Hyr mountainbike

Vi har valt att köpa in riktigt fina heldämpade mountainbikes från Amerikanska Trek som vi erbjuder till uthyrning och för våra guidade turer och kurser. Vi tycker det är viktigt att du som nybörjare ska ha så bra förutsättningar som möjligt i början, och då är materialet faktiskt avgörande. Och du som är en van cyklist kan välja att resa lätt till Sälen eftersom vi har prylarna som matchar dina behov, så passa gärna på att testa en ny hoj eller två hos oss.

För dig som saknar tidigare erfarenhet av stigcykling räcker det med att säga såhär: Vi har lätta, slitstarka cyklar som är enkla att hantera för nybörjare men som är otroligt uppskattade av rutinerade cyklister och du kan vara trygg i förvissningen om att vi har en hoj som matchar dina behov. Välj önskad storlek när du bokar, kolla gärna storlekstabellen för att få rätt storlek på din cykel, eller fråga oss direkt.

Vi jobbar på en onlinebokningsfunktion för våra cyklar, men tills den är klar, boka cykel med ett mail till info@fjallaventyr.com eller slå oss en signal på 0280-210 11.

Vanliga frågor och svar

Vad har ni för cyklar?

När vi valde hyrcyklar valde vi noga. Hos oss kan du hyra årets modeller av följande cyklar:

Trek Fuel EX 8: 29” stigcykel med 140 mm slag fram och 130 mm bak. En riktig allätare som gör sig utmärkt i Sälens terränglåda men även fungerar i Norska branta fjäll om du har tungan rätt i munnen. (S, M, L)

Trek Remedy 8: 27,5” endurocykel med 160 mm slag fram och 150 mm bak. En stor cykel med mellanformatshjul som gjord för hetsig bikepark-cykling och långa dagar i höga, branta berg, men den skäms heller inte för sig i Sälen. (M)

Trek Slash 8: 29” endurocykel med 160 mm slag fram och 150 mm bak. En stor cykel för stora berg och bike parks som även funkar fint för turer i Sälen. (L)

Trek Full Stache 8: Kanske den största cykeln i världen? 29”+ stigcykel med 130 mm slag bak. och extra breda däck som ger ett galet grepp. En cykel för stora pojkar som vill ta sig fram där andra går bet (XL)

Trek Powerfly FS5 G2: 27,5” elassisterad stigcykel med 140 mm slag fram och bak. Som att ha en egen lift! (L)

Trek Roscoe: 24”+ barncykel med breda däck för framkomlighet och grepp, låg vikt och grym geometri för unga cyklister. (barn 130-150 cm)

Hur ska jag klä mig?

Vädret i Sälen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Cykling är en intensiv aktivitet och du kommer at svettas, klä dig i oömma kläder enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja och regnjacka kan vara skönt under pauserna. Välj gärna skor med platt sula, de greppar bra på pedalerna. Hellre gamla basketskor än löpardojor alltså!

Vad händer vid dåligt väder?

Cykling är en utmärkt aktivitet även vid regn och rusk. Snöar det ymnigt i hela dalen, ja då kan det vara läge att ta fram skidorna istället.

Får barn följa med?

Vi har cyklar som passar barn från ca 11 år

Vart samlas vi?

Om inget annat sägs möts vi vid vår Nordic Adventure butik på Lindvallen, se karta längst ner på sidan.

Vi hjälper dig hyra cykel

Björn Olsson

Fjällguide / cykelinstruktör, certifierad Wilderness First Responder

Passionerad fjällromantiker från Stockholm som tagit sig i kragen och bytt bjudluncher mot de fria vidderna. Cyklat mountainbike i hela sitt liv och och brinner för att hjälpa nya människor finna till cykelsporten och episka hundspannsupplevelser.

+46 768 81 33 30
+46 280 210 11
bjorn@fjallaventyr.com

Ludwig Lind

Grundare och VD sedan 2002. Musher, Fotograf, Äventyrare, certifierad Wilderness First Responder

Född och uppvuxen i Sälen och tredje generationens upplevsle-entreprenör. Passionerad hundförare "musher" och äventyrare sedan 1988. "Det jag älskar med Fjälläventyr är den känsla som skapas av kombination av natur, djur och där likasinnade möts för att prova något nytt för första gången."

+46 702 64 09 21
+46 280 210 11
ludwig@fjallaventyr.com

Ida Thomstad

Fjällguide

Oppvokst i en forsvarsfamilie med forkjærlighet for eventyr. Overlevelse i naturen, klatring og alle typen skikjøring har vært en stor del av mitt liv.

+4799035821
ida@fjallaventyr.com

Emma Vallin

Fjällguide

Kört hundspann och guidat sedan barnsben och skänker ett entusiastiskt lugn till både djur och gäster på fjället. Dessutom är hon proffs på att köra väldigt tunga maskiner.

+46 280 210 11
info@fjallaventyr.com

ANDREAS ÖST

Fjällguide

Passionerad surfare oavsett årstid och underlag. Det finns bara en sak som kan toppa ett bra puderdump… och det är lunchen.

Hitta hit

Om inget annat sägs, utgår vi från vårt högkvarter Fäbodvägen 10 i  Lindvallen.