Fjordcykling i Sogndal

Följ med på en oförglömlig stigcykelvecka i Fjordnorge. Vi guidar dig till de mest spektakulära och utmanande cykelmiljöerna som erbjuds i Norra Europa och däremellan njuter vi av ett gemytligt boende högt ovan fjorden i Sogndal. Varje dag åker vi till ett nytt berg, tar oss upp för egen maskin och utmanar oss med stigar i världsklass.

Vi kör snabba och dammiga endurospår, stökiga downhillstigar, mjuka flowsvängar och supersnabba tallbarr-stigar. Vi blandar gamla herdestigar, nybyggda freeridespår och gamla vandringsleder. Några dagar shuttlar en del av höjdmeterna uppför, andra dagar tillbringar vi helt i cykelsadeln korsandes högfjällsplatåer, och ofta kämpar vi oss upp till topparna till fots med cykeln på ryggen. Vi färdas med bil mellan platserna och vi bor och äter bekvämt och i gott sällskap i ett timmerhus högt ovanför Sognefjorden.

Den här är paketresan är för enduro/trailcyklister som vill ha maximalt ut av en veckas cykling med guide. Men regionen erbjuder även massor av icke cykelrelaterade kringaktiviteter. Det finns glaciärvandringar, kajakturer och gammal norsk kultur att utforska för den som vill ha paus från cyklingen.

Sogndal Dag För Dag

Dag 1: Vi hämtar dig vid Sogndals kaj efter en mäktig båtresa från Bergen, eller direkt vid Sogndal flygplats beroende på hur du valt att ta dig hit*

Dag 2: Vi testar de lokala stigarna och får en känsla för veckans kommande åkning. Vi varvar grusvägsklättringar med branta stigar i lummiga skogar kring Sogndal, Ambla och Kaupanger. Om vädret vill avslutar vi med bad i fjorden och varsin öl innan vi åker hem till middagen i lodgen.

Dag 3: Topptursdag! Efter en biltransport till 600 möh tar vi oss till fots upp till 1186 möh. Där väntar en episk cykeltur ner till fjorden för efterlängtad lunch. Sen gör vi om samma sak igen, men på berget mitt emot. Räkna med en tuff heldag!

Dag 4: Idag tar vi det lite lugnare eftersom kroppar lär vara möra. Vi rullar runt de lokala stigarna och kollar in vad traktens entusiaster byggt i skogarna kring Kaupanger. Flera hundra höjdmeter upp och ner blir det för egen maskin ändå. Dagen avslutas på lokal med traktens sköningar där vi skryter om veckans bedrifter.

Dag 5: Vi börjar med en dryg timme i bil förbi fjordar och glaciärer för att utforska grannbygden Nordfjords stigar med en lokal guide.

Dag 6: Vi nöter upp för en brant grusväg och når toppen på den legendariska Storhaugen med utsikt över Sogndal och omgivningarna. Turen ner är krävande, teknisk och brant till en början och avslutas i hög fart och flow ner till fjordstranden.

Dag 7: En episk heldagstur i högfjället eller gris-och-kravall-cykling utför? Vi bestämmer sista dagen tillsammans även om vädret får säga sitt. Kvällen tillbringas i lodgen med att packa och käka middag.

Dag 8: Efter en tidig frukost tar vi oss åter ner till kajen eller flygplatsen för vidare färd hemåt.

 

 

Inkluderat i våra erbjudanden

Hämtning och lämning på kajen eller flygplatsen i Sogndal enl. överenskommelse
Transporter under veckan
7 nätters boende
Guidade cykelturer 6 dagar
Frukost, middag och (de flesta) luncherna. Budgetera för att äta ute några av dagarna då vi passerar bra och pittoreska lokala matställen längs vägen.

Ej inkluderat: Cykel och utrustning (finns att hyra) flygresa, transfers, personlig rese- och sjukförsäkring, all mat och uppehälle innan och efter resan, måltider vid egna utflykter, eventuella flygplatsavgifter eller bagageavgifter, personliga saker som snacks och dricka, alkoholhaltiga drycker under resan.

18 500 SEK

Tillgängliga datum:

7-14 juli 2018 (lördag-lördag),

4-11 augusti 2018 (lördag-lördag)

Bokning och mer information: info@fjallaventyr.com

Föredrar du andra datum, eller vill du göra en skräddarsydd resa för din grupp,  klubb eller företag? Kontakta oss  idag: info@fjallaventyr.com

 

 

Möt våra guider! Någon av de här två herrarna tar hand om dig på din resa i Fjord-Norge.
Filmen är det vinnande bidraget från 2017 års Hillbilly Huckfest filmfestival.

Hillbilly Huckshoot 2017 Bård Basberg from Hillbilly Huckfest on Vimeo.

Inför din cykelresa

HUR RESER JAG TILL SOGNDAL?

*Sogndal ligger i hjärtat av Norge, längst in i Sognfjorden. Hit flyger du med Widerøe som har dagliga avgångar. Tänk på att flygplatsen är liten och väderkänslig, vid hårt väder är det svårt att landa i Sogndal. Eller så åker du en oförglömlig båtresa genom världens längsta fjord! Daglig trafik från Bergen med Norled. Berätta för oss när du planerar att anlända så hämtar vi dig vid flygplats eller kaj. Det går såklart även att köra bil till Sogndal, det tar ca 5 timmar från Oslo och 3 timmar från Bergen.

När ska vi vara på plats?

Planera gärna en extra resdag om du åker långväga ifrån, vi är såklart behjälpliga med tips på boende om du väljer att komma till Sogndal tidigare än vår resa startar. Vi kommer närmare överens om hämtning när du meddelar hur du tar dig hit.

Hur ska jag klä mig?

Vädret i fjällen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Klä dig enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja eller en regnjacka är praktiskt när vi stannar. Hjälm är obligatoriskt på alla turer, handskar och knäskydd rekommenderas.

Vad ska jag ha med mig?

Du behöver en modern och välservad mountainbike anpassad för hård stigcykling både uppför och nerför, gärna heldämpad och hellre hållbar än lätt. Ingen vill bli stående på berget för att materialet sviker. Medtag specifika reservdelar för din cykel såsom växelöra, ekrar etc. som kan vara svårt att få tag i under veckan. Kraftiga däck är en stark rekommendation. En rymlig och bekväm ryggsäck med plats för matsäck, reservdelar, vatten och extra kläder.

Vad krävs av mig?

Du har god kondition och vana av många timmar i sadeln i flera dagar i sträck. Du gillar att trampa uppför i lugnt tempo under lång tid för att nå de långa hårda utförslöporna du längtar efter. Du trivs på röda bikeparkstigar, naturliga stigar, hala rötter på skrå, branta passager och exponerade hyllor men du vet också när det är dags att svälja stoltheten och kliva av hellre än att skada dig.

Vad händer om det blir dåligt väder?

Vi anpassar turen efter aktuella väderförhållanden men ställer generellt inte in några turer.

Får barn följa med?

Vi välkomnar ungdomar från 16 år i målsmans sällskap.

Vilka försäkringar gäller?

Terrängcykling går under egen risk så era egna försäkringar är gällande.