Isklättring i Sälen

Isklättring är en sport där du snabbt lär dig grunderna och kommer igång. Och som med mycket annat är Sälen ett bra ställe att börja. Is har som bekant föränderliga egenskaper, vilket ger även erfarna klättrare nya utmaningar i samma område. Fantastiskt vackra formationer bildas och att utmana och klara en isvägg skapar både adrenalin och endorfin – en otroligt stark känsla av att bemästra både höjd och teknik.

Vi startar dagen med att gå igenom utrustning, teknik och berättar kort om skillnaden mellan olika istyper. Då passar vi också på att ställa in stegjärnen på de slalom pjäxor som du själv tar med. När vi närmar oss isväggen tar vi på oss utrustning och övar olika sätt att gå med stegjärn under fötterna och testar även våra yxor innan vi börjar klättra mot toppen.
Vi tar en paus för lunch när krafterna tryter och sen fortsätter vi en stund till.
Det här är en dag att lära sig något nytt och annorlunda, njuta av naturen eller bara få en paus från skidåkningen.

Boka online

Här bokar du in din dag med isklättring.

Avbokningsskydd?
Vi rekommenderar att du i samband med din bokning tecknar ett avbokningsskydd.

Ersättning utgår om du rimligen inte kan genomföra din resa på grund av att du, ditt ressällskap, eller någon till er nära anhörig drabbas av akut sjukdum, olycksfall eller dödsfall. Läs gärna mer om våra avbokningsregler här

Våra Instruktörer

Ida Thomstad

Fjällguide, Certifierad WRT Pro

Oppvokst i en forsvarsfamilie med forkjærlighet for eventyr. Overlevelse i naturen, klatring og alle typen skikjøring har vært en stor del av mitt liv.

+4799035821
ida@fjallaventyr.com

Ludwig Lind

Grundare och VD sedan 2002. Musher, Fotograf, Äventyrare, certifierad Wilderness First Responder

Född och uppvuxen i Sälen och tredje generationens upplevelse-entreprenör. Passionerad hundförare "musher" och äventyrare sedan 1988. "Det jag älskar med Fjälläventyr är den känsla som skapas av kombination av natur, djur och där likasinnade möts för att prova något nytt för första gången."

+46 280 210 11
ludwig@fjallaventyr.com

Christian Ekstrand

Fjällguide och eventansvarig

Christian är en go å glad gubbe från västkusten som efter många år i restaurang miljö äntligen hittat ut i skog och natur. Har studerat Outdoor Adventure Management i USA, WRT PRO, Quiz vinnare.

+46 280 210 11
christian@fjallaventyr.com

Vanliga frågor och svar

VARFÖR RESA MED FJÄLLÄVENTYR?

Våra guider är passionerade, professionella och har lång erfarenhet och lokalkännedom av ditt resmål. Vi ser till att all logistik kring din resa går så smidigt som möjligt och säkerställer att din tid inte spenderas på fel saker. Fjälläventyr har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet.

HUR SKA JAG KLÄ MIG?

Klä dig som i skidbacken. Givetvis har du mössa och goggles eller solglasögon. När man väntar på sin tur kan det vara skönt att ha en extra fodrad jacka. Tänk också på att ha ordentligt med utrymme i skorna. Undvik såklart alltid bomull närmaste kroppen och främst på fötterna. En ullsocka brukar räcka fint om skon har ordentligt med utrymme! För varma och proffsiga vildmarkskläder, vänligen besök vår webshop www.nordicadventure.com

VAD SKA JAG HA MED MIG?

Uttöver dina egna kläder vill vi att du tar med egna pjäxor eller storskor gjorda för stegjärn. Vattenflaska och något sött kan vara gott.

VAD HÄNDER OM DET BLIR DÅLIGT VÄDER?

Vi anpassar våra resor och utflykter i bästa mån efter väder och vind. Vissa aktiviteter kan komma att ändras pga. väder.

FÅR BARN FÖLJA MED?

Vi välkomnar barn från 12 år i målsmans sällskap.

Reseförsäkringar?

Det är viktigt att du har koll på din egna reseförsäkring samt även ditt sjukvårdskort som man kan beställa från Försäkringskassan.

Vi har resegarantiförsäkring ställd hos Kammarkollegiet

Mötesplats för isklättring