Cykla i Sälenfjällen

Den vidsträckta högfjällsplatån som utgör Sälenfjällen är fantastisk för cykling. Här kan alla, gammal som ung, nybörjare som proffs hitta utmanande och roliga stigar. Fjälläventyrs guider är rutinerade cyklister som brinner för att hjälpa nya utövare att hitta ut på stigarna på ett säkert, enkelt och uppmuntrande sätt. Vårt mål är att nybörjare ska älska cykling och göra redan frälsta cyklister bättre.

Många av lederna runt Sälen är välskyltade, men vi har koll på guldkornen bortom pilar och förtryckta kartor. För gänget som vill ha en utmanande och varierad stigcykeltur är en guide från Fjälläventyr ett sätt att vara säker på att turen blir toppklass. Sälens Bike Park är toppen för nybörjaren som vill prova på downhill och utgör bra träning för cyklisten som vill förbättra sin teknik när det går fort. Med tips från en kunnig coach blir cyklingen säker även i högre farter, något du kommer uppskatta mycket när du är tillbaka på dina hemmastigar!

Stigcykling

Kom ut på en fin tur med två hjul i Sälenfjällen! För dig som är nybörjare visar vi några av fjällets snällare stigar och ger dig tips och råd på vägen i hur du tar dig fram med cykel på ojämnt underlag. Terrängcykling är utmanande för fysik och balans men vi anpassar turen efter deltagarnas förkunskaper och fysiska förutsättningar. Räkna med att bli både lortig och blöt och klä dig därefter! Du som cyklat ett tag, en kunnig guide från Fjälläventyr visar gärna dig och ditt gäng de fina stigarna bortom skyltar och kryssleder och kan hjälpa dig att utvecklas ytterligare som cyklist.

För att följa med behövs en mountainbike och en hjälm. Har du ingen egen utrustning finns det att hyra på Skistarshop Gustavtorget eller Kaisers Skidbod på Sälfjällstorget.

Utrusta dig med oömma träningskläder, gymnastikskor eller lättare kängor, tunna handskar, vindjacka och en ryggsäck med vatten och snacks. Ta med extra förstärkningsplagg om vädret kräver, i fjällen växlar vädret fort!

Pris: 2950 kr/guide
upp till 6 pers/guide

Downhill i Lindvallen

Liften upp och cykeln ner, barmarksvarianten av alpin skidåkning växer lavinartat(…) eftersom det är fartfyllt, lagom svårt och galet roligt. Kroppen är bepansrad med en rustning i plast och cykeln är kraftigt byggd med feta däck och förlåtande stötdämpning. Utförscykling är kraftigt beroendeframkallande om det görs rätt.

Guiderna på Fjälläventyr hyser en stor passion för fartfylld cykling och visar gärna de rätta teknikerna för att du ska finna farten och säkerheten när du provar downhill. Boka gärna en guide från oss om du vill lära dig rätt från början, det gör upplevelsen flera snäpp roligare. För dig som cyklar regelbundet redan kan våra tips och råd ta dig till nästa steg i din cykling. Ett par vana ögon kan snabbt avgöra vad som kan förbättras, ofta är det små detaljer som gör stor skillnad för farten genom kurvor och över hinder.

Downhillcyklar och utrustning hyr du i Skistarshop Gustavstorget eller Kaisers skidbod på Sälfjällstorget. Du behöver också ett liftkort. Hur du cyklar, det löser vi.

Pris: 2950 kr/guide
upp till 6 pers/guide

Fatbikecykling

De ser lite lustiga ut med de breda däcken men fatbikes är löjligt roliga att cykla på. Däcken medger en fantastisk framkomlighet i terrängen och är samtidigt skonsamma mot underlaget när du cyklar fram över fjället. En tur med fatbike passar både vana cyklister och för den som inte cyklat i terräng förut. Kombinera gärna med mat i det fria!

För att följa med behövs en fatbike och en hjälm. Har du ingen egen utrustning finns det att hyra på Skistarshop Gustavtorget eller Kaisers Skidbod på Sälfjällstorget.

Utrusta dig med oömma träningskläder, gymnastikskor eller lättare kängor, tunna handskar, vindjacka och en ryggsäck med vatten och snacks. Ta med extra förstärkningsplagg om vädret kräver, i fjällen växlar vädret fort!

Pris: 2950 kr/guide
upp till 6 pers/guide