Stigcykling i Slovenien

Följ med på en oförglömlig stigcykelresa i Slovenien! Du kommer att få utvecklas som cyklist och samtidigt lära dig något helt nytt – att paddla forskajak i ett av Europas vackraste vatten!

Fjälläventyrs cykelresor i Slovenien är riktade till dig som börjat cykla stig med mountainbike och har en önskan att bli bättre samtidigt som du träffar nya sköna människor. Vi reser i små grupper och håller tempot så att alla ska känna sig bekväma nog att kunna ta plats om de vill. Samtidigt vill vi alltid knuffa din gräns framåt så du känner att du blir en bättre cyklist under veckan i Slovenien. Vi kommer också att ge dig råd i hur du kan förbereda dig med träning inför resan.

Slovenien är en lite bortglömd pärla. Inkilat öster om Italien och söder om Österrike och med både höga alper och medelhavskust erbjuder det lilla landet en mängd fina och föga trafikerade stigar. Mountainbikecykling är stort i Slovenien men stigarna är inte i närheten så exploaterade som i resten av alperna. Här är det fina ’virgin trails’ som erbjuds snarare än bredsladdade bikepark-stigar och våra guider tar dig med till gömda pärlor både högt och lågt. I Slovenien finns ett stort nätverk av stigar, vissa har använts av traktens folk i tusentals år, andra skapades av första världskrigets frontsoldater som med hjälp av mulåsnor fraktade material i bergen som utgjorde frontlinjen.

Under veckan kommer vi uppleva vindlande stigar i högalpin terräng, genom lummiga skogar och bland vingårdar som fyller dalgångarna. Vi kör en mix av shuttlade turer och klättringar för egen maskin och vi tillbringar hela förmiddagarna i sadeln, efter lunch byter vi om för nästa äventyr; en nybörjarkurs i forspaddling väntar oss tre eftermiddagar under veckan.

 

 

Program

Dag 1

Vi hämtar dig på flygplatsen i Venedig och transporterar dig till lodgen för hopskruvning av cyklar om du tagit med din egen. Om tid och lust finns tar vi en liten kvällstur för att se att alla grejer är med och fungerar.

Dag 2

Vi hämtas efter frukost för transport till Kranska Gora Bike Park. Här får vi en heldag med gott om fart och fläkt och många tips och råd från guiden för den som känner sig osäker. Att cykla bike park är det mest effektiva sättet att träna tekniken som behövs för att ta sig ner för Sloveniens stigar.

Dag 3

Vi hämtas av vår guide och blir skjutsade till en av de fantastiska stigarna i området, vi får hjälp en bit upp men kommer cykla både uppför och nerför. Mitt på dagen äter vi lunch, sedan är det dags för nästa aktivitet; en introduktionskurs i att paddla forskajak.

Dag 4

Som dag tre, cykling första delen av dagen, sedan paddlingskurs på eftermiddagen.

Dag 5

Vilodag eller egna aktiviteter! Cykling och paddling tar hårt på energin och det kan vara bra att få återhämta kroppen med en dags vila. Ta en promenad, en egen cykeltur, fika på byn eller varför inte  canyoning, klättring, grottkrypning eller zip-line, området erbjuder allt och lite till för den äventyrlige.

Dag 6

Guidad stigcykling på förmiddagen, på eftermiddagen genomför vi den sista lektionen i forskajak.

Dag 7

Dag 7:  Guidad stigcykling, vi tar en lite längre tur och avnjuter lunch längs med stigen. Vi återvänder till boendet under sen eftermiddag så vi har gott om tid att packa ihop innan kvällens avslutningsmiddag.

Dag 8

Vi åker tillbaka till flygplatsen i Venedig och säger adjö till varann för denna gång.

Cykelguider

Björn Olsson

Fjällguide / cykelinstruktör, certifierad Wilderness First Responder

Passionerad fjällromantiker från Stockholm som tagit sig i kragen och bytt bjudluncher mot de fria vidderna. Cyklat mountainbike i hela sitt liv och och brinner för att hjälpa nya människor finna till cykelsporten och episka hundspannsupplevelser.

+46 768 81 33 30
+46 280 210 11
bjorn@fjallaventyr.com

Ludwig Lind

Grundare och VD sedan 2002. Musher, Fotograf, Äventyrare, certifierad Wilderness First Responder

Född och uppvuxen i Sälen och tredje generationens upplevsle-entreprenör. Passionerad hundförare "musher" och äventyrare sedan 1988. "Det jag älskar med Fjälläventyr är den känsla som skapas av kombination av natur, djur och där likasinnade möts för att prova något nytt för första gången."

+46 702 64 09 21
+46 280 210 11
ludwig@fjallaventyr.com

Boka nu

Loading…

Vad ingår i resan?

Utrikes flyg

Med avgång från överenskommen flygplats, ekonomiklass inklusive 20 kg handbagage.

Boende

Del i dubbelrum i 7 nätter.(enkelrumstillägg: 2000 kr)

Måltider

Frukost 7 dagar.

Transfer och shuttling

Transfer på plats samt shuttling till vissa berg

Utbildade guider

Guider med lokalkännedom och sjukvårdutbildning

Guidad cykling

1 heldag i bike park
4 halvdagar guidad cykling inkl. shuttling.

FAQ - Frågor och svar

Vartifrån flyger man?

Vår resor till Slovenien avgår från Oslo, Stockholm eller Göteborg. Vi kommer överens om den flygplats som passar er och eventuellt resan bäst. Vid en bokning kommer du får detaljerad information med din bokningsbekräftelse.

Hur ska jag klä mig?

Vädret i bergen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Klä dig enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja eller en regnjacka är praktiskt när vi stannar. Hjälm är obligatoriskt på alla turer, handskar och knäskydd rekommenderas. Räkna med en del brant, exponerad åkning!

Vad ska jag ha med mig?

Du behöver en modern och välservad mountainbike anpassad för hård stigcykling både uppför och nerför, gärna heldämpad och hellre hållbar än lätt. Ingen vill bli stående på berget för att materialet sviker. Medtag specifika reservdelar för din cykel såsom växelöra, ekrar etc. som kan vara svårt att få tag i under veckan. Kraftiga däck är en stark rekommendation.

Vad krävs av mig?

Du har god kondition och vana av många timmar i sadeln i flera dagar i sträck. Du gillar att trampa uppför i lugnt tempo under lång tid för att nå de långa hårda utförslöporna du längtar efter. Du trivs på röda bikeparkstigar, naturliga stigar, hala rötter på skrå, branta passager och exponerade hyllor men du vet också när det är dags att svälja stoltheten och kliva av hellre än att skada dig.

Vad händer vid dåligt väder?

Vi anpassar turen efter aktuella väderförhållanden men ställer generellt inte in några turer.

Får barn följa med?

Vi välkomnar ungdomar från 16 år i målsmans sällskap.

Vilka försäkringar gäller?

Terrängcykling går under egen risk så era egna försäkringar är gällande.

Fjälläventyr har ställt resegaranti genom kammarkollegiet

Skicka en reseförfrågan