Övernattningsturer med hundspann

Varje år ger vi oss ut på nya äventyr med våra hundar! Både nybörjare och lite mer luttrade äventyrare hälsas välkomna till ett minne för livet. Generellt kan man säga att ju tidigare på säsongen turen utgår, desto tuffare förhållanden. Givetvis anpassar vi turen efter deltagarna och dagens väderförutsättningar.

NYHET! Datum för övernattningsturerna 2019: 23-25 mars, 30 mars-1 april, 6-8 april, 13-15 april.

Midvinter - 3 dagar

Vår kallaste, tuffaste och kanske vackraste tur. Snön är fluffigt porös och färgerna går i pastell från persika till isblå. Du kommer uppleva de mest stjärnklara nätter och har även stor chans att se norrsken. Midvinter är en tur som passar passionerade fotografer och lite mer erfarna äventyrare.

Vi bor i enkel stuga med tillgång till bastu. Det som gör denna tur så populär är den växlande körningen mellan skog och fjäll. En fartfylld upplevelse där du verkligen får komma dina fyrbenta kollegor nära.

Inplanerade turer för vintern 2018 är:

26 – 28 januari

Pris från 7 900 kr/person

Om du vill köra ensam på en racesläde tillkommer 2 500 kr

Anmäl dig redan idag på info@fjallaventyr.com

Vår - 3 dagar

Ett otroligt äventyr för dig och likasinnade. Denna tur går i Fulufjällets nationalpark och vi bor i stugor på toppen av fjället. Här finns bastu och möjlighet att transportera både dryck och mat separat vilket gör att turen kan bli lika avkopplande och lyxig som spännande.

Förslag på startplats är vid Njupeskär, Sveriges högsta vattenfall.

Fulufjället 3 dagar vintern 2018 utgår

30 mars – 1 april

6 – 8 april

13 – 15 april

14 – 16 april – Fullbokad

Anmäl dig redan idag på info@fjallaventyr.com

Pris från 7 500 kr/person

Om du vill köra ensam på en racesläde tillkommer 2 500 kr

Kommentar från en av våra gäster:

”Vilka fantastiska dagar med naturupplevelse i fokus! Tack vare helt fantastiska guider från Fjälläventyr fick vi ett helt magiskt fjälläventyr. Allt från maten som lagades på öppen eld till alla dessa underbara hundar var toppen.”  – Ingrid. 

Läs gärna fler recensioner om våra turer på vår facebook grupp!

Galleri

Inkluderat i våra erbjudande

Hundspann, 2 personer/släde

Frukost

Lunch

Middag

Måltidsdrycker

Logi i fjällstuga under turen

Fjällguide

Följande är ej inkluderat samt bör du ha

Hotell/stuga dag 1 (kontakta gärna oss för hjälp med detta)

Ryggsäck inte större än 50 liter

Hygienartiklar

Handduk

Solglasögon/goggles eventuellt solskyddsfaktor

Extra underställ, strumpor och kalsonger

Sovsäck eller sängkläder

På 4 dagarsturen krävs en vinter sovsäck som klarar -25 grader

Eventuellt starkare drycker!!!

Viktigt att veta inför din tur

Vart samlas man?

Våra turer kan komma att ändras beroende på väder. Vi försöker alltid köra där ni får ut mest av era dagar på fjället. På Fulufjället eller i Sälenfjällen. Vi ger därför alltid besked om mötesplats vi samband med turens startdatum. Vi räknar med att ni har egen bil och följer med efter oss till startplatsen för själva hundspannet. Räkna med 15 minuter upp till en timma från Sälen.

När ska vi vara på plats?

Beroende på var turen startar återkommer vi med när vi behöver träffas på morgonen. Vi föreslår därför att ni tar in på ett boende natten till att vi ska träffas. Hör gärna med oss om tips på boende och inför er tur håller vi kontakten på vart och när turen startar.

Måste turerna förbokas?

Det krävs endel förberedelser inför våra långturer. Tänk på att vara ute i minst 2 veckor i förväg om du vill försäkra dig om en plats. Våra turer fylls fort så det är klokt att vara ute i god tid.

 

Kör vi själva hundspannen?

Japp, på våra turer är ni själva med och kör hundspannen. Det är inget att oroa sig för, alla är nybörjare och det räcker att en per släde kan köra. Det går även att boka ett eget spann där du får köra ensam.

Går det fort?

Allt är relativt, men hastigheten är helt beroende på föret. Hundspann kan absolut vara en fartfylld aktivitet men även en upplevelse där man forserar ny terräng där ingen tidigare har åkt. Hastigheten är mellan 10 – 25 km/timme, vilket upplevs som fort när man står så nära snön.

Hur mycket orkar hundarna dra?

Våra hundar börjar sin träning tidigt på hösten och orkar dra flera mil om dagen. Det är faktiskt så att hundarna mår som absolut bäst av att få arbeta. I kilo brukar vi säga att hundarna drar sin halva kroppsvikt eller max 260 kg/släde.

Kan alla köra hundspann?

De flesta som kommer till oss har aldrig kört hundspann tidigare. Du behöver vara frisk fysiskt och inte lida av några skelett eller muskelskador som hade hindrat dig att åka tex slalom. Gör du det, meddelar du det när du bokar så ser vi till att det finns en plats för dig hos guiden.

Jag är gravid/har en arm- ben- ryggskada, är det lämpligt för mig att åka med?

Det är individuellt och vi vill uppmärksamma att hundspann kan medföra vissa risker. Det är ungefär lika farligt som att åka skidor och känner du dig osäker kan du meddela oss om ditt tillstånd när du bokar så får du antingen åka med guiden. Har du en arm eller benskada uppmanar vi dig att alltid sitta i släden. Skulle du ha en ryggskada kan det vara en bättre idag att köra. Lederna som vi kör på kan vara skumpiga men håller man ner farten är det oftast inga problem.

Hur betalar jag?

I samband med din bekräftelse får du även en faktura på din tur. Din bokning blir giltig när fakturan är betald.

Vad händer om det blir dåligt väder?

Vi kör oavsett väder men anpassar turen till rådande väderförhållanden. Snö, vind och kyla tillhör vår vardag och ger turen en annan dimension som kanske blir det ni uppskattar mest. Tänk på att använda en balaklava eller liknande för ansiktet samt ha ordentligt med utrymme i skorna. Undvik såklart alltid bomull närmaste kroppen och främt på fötterna. En ullsocka brukar räcka fint om skon har ordentligt med utrymme! För varma och proffsiga vildmarkskläder, vänligen besök vår webshop www.nordicadventure.com

Hur ska jag klä mig och vad behöver jag ta med?

Klä er efter väder och vind. Tänk på att ta med en balaklava eller liknande för ansiktet samt ha ordentligt med utrymme i skorna. Undvik såklart alltid bomull närmaste kroppen och främt på fötterna. En ullsocka brukar räcka fint om skon har ordentligt med utrymme! Givetvis har vi mössa på huvudet och det kan vara skönt med två par handskar, ett par att arbeta i och ett par tumvantar. För varma och proffsiga vildmarkskläder, vänligen besök vår webshop www.nordicadventure.com

  • Vattenflaska
  • Mugg/kåsa, tallrik och bestick för utomhusbruk
  • Pannlampa
  • Hygienartiklar
  • Handduk/badkläder
  • Sängkläder/sovsäck
  • Inneskor
  • Solglasögon/goggles eventuellt solskyddsfaktor
  • Extra underställ, strumpor och kalsonger
  • Eventuellt starkare drycker