SKRÄDDARSYDDA MOUNTAINBIKERESOR I NORGE

Vi är experter på stigcykling i Norge och hjälper gärna till att skräddarsy upplevelser för grupper och företag. Fjälläventyrs guider och samarbetsparners känner de bästa områdena värda att besöka, och de halvbra som lika gärna kan undvikas. Vi brinner för brant, snabb cykling och älskar att utmana våra gäster till att knuffa gränserna inom säkra ramar, även för vana enduro-cyklister. Men som guider i själ och hjärta är vi lika bra på att finna de säkra linjerna för nya, ovana utövare och göra mötet med Norges stigar till en rivstart på ett livslångt cykelintresse.

Fjälläventyrs specialitet är teknisk back country-cykling, topptursterräng långt från liftar och bekvämlighet men med fantastisk belöning på vägen ner. Men vi gör också långa utflykter på fjällplatåerna runt Norge, vi löser gärna shuttling där det passar, och kan såklart arrangera dagar i Norges många populära bike parks. Så oavsett ert mål med vistelsen kan Fjälläventyr planera och genomföra ert livs mountainbikeresa.

Vi hjälper grupper från 4 till 20 personer att planera resor för 3 till 14 dagar med uppehälle, mat, transporter och framförallt professionell guidning. Vi samarbetar med lokala guider och håller oss ständigt uppdaterade i de många områden vi verkar. På en skräddarsydd mountainbikeresa med Fjälläventyr kan ni välja att uppleva Fjordnorges dramatiska natur med orter som Luster, Sogndal, Nordfjord och Stryn, kombinerat med vidsträckta högfjällen i inlandsnorge längs Hallingdal och Hardangervidda. Vi kan även lösa en fantastisk resa i Nordnorge, med Narvik, Lofoten och Tromsö som utvecklats till riktiga cykelmekka. Boende och mat ordnar vi enligt gruppens budget och ambitioner. Från campingstugor till hotellrum, från matlagning i det fria till traktens specialiteter på restaurang, vi har koll på mer än bara de bästa stigarna.

Livet är mer än bara cykling och Norge erbjuder ett smörgåsbord av kul aktiviteter. Kombinera gärna cyklingen med skidåkning, klättring, paddling, vandring, fallskärmshoppning eller någon dags allmänt drällande för att vila upp er.

Kom till oss med era önskemål, tillsammans planerar vi er livs mountainbikeexpedition.

Vanliga frågor

När ska vi vara på plats?

Planera gärna en extra resdag om du åker långväga ifrån, vi är såklart behjälpliga med tips på boende om du väljer att komma fram tidigare än vår resa startar. Vi kommer närmare överens om hämtning när du meddelar hur du tar dig hit.

Hur ska jag klä mig?

Vädret i fjällen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Klä dig enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja eller en regnjacka är praktiskt när vi stannar. Hjälm är obligatoriskt på alla turer, handskar och knäskydd rekommenderas.

Vad ska jag ha med mig?

Du behöver en modern och välservad mountainbike anpassad för hård stigcykling både uppför och nerför, gärna heldämpad och hellre hållbar än lätt. Ingen vill bli stående på berget för att materialet sviker. Medtag specifika reservdelar för din cykel såsom växelöra, ekrar etc. som kan vara svårt att få tag i under veckan. Kraftiga däck är en stark rekommendation. En rymlig och bekväm ryggsäck med plats för matsäck, reservdelar, vatten och extra kläder.

Vad krävs av mig?

Du har god kondition och vana av många timmar i sadeln i flera dagar i sträck. Du gillar att trampa uppför i lugnt tempo under lång tid för att nå de långa hårda utförslöporna du längtar efter. Du trivs på röda bikeparkstigar, naturliga stigar, hala rötter på skrå, branta passager och exponerade hyllor men du vet också när det är dags att svälja stoltheten och kliva av hellre än att skada dig.

Vad händer om det blir dåligt väder?

Vi anpassar turen efter aktuella väderförhållanden men ställer generellt inte in några turer.

Får barn följa med?

Vi välkomnar ungdomar från 16 år i målsmans sällskap.

Vika försäkringar gäller?

Terrängcykling går under egen risk så era egna försäkringar är gällande.

Cykelguider

Björn Olsson

Fjällguide / cykelinstruktör, certifierad Wilderness First Responder

Passionerad fjällromantiker från Stockholm som tagit sig i kragen och bytt bjudluncher mot de fria vidderna. Cyklat mountainbike i hela sitt liv och och brinner för att hjälpa nya människor finna till cykelsporten och episka hundspannsupplevelser.

+46 768 81 33 30
+46 280 210 11
bjorn@fjallaventyr.com

Ludwig Lind

Grundare och VD sedan 2002. Musher, Fotograf, Äventyrare, certifierad Wilderness First Responder

Född och uppvuxen i Sälen och tredje generationens upplevsle-entreprenör. Passionerad hundförare "musher" och äventyrare sedan 1988. "Det jag älskar med Fjälläventyr är den känsla som skapas av kombination av natur, djur och där likasinnade möts för att prova något nytt för första gången."

+46 702 64 09 21
+46 280 210 11
ludwig@fjallaventyr.com

Kontakta oss för mer information!