Havsöringsfiske på Västkusten

Upplev en av svenska flugfiskares riktiga högtider; april på västkusten! Ett minst sagt unikt arrangemang med boende i vårt härliga hus på en av västkustens många vackra öar och havsöringsfiske i världsklass i fantastisk skärgårdsmiljö! 

Från bryggan där vi avnjuter vår frukost kan du få se havsöring jaga småfisk, borstmask och räkor. Spöna står riggade och klara, bara att hoppa i vadarna och ge sig ut bland kobbar, skär och strömsatta sund.

Den här helgen är perfekt för dig som tidigare deltagit i någon av våra kurser eller för dig som helt enkelt vill uppleva det fantastiska havsöringsfisket som västkusten kan bjuda på – vi kan lova dig att vi gör vårt bästa för att du ska få en skön vistelse med mycket böj i spötoppen!

Vad som ingår
Del i fräscha dubbelrum, helpension och guidning. Du som aldrig tidigare provat att fiska fluga på kusten får självklart all hjälp du behöver för att komma igång.

Datum
5-8 april

Pris
4990 kr/ person

Boka nu, maila info@fjallaventyr.com
Är ni en grupp som vill åka tillsammans ett specifikt datum? Maila oss för skräddarsydda paket!

Beräknad körtid från Göteborg ca 50 min. Mer information skickas ut i samband med bokning.

Omgivning
I ett idylliskt litet fiskeläge på en ö i Bohusläns vackra skärgård finns vårt havsöringsparadis. Vi bor bekvämt c:a 5 m (!) från havet. Att bara sitta på bryggan vid sjöboden är näring för själen. Då vi befinner oss på en ö med väldigt varierande karaktär kan vi alltid hitta gynnsamma vindförhållanden. Om kvällsfiske inte lockar kan kanske en god whisky framför en sprakande kamin passa? Eller slå dig ner framför bioduken och kika på avlägsna fiskeäventyr eller ljuga med fiskekamraterna medan morgondagens flugor tillverkas i städen.

Henrik, fiskeguide: “Från det heliga premiärdatumet 1 april och månaden som följer flockas Västkustborna kring populära fiskeplatser i jakt på silverblanka torpeder. Beståndets kvantitet har länge varit bra, men nu ökar också snittvikten stadigt varje år. Vi har hittat en plats där vi inte bara slipper trängas med andra fiskare, utan också bor bekvämt precis vid vattnet. Van att lägga timmar för minsta dragning i flugan på ostkusten? Här ökar dina chanser väsentligt! “

Varför resa med Fjälläventyr?

Våra guider är passionerade, professionella och certifierade flugfiskeguider och har lång erfarenhet av fisket på västkusten. Din guide är där för din skull, inte för att fiska själv. Vi håller dig borta från hårt fisketryck och visar dig det bästa kusten har att erbjuda. Fjälläventyr har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet.

Hur ska jag klä mig?

Vädret på kusten växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Klä dig enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja och vadarjacka/regnjacka är praktiskt.

Vad ska jag ha med mig?

Flugfiskeutrustning i klass 6-7, vadare, tafsmaterial, flugor, lämpliga kläder. Närmare förslag på utrustning skickas ut tillsammans med bokningsbekräftelsen.

Vad händer om det blir dåligt väder?

Vi anpassar vårt fiske efter rådande förhållanden, det finns inget dåligt väder vid havsöringfiske!

Får barn följa med?

Vi välkomnar ungdomar från 16 år i målsmans sällskap.

Vilka försäkringar gäller?

Allt flugfiske sker under egen risk så era egna försäkringar är gällande.