Köp våra hyrcyklar!

Vi säljer ut en del av vår hyrcykelflotta och vi har valt att sälja några av de cyklar som gått minst och är nyast.

Trek Slash 7 2021
Enduro MTB med 160/170 mm slaglängd, 29″ hjul, dropper post, 12 växlat SRAM, Rock Shox-dämpare m.m. Full spec finns här.
Finns i storlek: S, M, L, XL. Pris: 29.000 kr

Trek Roscoe 7 2021 S

Halvdämpad stigcykel med feta 27,5+ däck för fin framkomlighet. 12 växlat SRAM, dropper post mm. Full spec finns här.
Pris: 11.000 kr

 

Commencal Meta Power SX

Kraftfull heldämpad elcykel för riktigt tuffa tag. 180 mm slaglängd, 12 växlat system från SRAM,  kraftig elmotor från Shimano och lika kraftiga bromsar för att få stopp på cykeln. Full spec finns här.
Finns i storlek: S, M, XL. Pris: 35.000 kr

Maila info@fjallaventyr.com när du vill slå till!

Hyr mountainbike

Hos oss hyr du Sälens finaste cyklar från några av världens främsta cykelföretag. Vi har genomgående valt kvalitet och cykelglädje eftersom du som gäst är värd det bästa. Våra cyklar är skapta för äventyr, spänning och härliga fjällturer, de går inom kategorin stigcykling/enduro snarare än cross country/långlopp. Fokus på kul och komfort helt enkelt!

Vi tycker det är viktigt att du som nybörjare ska ha så bra förutsättningar som möjligt i början, och då är materialet faktiskt avgörande. Och du som är en van cyklist kan välja att resa lätt till Sälen eftersom vi har prylarna som matchar dina behov, så passa gärna på att testa en ny hoj eller två hos oss.

För dig som saknar tidigare erfarenhet av stigcykling räcker det med att säga såhär: Vi har lätta, slitstarka cyklar som är enkla att hantera för nybörjare men som är otroligt uppskattade av rutinerade cyklister och du kan vara trygg i förvissningen om att vi har en hoj som matchar dina behov. Välj önskad storlek när du bokar, kolla gärna storlekstabellen för att få rätt storlek på din cykel, eller fråga oss direkt.

Använd onlinefunktionen nedan för att boka och betala cyklarna du vill hyra. Du hämtar och lämnar dem vid vårt guidecenter i Lindvallen eller på Högfjällshotellet.

 

 

1. Välj datum och plats

2. Välj cykel

 

3. Välj tillbehör

Vanliga frågor och svar

Hur ska jag klä mig?

Vädret i Sälen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Cykling är en intensiv aktivitet och du kommer at svettas, klä dig i oömma kläder enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja och regnjacka kan vara skönt under pauserna. Välj gärna skor med platt sula, de greppar bra på pedalerna. Hellre gamla basketskor än löpardojor alltså!

Jag är nybörjare, vilken typ av cykel ska jag välja?

Börja med att bestämma dig för vilken typ av cykling som skall dominera din dag.

Är motionscykling på preparerade vägar/stigar eller spång det du är ute efter, kan du välja en hardtail – alltså en cykel enbart med stötdämpare på framgafflarna. Den är således stum bak och du får ut mer kraft från pedalerna till energi framåt.

Är tanken att åka mycket stig och opreparerad fjällterräng med fördel utförsåkning så ska du sträva efter dämpare både fram och bak, en så kallad full suspension bike.

Vill du tillryggalägga längre sträckor för att se mer av vår fjäll bör du definitivt välja en av våra el-assisterade cyklar.

Alla ovanstående hojar är utrustade med dropper post – du höjer och sänker sadeln med ett reglage på styret.

Är en dag i pumptracken din melodi då är det definitivt en dirt-hoj du är ute efter. Cykeln har enbart bakbroms, inga onödiga växelvajrar eller stötdämpare utan fostrar dig fort att behärska pumpa fart eller trycka dig ur en burm. Andra tekniker som bunny-hops och att vända med hjälp av framdäcket är också lättare att öva in på denna tekniktränings-cykel.

Hur väljer jag storlek?

Det finns en storleksguide för varje cykel. Klicka dig vidare på vald modell för att se mer.

Vad händer vid dåligt väder?

Cykling är en utmärkt aktivitet även vid regn och rusk. Snöar det ymnigt i hela dalen, ja då kan det vara läge att ta fram skidorna istället.

Får barn följa med?

Vi har cyklar som passar barn från ca 11 år

Vart samlas vi?

Om inget annat sägs möts vi vid vår Nordic Adventure butik på Lindvallen, se karta längst ner på sidan.

Hitta hit

Om inget annat sägs, utgår vi från vårt högkvarter Fäbodvägen 10 i  Lindvallen.