Hyr mountainbike

Hos oss hyr du Sälens finaste cyklar från några av världens främsta cykelföretag. Vi har genomgående valt kvalitet och cykelglädje eftersom du som gäst är värd det bästa. Våra cyklar är skapta för äventyr, spänning och härliga fjällturer, de går inom kategorin stigcykling/enduro snarare än cross country/långlopp. Fokus på kul och komfort helt enkelt!

Vi tycker det är viktigt att du som nybörjare ska ha så bra förutsättningar som möjligt i början, och då är materialet faktiskt avgörande. Och du som är en van cyklist kan välja att resa lätt till Sälen eftersom vi har prylarna som matchar dina behov, så passa gärna på att testa en ny hoj eller två hos oss.

För dig som saknar tidigare erfarenhet av stigcykling räcker det med att säga såhär: Vi har lätta, slitstarka cyklar som är enkla att hantera för nybörjare men som är otroligt uppskattade av rutinerade cyklister och du kan vara trygg i förvissningen om att vi har en hoj som matchar dina behov. Välj önskad storlek när du bokar, kolla gärna storlekstabellen för att få rätt storlek på din cykel, eller fråga oss direkt.

Använd onlinefunktionen nedan för att boka och betala cyklarna du vill hyra. Du hämtar och lämnar dem vid vårt guidecenter i Lindvallen eller på Högfjällshotellet.

1. Välj datum och plats

2. Välj cykel

 

3. Välj tillbehör

Vanliga frågor och svar

Hur ska jag klä mig?

Vädret i Sälen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Cykling är en intensiv aktivitet och du kommer at svettas, klä dig i oömma kläder enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja och regnjacka kan vara skönt under pauserna. Välj gärna skor med platt sula, de greppar bra på pedalerna. Hellre gamla basketskor än löpardojor alltså!

Vad händer vid dåligt väder?

Cykling är en utmärkt aktivitet även vid regn och rusk. Snöar det ymnigt i hela dalen, ja då kan det vara läge att ta fram skidorna istället.

Får barn följa med?

Vi har cyklar som passar barn från ca 11 år

Vart samlas vi?

Om inget annat sägs möts vi vid vår Nordic Adventure butik på Lindvallen, se karta längst ner på sidan.

Hitta hit

Om inget annat sägs, utgår vi från vårt högkvarter Fäbodvägen 10 i  Lindvallen.