Prova på och kom igång kurs i mountainbike

Prova-på-kurs i mountainbike, 3 timmar

Är du nyfiken på att börja cykla i terrängen? På Fjälläventyrs mountainbikekurs i Sälen får du de grundläggande verktygen för att säkert och stabilt ta dig fram utanför vägarna med en cykel. Vi varvar teori med praktik och visar knepen som tar dig runt kurvor och över stock och sten och vi gör det i små grupper med kunniga och inspirerande instruktörer.

Kursen riktar sig till vuxna i alla åldrar samt ungdomar i sällskap av vuxen. Målet med kursen är att du ska våga njuta av Sälens stigar på egen hand och du får tips på övningar att göra själv. Ta gärna med din egen cykel, saknar du utrustning/cykel kan du hyra av oss!

Grundkurs i mountainbike, 6 timmar

För dig som vill veta mer direkt. Efter prova-på-kursen fördjupar vi oss i teknikerna för kurvtagning i fart,  broms- och växelkänsla, uppförs- och nerförsbackar och hur du på ett säkert sätt manövrerar cykeln över stock, sten och spång. Vi varvar teori och praktik, vi går igenom cykelns funktioner och hur du tar hand om materialet så att den alltid fungerar som den ska och vi gör det i små grupper med kunniga och inspirerande instruktörer.

Målet med kursen är att du ska få de grundläggande teknikerna för att ha kul och cykla säkert i terräng, både uppför och nerför och längs tekniska skogsstigar. Du får inspirerande tips på saker du själv kan öva på för att fortsätta utvecklas i din terrängcykling.

Ta gärna med din egen cykel, saknar du utrustning/cykel kan du hyra av oss!

Boka direkt online

Boka en hyrcykel här

För hela hyrflottan, klicka här

Vanliga frågor och svar

Vilken utrustning behöver jag?

Du får gärna hyra cykel av oss. Det kostar 500 kronor och då ingår all utrustning som behövs.

Om du kommer med egen mountainbike så glöm inte hjälmen som är ett krav på våra kurser. Saknar du hjälm kan du hyra eller köpa en på plats. Ett par tunna handskar är bra skydd mot markkänning,  knäskydd rekommenderas. Ta också med en flaska vatten och lite snacks för att hålla skärpan uppe.

Hur ska jag klä mig?

Vädret i Sälen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Cykling är en intensiv aktivitet och du kommer at svettas, klä dig i oömma kläder enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja och regnjacka kan vara skönt under pauserna. Välj gärna skor med platt sula, de greppar bra på pedalerna. Hellre gamla basketskor än löpardojor alltså!

Vad händer vid dåligt väder?

Vi anpassar kursen i bästa mån men vi ställer generellt inte in på grund av väder.

Får barn följa med?

Vi välkomnar barn från 8-12 i målsmans sällskap

Vart samlas vi?

Vi möts framför Högfjällshotellet mot backen till, se kartan längst ner på sidan.

Cykelinstruktörer

Björn Olsson

Fjällguide / cykelinstruktör, certifierad WFR, WRT Pro

Passionerad fjällromantiker från Stockholm som tagit sig i kragen och bytt bjudluncher mot de fria vidderna. Cyklat mountainbike i hela sitt liv och fallit pladask för packrafting de senaste åren.

+46 280 210 11
bjorn@fjallaventyr.com

Ludwig Lind

Grundare och VD sedan 2002. Musher, Fotograf, Äventyrare, certifierad Wilderness First Responder

Född och uppvuxen i Sälen och tredje generationens upplevelse-entreprenör. Passionerad hundförare "musher" och äventyrare sedan 1988. "Det jag älskar med Fjälläventyr är den känsla som skapas av kombination av natur, djur och där likasinnade möts för att prova något nytt för första gången."

+46 280 210 11
ludwig@fjallaventyr.com

Anton Vöks

Fjällguide, Certifierad WRT Pro

Född och uppvuxen i Kopparberg och utbildad vildmark och äventyrsguide i Åre. Vandring, forsränning, skoter, skidguide och nu musher. Friluftsliv, sommar som vinter, hundar och inte minst kokkaffe.

+46 280 210 11
anton@fjallaventyr.com

Hitta hit