Byt om och starta ert äventyr direkt från flygplatsen

Nu kan du starta ditt äventyr direkt från flygplatsen. Scandinavian Mountains flygplats ligger i anslutning till fantastiska naturområden som vi kommer åt direkt från entrén till ankomsthallen. Byt om till egna vinterkläder eller låna av oss. En säkerhetsgenomgång och instruktion hur det går till är det du behöver för att själva kunna köra spannen. Givetvis följer vi guider med och hjälper till, visar vägen och berättar om de fantastiska miljöer ni har precis utanför flygplatsportarna. I vårt Äventyrspaket, tar vi er till Vålbrändan en gammal fäbodvall där mat och dryck väntar. Efter middagen åker vi med bil hem – men du kan även välja att dra ut på kvällen och inkludera övernattning med frukost – i tält eller fäbodstuga.

Kontakta oss i bokningsformuläret längst ner på sidan så tar vi fram ett paket som passar er.

Läs gärna fler recensioner om våra turer på vår Facebook 

Och du, har du bokat en tredagarstur med oss? Givetvis hjälper vi till med transfer till starten för ditt äventyr. Hör av dig i god tid före avresa.

Inkluderat i paketet

Enligt överenskommelse men standard är upphämtning i ankomsthallen eller vid överenskommen plats och den utrustning som krävs för att köra hundspann. Skor, overall, mössa och vantar samt pannlampa vid kvällskörningar. Överflödigt bagage transporterar vi med bil. Vanlig tur går till Hundfjället där ni serveras en lokal specialité lyx-våffelhjärta med varmdryck. Givetvis vi har möjlighet att gossa med hundar innan sista sträckan till ert boende sker med inkluderad biltransport.

I äventyrspaketet inkluderas mat och dryckespaket samt övernattning i tält eller i fäbodstuga alternativt taxi hem efter middagen. Hundspann, god mat och mys vid eld under bar himmel – vad mer kan man begära?

Antal deltagare

Varje släde rymmer 2-4 personer (2 vuxna och 2 barn under 12 år). Slädarna körs av er och självklart kör en av våra guider först och visar vägen och hjälper er med eventuella frågor.

Certifierade guider

Räkna med utbildade och certifierade guider som ser till att er åktur blir både spännande men framförallt säker.

Hundförare eller Mushers

Ludwig Lind

Grundare och VD sedan 2002. Musher, Fotograf, Äventyrare, certifierad Wilderness First Responder

Född och uppvuxen i Sälen och tredje generationens upplevelse-entreprenör. Passionerad hundförare "musher" och äventyrare sedan 1988. "Det jag älskar med Fjälläventyr är den känsla som skapas av kombination av natur, djur och där likasinnade möts för att prova något nytt för första gången."

+46 280 210 11
ludwig@fjallaventyr.com

Björn Olsson

Fjällguide / cykelinstruktör, certifierad WFR, WRT Pro

Passionerad fjällromantiker från Stockholm som tagit sig i kragen och bytt bjudluncher mot de fria vidderna. Cyklat mountainbike i hela sitt liv och fallit pladask för packrafting de senaste åren.

+46 280 210 11
bjorn@fjallaventyr.com

ANDREAS ÖST

Fjällguide

Passionerad surfare oavsett årstid och underlag. Det finns bara en sak som kan toppa ett bra puderdump… och det är lunchen.

Don Mcgillicuddy

Fjäll och resguide

Fjälläventyrs största globetrotter är ursprungligen från Kanada men emigrerat till Sveriges fjäll och har drivit en boende anläggning helt of-the-grid på toppen av Fulufjället de senaste 15 åren. "Under lågsäsong packar jag ihop, tar med min 40 liters rygga och ett pass. Packa lätt och uppleva nya kulturer är kanske det jag brinner mest för och försöker lägga större delen av min lediga tid på att hitta nya spännande resmål."

+46 280 210 11
don@fjallaventyr.com

Emma Vallin

Fjällguide

Kört hundspann och guidat sedan barnsben och skänker ett entusiastiskt lugn till både djur och gäster på fjället. Dessutom är hon proffs på att köra väldigt tunga maskiner.

+46 280 210 11
info@fjallaventyr.com

Vanliga frågor - FAQ

VART SAMLAS MAN?

Vi möter upp er i ankomsthallen eller enligt överenskommelse vid transport till flygplatsen.

NÄR SKA VI VARA PÅ PLATS?

Vid transfer till flyplatsen behöver vi samla in alla och ha en säkerhetsgenomgång före avgång. Var därför på plats gärna minst 15 minuter före avgång. Hundarna är väldigt otåliga…

MÅSTE TURERNA FÖRBOKAS?

Eftersom vi tar med hundar för antalet deltagare behöver din bokning ske senast dagen före. Tänk på att vara ute i minst 2 veckor i förväg om du vill försäkra dig om en specifik tid. Våra turer fylls upp fort! Du bokar hundspannen billigast direkt här på hemsidan.

HUR SKA JAG KLÄ MIG?

Vi tillhandahåller skor, jacka, byxor alt overall samt mössa och vantar

KÖR VI SJÄLVA HUNDSPANNEN?

Japp, på våra turer är ni själva med och kör hundspannen. Det är inget att oroa sig för, alla är nybörjare och det räcker att en per släde kan köra.

GÅR DET FORT?

Allt är relativt, men hastigheten är helt beroende på föret. Hundspann kan absolut vara en fartfylld aktivitet men även en upplevelse där man forserar ny terräng där ingen tidigare har åkt. Hastigheten är mellan 10 – 25 km/timme, vilket upplevs som fort när man står så nära snön.

HUR MYCKET ORKAR HUNDARNA DRA?

Våra hundar börjar sin träning tidigt på hösten och orkar dra flera mil om dagen. Det är faktiskt så att hundarna mår som absolut bäst av att få arbeta. I kilo brukar vi säga att hundarna drar sin dubbla kroppsvikt eller max 240 kg/släde. Skulle ekipagen bli tyngre så använder vi fler hundar.

KAN ALLA KÖRA HUNDSPANN?

De flesta som kommer till oss har aldrig kört hundspann tidigare. Du behöver vara frisk fysiskt och inte lida av några skelett eller muskelskador som hade hindrat dig att åka tex slalom. Gör du det, meddelar du det när du bokar så ser vi till att det finns en plats för dig hos guiden.

JAG ÄR GRAVID/HAR EN ARM- BEN- RYGGSKADA, ÄR DET LÄMPLIGT FÖR MIG ATT ÅKA MED?

Det är individuellt och vi vill uppmärksamma att hundspann kan medföra vissa risker. Det är ungefär lika farligt som att åka skidor och känner du dig osäker kan du meddela oss om ditt tillstånd när du bokar så kan du få åka med guiden. Har du en arm- eller benskada uppmanar vi dig att alltid sitta i släden. Skulle du ha en ryggskada kan det vara en bättre idé att köra. Lederna som vi kör på kan vara skumpiga men håller man ner farten är det oftast inga problem.

KAN MAN BETALA MED KORT?

Våra transfers betalas alltid i förskott mot faktura som skickas ut via mail.

VAD HÄNDER OM DET BLIR DÅLIGT VÄDER?

Vi kör oavsett väder men anpassar turen till rådande väderförhållanden. Snö, vind och kyla tillhör vår vardag och ger turen en annan dimension som kanske blir det ni uppskattar mest.