ÖRINGFISKE I SKOTTLAND

Starta årets flugfiske i stil med oss, öringfiske i Skottland! Redan i mars börjar de första dagsländorna kläcka, i april och maj är det i full gång. Vid foten av högländerna, bland destillerier, slott, legendariska älvar och, för en flugfiskare, historisk mark fiskar vi det bästa Skottland har att erbjuda av öringfiske. Din värd och guide tar hand om er, bjuder på sin kunskap om området och fisket.

Våra paket inkluderar flyg (från Stockholm eller Köpenhamn, önskas flyg från Göteborg kontakta oss), transfer, boende, mat (frukost-middag), besök vid whisky destilleri inkl provsmakning, fiskekort samt alla transporter på plats. Tillkommer gör dryck samt eventuell publunch.

Program

Ankomst

Vi hämtar upp gruppen på ASberdeens flygplats och kör ca 2,5 timme till ett väldigt klassikt Skotskt gods. Precis i anslutning till vårt boende rinner älven som vi kommer lära känna de närmsta dagarna.

Dag 2-4

Dagarna börjar med frukost. Somliga är då redan ute och fiskar beroende på vilken ansamlad abstinens som har byggts upp över vintern. Dagarna spenderas vid älven men även om den har allt och lite till att erbjuda tar vi ändå vår bil och besöker andra vatten mycket också för att se mer av den Skottska landsbyggden och highlands. Lunch äts när det passar och när hungern övervinner fiskelusten är det dags för middag.

Avfärd

Efter frukost packar vi ihop oss för avfärd mot flygplatsen.

Boka direkt online

Loading…

Ingår i resan

Utrikesflyg

Med avgång från överenskommen flygplats, ekonomiklass inklusive 20 kg handbagage.

Boende

Del i dubbelrum i 5 nätter.

Måltider

Måltider under resan. Valfria pub-luncher och utemiddagar ingår ej

Transporter

Transfer till flygplatsen samt all transport på plats

UTBILDADE GUIDER

Certifierad professionell guider alla dagar

Sevärdheter

Skottland erbjuder mängder med kultur och vi både guidar och fiskar i otroligt vackra naturområden och Nationalparker. Whiskey provning på en av de lokala destillerierna

Förbered dig inför din resa

Certifierad professionell guider alla dagar

Våra guider är passionerade, professionella och certifierade flugfiskeguider och har lång erfarenhet av fisket i Skottland. Din guide är där för din skull, inte för att fiska själv. Vi håller dig borta från ”turist-poolerna” och visar dig det bästa Skottland har att erbjuda. Fjälläventyr har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet.

HUR SKA JAG KLÄ MIG?

Vädret i bergen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Klä dig enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja och vadarjacka/regnjacka är praktiskt.

VAD SKA JAG HA MED MIG?

Flugfiskeutrustning i klass 4-6, vadare, tafsmaterial, flugor, lämpliga kläder. Närmare förslag på utrustning skickas ut tillsammans med bokningsbekräftelsen.

VAD HÄNDER OM DET BLIR DÅLIGT VÄDER?

Vi anpassar vårt fiske efter rådande förhållanden och försöker alltid oavsett vattenstånd hitta fiskbart vatten.

FÅR BARN FÖLJA MED?

Vi välkomnar ungdomar från 16 år i målsmans sällskap.

VILKA FÖRSÄKRINGAR GÄLLER?

Allt flugfiske sker under egen risk så era egna försäkringar är gällande.

Vi har ställt garantier mot Kammarkollegiet för er resa

VART FLYGER VI IFRÅN?

Inkluderat i priset är flyg tur & retur från Stockholm, Köpenhamn eller Oslo. Önskar du flyga från annan ort, kontakta oss gärna för tillgänglighet och prisförslag.

En sista, ingår lakan?

Japp. Du kan vara lugn. Det både ingår lakan och är bäddat när du kommer!