Fjällcykling i Fjordnorge

BRANT CYKLING, SNABB CYKLING, HAL CYKLING, LÅNG CYKLING OCH SVÅRT ROLIG CYKLING.

Andra datum, färre dagar? Vi skräddarsyr gärna resor för 4 personer eller fler, i alla kunskapsnivåer. Skicka en förfrågan till info@fjallaventyr.com

Följ med på en oförglömlig stigcykelvecka i Fjordnorge. Vi guidar dig till de mest spektakulära och utmanande cykelmiljöerna som erbjuds i Norra Europa och däremellan njuter vi av ett gemytligt boende högt ovan fjorden i Sogndal. Varje dag åker vi till ett nytt berg, tar oss upp för egen maskin och utmanar oss med stigar i världsklass.

Vi kör snabba och dammiga endurospår, stökiga downhillstigar, mjuka flowsvängar och supersnabba tallbarr-stigar. Vi blandar gamla herdestigar, nybyggda freeridespår och gamla vandringsleder. Några dagar shuttlar en del av höjdmeterna uppför, andra dagar tillbringar vi helt i cykelsadeln korsandes högfjällsplatåer, och ofta kämpar vi oss upp till topparna till fots med cykeln på ryggen. Vi färdas med bil mellan platserna och vi bor och äter bekvämt och i gott sällskap i ett fantastiskt timmerhus högt ovanför Sognefjorden.

Den här är paketresan är för enduro/trailcyklister som vill ha maximalt ut av en veckas cykling med guide. Men regionen erbjuder även massor av icke cykelrelaterade kringaktiviteter. Det finns glaciärvandringar, kajakturer och gammal norsk kultur att utforska för den som vill ha paus från cyklingen.

Dag 1:

Vi hämtar dig vid Sogndals kaj efter en mäktig båtresa från Bergen, eller direkt vid Sogndal flygplats beroende på hur du valt att ta dig hit*

Dag 2-7:

Efter frukost ger vi oss av med bil till någon av de stigar vi bestämt oss för. Vissa dagar åker vi kort, andra dagar blir det några timmar i bil för att nå vår destination för dagen, som bestämts av guiden utifrån väder och stigförhållanden. Vi tillbringar hela dagen på fjället och återvänder trötta, hungriga och nöjda till huset ovanför Sogndal.

Dag 8:

Efter en tidig frukost tar vi oss åter ner till kajen eller flygplatsen för vidare färd hemåt.

Inkluderat i våra erbjudanden

Hämtning och lämning på kajen eller flygplatsen i Sogndal enl. överenskommelse

Transporter under veckan

7 nätters boende

Guidade cykelturer 6 dagar

Frukost, middag och (de flesta) luncherna. Budgetera för att äta ute några av dagarna då vi passerar bra och pittoreska lokala matställen längs vägen.

Ej inkluderat: Cykel och utrustning (finns att hyra) flygresa, transfers, personlig rese- och sjukförsäkring, all mat och uppehälle innan och efter resan, måltider vid egna utflykter, eventuella flygplatsavgifter eller bagageavgifter, personliga saker som snacks och dricka, alkoholhaltiga drycker under resan.

21 000 SEK

Tillgängliga datum:

7-14 juli 2018 (lördag-lördag),

4-11 augusti 2018 (lördag-lördag)

Bokning och mer information: info@fjallaventyr.com

Föredrar du andra datum, eller vill du göra en skräddarsydd resa för din grupp,  klubb eller företag? Kontakta oss  idag: info@fjallaventyr.com

 

Inför din cykelresa

HUR RESER JAG TILL SOGNDAL?

*Sogndal ligger i hjärtat av Norge, längst in i Sognfjorden. Hit flyger du med Widerøe som har dagliga avgångar. Tänk på att flygplatsen är liten och väderkänslig, vid hårt väder är det svårt att landa i Sogndal. Eller så åker du en oförglömlig båtresa genom världens längsta fjord! Daglig trafik från Bergen med Norled. Berätta för oss när du planerar att anlända så hämtar vi dig vid flygplats eller kaj. Det går såklart även att köra bil till Sogndal, det tar ca 5 timmar från Oslo och 3 timmar från Bergen.

När ska vi vara på plats?

Planera gärna en extra resdag om du åker långväga ifrån, vi är såklart behjälpliga med tips på boende om du väljer att komma till Sogndal tidigare än vår resa startar. Vi kommer närmare överens om hämtning när du meddelar hur du tar dig hit.

Hur ska jag klä mig?

Vädret i fjällen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Klä dig enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja eller en regnjacka är praktiskt när vi stannar. Hjälm är obligatoriskt på alla turer, handskar och knäskydd rekommenderas.

Vad ska jag ha med mig?

Du behöver en modern och välservad mountainbike anpassad för hård stigcykling både uppför och nerför, gärna heldämpad och hellre hållbar än lätt. Ingen vill bli stående på berget för att materialet sviker. Medtag specifika reservdelar för din cykel såsom växelöra, ekrar etc. som kan vara svårt att få tag i under veckan. Kraftiga däck är en stark rekommendation. En rymlig och bekväm ryggsäck med plats för matsäck, reservdelar, vatten och extra kläder.

Vad krävs av mig?

Du har god kondition och vana av många timmar i sadeln i flera dagar i sträck. Du gillar att trampa uppför i lugnt tempo under lång tid för att nå de långa hårda utförslöporna du längtar efter. Du trivs på röda bikeparkstigar, naturliga stigar, hala rötter på skrå, branta passager och exponerade hyllor men du vet också när det är dags att svälja stoltheten och kliva av hellre än att skada dig.

Vad händer om det blir dåligt väder?

Vi anpassar turen efter aktuella väderförhållanden men ställer generellt inte in några turer.

Får barn följa med?

Vi välkomnar ungdomar från 16 år i målsmans sällskap.

Vilka försäkringar gäller?

Terrängcykling går under egen risk så era egna försäkringar är gällande.