Multisport i Slovenien

Vi kombinerar cykling med strapatsrika vattensporter och hissnande höjder i Slovenien! Detta är resan för dig som gillar att röra på dig och vill prova nya aktiviteter tillsammans med likasinnade. Under veckan ger vi oss ut på stigcykling i de magnifika bergen, paddling i kajak och gummiflotte i Sloveniens världskända paddelvatten, och krånglar oss ner för branta forsar och vattenfall under canyoningutflykten. Vi avslutar med hög fart och hissnande höjder i Ziplinebanan. På kvällarna umgås vi och njuter av traktens mat och drycker innan vi drar oss tillbaka för en god natts sömn i det pittoreska boendet vid Soca-älven. Sju dagars utmanande äventyr för dig som vill prova nya aktiviteter och gärna rör på dig!

 

Inkluderat i våra erbjudanden

Ankomstdag: Gruppen träffas i Kobarid, möter upp guiden, gör sig hemmastadda och går igenom veckan som kommer.

Dag 1, forsränning: Efter en lugn frukost ger vi oss ut på älven med en stor gummiflotte. Vi går igenom de grundläggande teknikerna i att paddla och styra flotten. Sedan paddlar vi längs älven och utsätter oss först för milda forsar, lite bad för att bekanta sig med vattnet, sedan mer utmanande strömmar. På eftermiddagen finns tid för en promenad längs Kobarids historiska stig som tar oss längs första världskrigets skyttegravar som kontrast till de vackra omgivningarna.

Dag 2, canyoning: En halvdagsaktivitet som kommer kittla dina nerver. Vi utrustar oss med våtdräkt, sele och hjälm och tar oss ner för en brant strömfåra. Vi klättrar, hoppar, glider och repellerar oss ner längs och i det forsande vattnet, hela tiden med en lugn och trygg guide som coachar oss.

Dag 3, forskajak: Soça-älven är världskänd för dess fantastiska paddelvatten. Förmiddagen tillbringar vi lugnt vatten och lär oss grunderna i forskajak, som hur man tar sig ut när man välter till exempel. Efter lunch paddlar vi ut på en tur i strömmande vatten och provar våra nyvunna kunskaper.

Dag 4, ledig dag: Ta igen dig på verandan eller hitta på egna äventyr. I Kobarid finns museum, prisbelönta restauranger och en omedelbar närhet till äventyr. Hyr cyklar, ta ett tandemskärmflyg, vandra, valet är ditt.

Dag 5, stigcykling: En torrare dag än tidigare, vi upplever Sloveniens landsbygd från cykelsadeln. Beroende på gruppens ambitionsnivå cyklar vi långt eller brant, fint eller fort.

Dag 6, zipline: Efter en halvtimmes transfer når vi Zipline Slovenia, en av Europas största zipline-anläggningar. Vi flyger ner för fem vajrar totalt, upp emot 700 meter långa i upp till 60 km/h. För den med nerver av stål erbjuder turen fantastisk utsikt utöver adrenalinpåslaget.

Dag 7, avresedag: Nyttja morgonen till en extra cykeltur, lite skärmflygning eller bara en lång frukost.

Paketet inkluderar:

7 frukostar och 7 middagar

7 nätter på trestjärnigt boende.

Kvalificerade, erfarna guider för alla aktiviteter

All säkerhetsutrustning

All transport i Soçadalen

Hämtning på flygplatsen (Ljubljana airport)

Reseledare för hela veckan

ett  lunchpaket

Ej inkluderat:

Flyg t/r Ljubljana

rese- och olycksfallsförsäkringar

Lunch

drycker

allt annat som inte nämns som inkluderat

Pris 9 950 SEK

Tillgängliga datum:

9-16 sep (lör-lör),

16-23 sep (lör-lör),

Bokning och mer information: info@fjallaventyr.com

Föredrar du andra datum, eller vill du göra en skräddarsydd resa för din klubb eller företag? Kontakta oss för förslag! info@fjallaventyr.com

Inför din resa

Var samlas man?

Du får detaljerad information med din bokningsbekräftelse.

Hur skall jag klä mig?

Friluftskläder enligt lagerprincipen för aktiviteter i skiftande väderlek och terräng. Oömma kängor eller sportskor.

 

Vad ska jag ha med mig?

All aktivitetsspecifik utrustning tillhandahålls på plats.

Vad krävs av mig?

Du är fullt frisk, har medelgod kondition och vana av att röra på dig. Du sporras av nya utmaningar och av att träffa nya vänner. Du gillar att knuffa dina gränser men har samtidigt en hälsosam syn på säkerhet.

Vad händer om det blir dåligt väder?

Vi anpassar turerna efter aktuella väderförhållanden men ställer generellt inte in några turer.

Får barn följa med?

Vi välkomnar ungdomar från 16 år i målsmans sällskap.

Vilka försäkringar gäller?

Resan och aktiviteterna går under egen risk så era egna försäkringar är gällande.