Stigcykling i Slovenien

Slovenien är en lite bortglömd pärla. Inkilat öster om Italien och söder om Österrike och med både höga alper och medelhavskust erbjuder det lilla landet en mängd fina och föga trafikerade stigar. Mountainbikecykling är stort i Slovenien men stigarna är inte i närheten så exploaterade som i resten av alperna. Här är det fina ’virgin trails’ som erbjuds snarare än bredsladdade bikepark-stigar och våra guider tar dig med till gömda pärlor både högt och lågt. I Slovenien finns ett stort nätverk av stigar, vissa har använts av traktens folk i tusentals år, andra skapades av första världskrigets frontsoldater som med hjälp av mulåsnor fraktade material i bergen som utgjorde frontlinjen.

Under veckan kommer vi uppleva vindlande stigar i högalpin terräng, genom lummiga skogar och bland vingårdar som fyller dalgångarna. Vi kör en mix av shuttlade turer och hårda långa klättringar och tillbringar hela dagarna i sadeln. Vår chaufför kör oss ut i bergen på morgonen och hämtar oss när vi är klara. På kvällen njuter vi av bord dukade med lokala specialiteter på den mysiga lodgen invid en av Sloveniens bästa fiske-älvar. När nästa dag gryr gör vi om allt igen längs nya stigar.

 

Dag 1: Vi hämtar dig på flygplatsen i Venedig och transporterar dig till lodgen för hopskruvning av cyklar och allmänt häng. Om tid och lust finns tar vi en liten kvällstur för att se att alla grejer är med och fungerar.

Dag 2-7. Vi hämtas efter frukost av vår guide och blir skjutsade till en ny stig varje dag, vi får hjälp ungefär halvvägs upp och får trampa resten av biten för egen maskin. Räkna med 500-1000 hm uppåt och 1000-2000 hm nerför per dag.

Dag 8: Efter frukost tar vi dig tillbaka till flygplatsen i Venedig och tackar för oss.

Boende & mat:
Vi bor i en mysig privatägd lodge vid stranden av Soča-älven, värdparet lagar fantastisk mat och är hängivna cyklister som har stor förståelse för ditt energibehov efter en hård dag i sadeln. Vi äter frukost och middag i lodgen och lunchar längs stigarna, som medhavd matpacke eller i någon av byarna vi passerar under dagen. Var noga med att ange speciella matkrav, dieter och allergier när du bokar!

Ta dig hit:
Flyg från Oslo eller Stockholm (eller från varsomhelst) till Venedig, vi hämtar och lämnar dig på flygplatsen. Närmare detaljer löser vi vid bokningstillfället.

Inkluderat i resan

Hämtning och lämning på flygplatsen i Venedig.
Liten grupp på 6 gäster.
Boende i 7 nätter.
Frukost och middag 7 dagar.
6 dagars guidad cykling inkl. shuttling.
Tillgång till tvättmaskin.
Lokala guider.

 

PRIS OCH DATUM

Pris: 12 500 kr

När: Kontakta oss för tillgängliga datum!
Boka nu, maila info@fjallaventyr.com
Är ni en grupp som vill åka tillsammans ett specifikt datum? Maila oss för skräddarsydda paket!

Inför din cykelresa

Var samlas man?

Du får detaljerad information med din bokningsbekräftelse.

Hur skall jag klä mig?

Vädret i bergen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Klä dig enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja eller en regnjacka är praktiskt när vi stannar. Hjälm är obligatoriskt på alla turer, handskar och knäskydd rekommenderas. Räkna med en del brant, exponerad åkning!

 

Vad ska jag ha med mig?

Du behöver en modern och välservad mountainbike anpassad för hård stigcykling både uppför och nerför, gärna heldämpad och hellre hållbar än lätt. Ingen vill bli stående på berget för att materialet sviker. Medtag specifika reservdelar för din cykel såsom växelöra, ekrar etc. som kan vara svårt att få tag i under veckan. Kraftiga däck är en stark rekommendation.

Vad krävs av mig?

Du har god kondition och vana av många timmar i sadeln i flera dagar i sträck. Du gillar att trampa uppför i lugnt tempo under lång tid för att nå de långa hårda utförslöporna du längtar efter. Du trivs på röda bikeparkstigar, naturliga stigar, hala rötter på skrå, branta passager och exponerade hyllor men du vet också när det är dags att svälja stoltheten och kliva av hellre än att skada dig.

Vad händer om det blir dåligt väder?

Vi anpassar turen efter aktuella väderförhållanden men ställer generellt inte in några turer.

Får barn följa med?

Vi välkomnar ungdomar från 16 år i målsmans sällskap.

Vilka försäkringar gäller?

Terrängcykling går under egen risk så era egna försäkringar är gällande.