Hyr en Guide i Sogndal

 Vill du uppleva Norra Europas bästa stigcykling? Den finns kring Sogndal i Fjordnorge, våra kunniga guider visar de gärna stigar som är bäst för dagen.

Sogndal är ett måste på varje stigcyklists Norgeresa. Det lilla samhället sjuder av liv (för att vara Norge) men ligger långt ifrån husbilskaravanernas och kryssningsskeppens intrampade stigar och älgsouvenirer. Här slipper du känna dig som en turist och istället komma nära ortsbefolkningen som till stor del består av inflyttade cyklister, klättrare och skidåkare som kommit hit för naturens unika förutsättningar. Sogndal är fortfarande en bevarad hemlighet bland massorna, men de som är verkligt insatta i topptursskidåkning och stigcykling vet att högakta regionen.

Fjälläventyr har arrangerat resor till Sogndal sedan 2015. Vårt nätverk av lokala guider tillsammans med vår egen unika lokalkännedom borgar för att vi känner området bättre än någon annan. Vi vet var cyklingen är bäst för dagen och matchar det med din grupps önskemål och kunskapsnivå. Vi guidar dig på toppturer eller visar traktens bästa handgrävda leder och vi har koll på de dolda pärlor som bara de mest enträgna lokala cyklisterna känner till. Med hjälp av traktens bomvägar ser vi till att hålla uppförscyklingen i bekväm relation till de viktiga höjdmeterna utför.

1 dag: 3500 kr/guide

2 dagar: 6800 kr/guide

3 dagar 9900 kr /guide

Upp till 4 deltagare/guide

Tillgängliga datum från 1 juni till 1 september

Inkluderat i våra erbjudanden

Vi arrangerar turer dagligen under juni, juli och augusti men de behöver bokas minst en vecka i förväg och gärna längre än så för att garantera en plats och möjliggöra planering.

Bokning och mer information: info@fjallaventyr.com

Föredrar du andra datum, eller vill du göra en skräddarsydd resa för din grupp,  klubb eller företag? Kontakta oss  idag: info@fjallaventyr.com

 

 

Möt våra guider! Någon av de här två herrarna tar hand om dig på din resa i Fjord-Norge.
Filmen är det vinnande bidraget från 2017 års Hillbilly Huckfest filmfestival.

Hillbilly Huckshoot 2017 Bård Basberg from Hillbilly Huckfest on Vimeo.

Inför din cykelresa

HUR RESER JAG TILL SOGNDAL?

*Sogndal ligger i hjärtat av Norge, längst in i Sognfjorden. Hit flyger du med Widerøe som har dagliga avgångar. Tänk på att flygplatsen är liten och väderkänslig, vid hårt väder är det svårt att landa i Sogndal. Eller så åker du en oförglömlig båtresa genom världens längsta fjord! Daglig trafik från Bergen med Norled. Berätta för oss när du planerar att anlända så hämtar vi dig vid flygplats eller kaj. Det går såklart även att köra bil till Sogndal, det tar ca 5 timmar från Oslo och 3 timmar från Bergen.

När ska vi vara på plats?

Planera gärna en extra resdag om du åker långväga ifrån, vi är såklart behjälpliga med tips på boende om du väljer att komma till Sogndal tidigare än vår resa startar. Vi kommer närmare överens om hämtning när du meddelar hur du tar dig hit.

Hur ska jag bo i Sogndal?

Även om Sogndal inte är en utpräglad turistort saknas inte boendealternativ. På Kjørnes Camping finns stugor samt plats för tält eller husbil och servicen är hög. Vesterlands Feriepark är ett trevligt alternativ för barnfamiljen. I Sogndal finns också flera hotell.

Hur ska jag klä mig?

Vädret i fjällen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Klä dig enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja eller en regnjacka är praktiskt när vi stannar. Hjälm är obligatoriskt på alla turer, handskar och knäskydd rekommenderas.

Vad ska jag ha med mig?

Du behöver en modern och välservad mountainbike anpassad för hård stigcykling både uppför och nerför, gärna heldämpad och hellre hållbar än lätt. Ingen vill bli stående på berget för att materialet sviker. Medtag specifika reservdelar för din cykel såsom växelöra, ekrar etc. som kan vara svårt att få tag i under veckan. Kraftiga däck är en stark rekommendation. En rymlig och bekväm ryggsäck med plats för matsäck, reservdelar, vatten och extra kläder.

Vad krävs av mig?

Du har god kondition och vana av många timmar i sadeln i flera dagar i sträck. Du gillar att trampa uppför i lugnt tempo under lång tid för att nå de långa hårda utförslöporna du längtar efter. Du trivs på röda bikeparkstigar, naturliga stigar, hala rötter på skrå, branta passager och exponerade hyllor men du vet också när det är dags att svälja stoltheten och kliva av hellre än att skada dig.

Vad händer om det blir dåligt väder?

Vi anpassar turen efter aktuella väderförhållanden men ställer generellt inte in några turer.

Får barn följa med?

Vi välkomnar ungdomar från 16 år i målsmans sällskap.

Vilka försäkringar gäller?

Terrängcykling går under egen risk så era egna försäkringar är gällande.