Guidad stigcykling med El-MTB

Nu kan du uppleva Sälenfjällens bästa stigar på en batteriladdning! Tillsammans med en duktig guide cyklar vi längs stigarna på högfjället och hela vägen till låglandet och tillbaka. En elassisterad mountainbike ger precis rätt hjälp för att du ska orka längre och cykla lite brantare än annars. Det gör att v i på en tur kan uppleva mer av vad fjället har att erbjuda. Men låt dig inte luras, det kan vara jobbigt att cykla även med elassistans! Terrängen gör att du behöver arbeta med hela kroppen och du behöver fortfarande trampa för att komma framåt.

Fjälläventyrs guider är rutinerade cyklister som brinner för att hjälpa nya utövare att hitta ut på stigarna på ett säkert, enkelt och uppmuntrande sätt. Och vi visar gärna våra ”hemliga” stigar för rutinerade cyklister som vill uppleva grymma utförslöpor och inte räds uppförsbackar. Vårt mål är att nybörjare ska älska cykling och göra redan frälsta cyklister bättre.

Våra el-cyklar är alla potenta, heldämpade stigcyklar gjorda för tuff terrängcykling. Vi har cyklar i storlek från S till XL. Cykel ingår i upplevelsen.

 

Boka direkt online

Boka din guidade tur här, välj vilken dag och hur många ni är. Glöm inte att även boka elcyklar för turen, det gör du separat en bit upp på sidan.

Vanliga frågor och svar

Vilken utrustning behöver jag?

Du får gärna hyra cykel av oss, vi erbjuder moderna heldämpade stigcyklar och det ingår hjälm och knäskydd.

Om du kommer med egen mountainbike så glöm inte hjälmen som är ett krav på våra kurser och turer. Saknar du hjälm kan du hyra eller köpa en på plats. Ett par tunna handskar är bra skydd mot markkänning,  knäskydd rekommenderas. Ta också med en flaska vatten och lite snacks för att hålla skärpan uppe.

Hur ska jag klä mig?

Vädret i Sälen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Cykling är en intensiv aktivitet och du kommer at svettas, klä dig i oömma kläder enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja och regnjacka kan vara skönt under pauserna. Välj gärna skor med platt sula, de greppar bra på pedalerna. Hellre gamla basketskor än löpardojor alltså!

Vad händer vid dåligt väder?

Vi anpassar turen efter väderförhållanden men vi ställer generellt inte in annat än vid plötsligt, ymnigt snöfall.

Får barn följa med?

Vi välkomnar barn från 12 år i målsmans sällskap. Längd minst 151 cm vid hyra av cykel.

Vart samlas vi?

Om inget annat sägs möts vi vid vår Nordic Adventure butik på Lindvallen, se karta längst ner på sidan.

Cykelinstruktörer

Björn Olsson

Fjällguide / cykelinstruktör, certifierad WFR, WRT Pro

Passionerad fjällromantiker från Stockholm som tagit sig i kragen och bytt bjudluncher mot de fria vidderna. Cyklat mountainbike i hela sitt liv och fallit pladask för packrafting de senaste åren.

+46 280 210 11
bjorn@fjallaventyr.com

Ludwig Lind

Grundare och VD sedan 2002. Musher, Fotograf, Äventyrare, certifierad Wilderness First Responder

Född och uppvuxen i Sälen och tredje generationens upplevelse-entreprenör. Passionerad hundförare "musher" och äventyrare sedan 1988. "Det jag älskar med Fjälläventyr är den känsla som skapas av kombination av natur, djur och där likasinnade möts för att prova något nytt för första gången."

+46 280 210 11
ludwig@fjallaventyr.com

Hitta hit