FJÄLLTUREN MED HUNDSPANN I SÄLEN

Välkomna till en storslagen upplevelse i Sälen! Vi kommer tillsammans att färdas över vita vidder med bara hundarnas tassande i snön som bryter tystnaden.

Vår storsäljare, Fjällturen, är en otroligt populär tur med hundspann som passar både stora och små. Vi startar med en kortare genomgång innan färden uppför fjället börjar. Det är lätt att lära sig, spännande och ett annorlunda sätt att se mer av fjället. Vi kör oftast till Storfjällsgraven eller Hemfjällstugan, fjällets populära men svåråtkomliga serveringar. Här värmer vi oss framför brasan och för de som vill finns möjlighet att fika. Självklart gossar vi också med hundarna. Turen fortsätter sen ner för fjället och ger dig härliga utförslöpor som oftast lockar till skratt.

Vår Fjälltur behöver du förboka och det är viktigt att vara på plats senast 15 minuter före bokad tid.

Pris 1,5 timme

900 kr/vuxen och 550 kr/barn upp till 12 år.

Online: 849 kr/vuxen och 499 kr/barn upp till 12 år.

För presentkort, besök nordicadventure.com

Kommentarer från våra gäster:

”Otroligt mysig upplevelse! Alldeles stilla i spåret glider man fram på släden med glada hundar. Så var de så mysiga att gosa med också. Jag är glad att jag släppte slalomåkat som blir lätt tjatigt efter några dagar och tog mig upp på fjället med hundarna.” -Fredrik

”Riktigt kul upplevelse för familjen. Rekommenderas starkt” – Mattias

Läs gärna fler recensioner om våra turer på vår Facebook 

Boka din tur direkt online

Vårt bokningssystem bygger på att du först väljer antal slädar. En släde rymmer max 2 vuxna och 2 barn (ca 240 kg last). Därefter väljer du hur många personer inklusive barn du vill boka in. Barn under 2 år åker gratis. Se till att de är ordentligt skyddade mot väder med åkpåse eller extra täcke/filt. För att slädarna ska gå så jämnt som möjligt ber vi dig inte välja fler slädar än ni behöver.

Vi reserverar oss också rätten att fördela gästerna enligt vad som blir bäst för turen. Vi kombinerar dock i regel inte olika sällskap.

Om du vill välja till avbokningsskydd, välj då enligt hur många slädar ni bokar, ett avbokningskydd=1 släde

Loading…

PROVA PÅ TURER

Våra prova-på turer med hundspann är ett alternativ till våra längre turer på fjället. Ta med barnen och prova en kortsväng med våra hundar och passa på att mysa med dem efter turen. Turen är ca 5 minuter lång.

Var: Vid dammen nära Jacks BBQ Shack, nedanför backarna vid Högfjällshotellet.

Onsdagar och fredagar  kl. 11 – 13 (20 december till 13 april).

OBS! VÅRA PROVA PÅ TURER KAN INTE FÖRBOKAS, ENDAST DROP-IN

Pris vuxen: 120 kr

Pris barn: 100 kr

Vi tar tyvärr inte kort men både kontanter och även Swish.

Vanliga frågor

Vart samlas man?

Vi träffas mellan Gammelgården och Sälensfjällkyrka. Det finns en restaurang som heter Appetito, mitt emot Gammelgården. Där kan ni ställa er bil och gå de sista 70 metrarna till vår startplats vid vägen. Om du färdas till fots från Högfjällshotellet är det cirka 750 meter i östlig riktning längs väg 66. Position: 61°09’26.8″N 13°07’54.8″E

När ska vi vara på plats?

Eftersom vi behöver samla in alla och ta betalt, är det viktigt att ni är där minst 15 minuter före avgång. Hundarna är väldigt otåliga och vi kan dessvärre inte vänta på er om ni är sena.

Måste turerna förbokas?

Eftersom vi tar med hundar för antalet deltagare behöver din bokning ske senast dagen före. Tänk på att vara ute i minst 2 veckor i förväg om du vill försäkra dig om en specifik tid. Våra turer fylls upp fort! Du bokar hundspannen billigast direkt här på hemsidan.

Hur ska jag klä mig?

Klä dig som i skidbacken men byt ut pjäxorna mot skor med höga skaft. Givetvis har du mössa och goggles eller solglasögon.

Kör vi själva hundspannen?

Japp, på våra turer är ni själva med och kör hundspannen. Det är inget att oroa sig för, alla är nybörjare och det räcker att en per släde kan köra.

Hur fungerar Prova-På turerna?

Våra prova-på turer startar vid dammen nära Jacks BBQ Shack, nedanför Högfjällshotellet onsdagar och fredagar mellan kl 11-13. Turerna kräver ingen förbokning utan man ställer sig bara i kö för turen som tar ca 5 minuter. Här får man inte själv köra utan sitter i släden under hela turen. Betalning sker kontant eller med Swish och kostar 120 kr/vuxen och 100 kr/barn.

Går det fort?

Allt är relativt, men hastigheten är helt beroende på föret. Hundspann kan absolut vara en fartfylld aktivitet men även en upplevelse där man forserar ny terräng där ingen tidigare har åkt. Hastigheten är mellan 10 – 25 km/timme, vilket upplevs som fort när man står så nära snön.

Hur mycket orkar hundarna dra?

Våra hundar börjar sin träning tidigt på hösten och orkar dra flera mil om dagen. Det är faktiskt så att hundarna mår som absolut bäst av att få arbeta. I kilo brukar vi säga att hundarna drar sin dubbla kroppsvikt eller max 260 kg/släde.

Kan alla köra hundspann?

De flesta som kommer till oss har aldrig kört hundspann tidigare. Du behöver vara frisk fysiskt och inte lida av några skelett eller muskelskador som hade hindrat dig att åka tex slalom. Gör du det, meddelar du det när du bokar så ser vi till att det finns en plats för dig hos guiden.

Jag är gravid/har en arm- ben- ryggskada, är det lämpligt för mig att åka med?

Det är individuellt och vi vill uppmärksamma att hundspann kan medföra vissa risker. Det är ungefär lika farligt som att åka skidor och känner du dig osäker kan du meddela oss om ditt tillstånd när du bokar så kan du få åka med guiden. Har du en arm- eller benskada uppmanar vi dig att alltid sitta i släden. Skulle du ha en ryggskada kan det vara en bättre idé att köra. Lederna som vi kör på kan vara skumpiga men håller man ner farten är det oftast inga problem.

Kan man betala med kort?

Bokar du din tur på vår hemsida behöver du betala direkt för att bekräfta din bokning. Om du bokar via mail skickar vi ut en betallänk där du bekräftar din bokning genom att betala över internet. Hör gärna av er på plats i Sälen om du inte har lyckats genomföra betalningen på din bokning. Du är då välkommen till vår butik på Fäbodvägen 10, före turen för att betala din upplevelse.

På fjället tar serveringen där vi gör ett kort stopp enbart kontanter.

Vad händer om det blir dåligt väder?

Vi kör oavsett väder men anpassar turen till rådande väderförhållanden. Snö, vind och kyla tillhör vår vardag och ger turen en annan dimension som kanske blir det ni uppskattar mest. Tänk på att använda en balaklava eller liknande för ansiktet samt ha ordentligt med utrymme i skorna. Undvik såklart alltid bomull närmaste kroppen och främt på fötterna. En ullsocka brukar räcka fint om skon har ordentligt med utrymme! För varma och proffsiga vildmarkskläder, vänligen besök vår webshop www.nordicadventure.com

Här startar våra fjällturer med hundspann