Hyr campingutrustning för fjället

Ta med familjen ut på fjällvandring i sommar! Med Fjälläventyrs övernattning med ”helpension” hämtar ni ert ryggsäcks-hem hos oss i Lindvallen och ger er ut på er alldeles egna fjällvandring på lagom avstånd från civilisationen. Eller boka din väska för upphämtning och fortsätt vidare norrut.
Vi har även lös utrustning att hyra för dig som vill komplettera din egen packning. Ladda ner vår hyrprislista här.

Våra kunniga guider hjälper er att bestämma en vandringsrutt på förhand och lägger nivån så det blir äventyrligt men tryggt för alla deltagare. I priset ingår tält, sovsäck, liggunderlag, ryggsäck och köksutrustning. Ni kompletterar med frystorkad mat och gasol som ni kan köpa i vår butik samtidigt som ni hämtar grejerna. Här finns även en mängd annan utrustning som kan vara behövlig för er tur såsom karta kompass och riktigt bra friluftskläder, kolla in nordicadventure.com

Vill ni ha hjälp att komma igång? Boka en av våra kunniga guider som följer med på en del eller hela turen och utbildar er i utrustning, karta och fjällsäkerhet. Eller följ med på en av våra arrangerade gruppturer i Sälenfjällen eller på Fulufjället. Det ska vara kul, avslappnande och lagom äventyrligt att uppleva fjällvärlden. Vi hjälper dig hitta smultronställena i regionen med prylar och kunskap som gör det kul och säkert att vandra i fjällen!

Boka din utrustning online

Välj först för hur många personer ni vill boka utrustning. Fortsätt med rätt antal dygn ni vill hyra. För uthyrningar som sträcker sig över längre perioder, vänligen maila info@fjallaventyr.com.

Loading…

Varför hyra utrustning?

Spara vikt

Vi räknar med att du kommer resandes med flyg eller kanske bara inte orkar släpa på en massa extra utrustning. Res lätt, res rätt!

Spara pengar

Låt inte dyra inköp hindra dig ifrån att äventyra. Vi håller dig med topputrustning som gör äventyret både roligare och lättare utan att du behöver se den sjunka i värde på någon vind nånstans.

Utbildning

Självklart släpper vi inte iväg dig utan att du får en genomgång av utrustningen och du kan känna dig trygg med hur enkelt det är att använda den. Även om det är första gången du campar så kommer du förvånas hur enkelt och mysigt det är.

Vanliga frågor och svar

VARFÖR RESA MED FJÄLLÄVENTYR?

Våra guider är passionerade, professionella och har lång erfarenhet av friluftsliv och expeditioner. Vi ser till att all logistik kring din tur går så smidigt som möjligt och säkerställer att din tid inte spenderas på fel saker.

Fjälläventyr har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet.

HUR SKA JAG KLÄ MIG?

Vädret i bergen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Klä dig enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja eller en lätt dunjacka och regnjacka kan vara skönt på kvällen. Välj gärna kängor med lite högre skaft eller grövre gymnastikskor. Badkläder är skönt att ha, ibland kan det bli varmt på fjället, och glöm inte solskyddsfaktor samt insektsmedel. Solglasögon och senilsnören kan vara gott att använda. Se här

VAD SKA JAG HA MED MIG?

Vi rekommenderar alltid att man kompletterar med egen utrustning eftersom den känns oftast mest bekväm.

  • Vattenflaska
  • Snacks, mellanmål
  • Kniv
  • Pannlampa
  • Hygienartiklar
  • Handduk/badkläder
  • Solglasögon eventuellt solskyddsfaktor
  • Myggmedel
  • Extra underställ, strumpor och kalsonger
  • Eventuellt starkare drycker

Vill du komplettera med något finns en butik i Sälen, se vad de har här

VAD HÄNDER OM DET BLIR DÅLIGT VÄDER?

Vi anpassar våra resor och utflykter i bästa mån efter väder och vind. Vissa aktiviteter kan komma att ändras pga av väder.

Vad har ni för utrustning?

Vi hyr ut tält från Helsport och Bergans, två,- fyra- och sexmannatält för tre- och fyrsäsongsbruk.
Sovsäckar, kuddar och liggunderlag kommer från Sea to Summit. Det ingår ett sovsäckslakan från Sea to summit som du behåller efter turen.
Kök och gas är från GSI och Jetboil, vi väljer ut utrustning som passar er grupp och turen ni ska ut på. En kort solotur görs bäst med en snabb vattenkokare från Jetboil medan en större grupp behöver två stabila brännare och ordentliga kastruller.

Vi säljer allt vi hyr ut både nytt och begagnat, se utbudet i vår butik Nordic Adventure

 

FÅR BARN FÖLJA MED?

Fjällvandring, rätt gjort, är en supermysig upplevelse för hela familjen. Lägg nivån så alla deltagare har det trevligt och glöm inte snasket!

Reseförsäkringar?

Det är viktigt att du har koll på din egna reseförsäkring samt även ditt sjukvårdskort som man kan beställa från Försäkringskassan.

Vi har resegarantiförsäkring ställd hos Kammarkollegiet