som vandrar upp från stora sjösystem nedströms. Sträckan består av en medelstor älv av skiftande karaktär, breda lugnflyt samt smalare kanaler – en fantastisk variation med partier som tilltalar alla. Har har du även möjligheten att uppleva riktigt sight fiske i vid de ginklara strömmarna.

Redan under 20-talet så besöktes gården i Nord-Trøndelag av skottar och engelsmän som kom för det fantastiska öringfisket. Den skotska familjen Evans lät uppföra vad som kallades för ”Engelsk stuggu” på gården. Under nästan 30 år tog familjen mot fiske- & jaktgäster. Det är den traditionen vi bygger på!

Vi fiskar i små grupper, i områden där trängsel är ett okänt begrepp. Det här är våra privata vatten, där endast Scandinavian Fly Fishing Guides gäster får fiska. Med små grupper får du möjlighet att njuta av en kopp kaffe, tid att diskutera flugvalet, lära dig de rätta knutarna, finslipa kasttekniken. Och du, våra guider fokuserar alltid på att ge våra gäster en så bra flugfiskeupplevelse som möjligt.

Inkluderat i kursen

Del i dubbelrum, helpension (middag, frukost, lunch/lunchpaket), guider & instruktörer och tillgång till våra privata vatten. Självklart så går det att boka ytterligare dygn om man önskar att stanna kvar och fiska vidare efter avslutad kurs.

OBS! Maxantalet deltagare på kursen är 6 personer.

Mer information skickas ut i samband med bokning.

PRIS OCH DATUM

Prios: 5990 kr/person (gäller del i dubbelrum, tillägg för enkelrum)

När: 3-6 augusti (kursen startar på torsdag eftermiddag och avslutas vid lunchtid på söndagen).

Boka nu, maila info@fjallaventyr.com
Är ni en grupp som vill åka tillsammans ett specifikt datum? Maila oss för skräddarsydda paket!

Inför din fiskeresa

 

Var samlas man?

Du får detaljerad information med din bokningsbekräftelse. Vår lodge ligger ca 2 timmar från Östersund.

Hur ska jag klä mig?

Vädret i fjällen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Klä dig enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja och regnjacka är praktiskt. Glöm inte keps och solglasögon mot solen och vilsna krokar.

Vad ska jag ha med mig?

Fiskeutrustning i klass 4-6, vadarutrustning.

Vad händer om det blir dåligt väder?

Vi anpassar vårt fiske efter rådande förhållanden och med rätt kläder är det inget problem.

Får barn följa med?

Vi välkomnar ungdomar från 16 år i målsmans sällskap.

Vilka försäkringar gäller?

Allt flugfiske sker under egen risk så era egna försäkringar är gällande.