Stigcykling i Sälen med guide

Den vidsträckta högfjällsplatån som utgör Sälenfjällen är fantastisk för cykling. Här kan alla, gammal som ung, nybörjare som proffs hitta utmaning i de stigar som bjuds. Fjälläventyrs guider är rutinerade cyklister som brinner för att hjälpa nya utövare att hitta ut på stigarna på ett säkert, enkelt och uppmuntrande sätt. Och vi visar gärna våra ”hemliga” stigar för rutinerade cyklister som vill uppleva grymma utförslöpor och inte räds uppförsbackar. Vårt mål är att nybörjare ska älska cykling och göra redan frälsta cyklister bättre.

Många av lederna runt Sälen är välskyltade och lättcyklade, men vi har koll på de riktiga guldkornen bortom pilar och förtryckta kartor. För gänget som vill ha en utmanande och varierad stigcykeltur är en guide från Fjälläventyr ett sätt att vara säker på att turen blir toppklass.

På våra längre turer erbjuder vi ibland ”shuttling”, vi cyklar långt och många höjdmeter och blir hämtade med buss och cykelsläp för att på så sätt hinna köra de bästa stigarna Sälen har att erbjuda och ändå hinna hem till after-biken.

Boka direkt online

Boka hyrcykel här

För hela hyrflottan, klicka här

Vanliga frågor och svar

Vilken utrustning behöver jag?

Du får gärna hyra cykel av oss, vi erbjuder moderna heldämpade stigcyklar och det ingår hjälm och knäskydd.

Om du kommer med egen mountainbike så glöm inte hjälmen som är ett krav på våra kurser. Saknar du hjälm kan du hyra eller köpa en på plats. Ett par tunna handskar är bra skydd mot markkänning,  knäskydd rekommenderas. Ta också med en flaska vatten och lite snacks för att hålla skärpan uppe.

Hur ska jag klä mig?

Vädret i Sälen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Cykling är en intensiv aktivitet och du kommer at svettas, klä dig i oömma kläder enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja och regnjacka kan vara skönt under pauserna. Välj gärna skor med platt sula, de greppar bra på pedalerna. Hellre gamla basketskor än löpardojor alltså!

Vad händer vid dåligt väder?

Vi anpassar turen efter väderförhållanden men vi ställer generellt inte in annat än vid plötsligt, ymnigt snöfall.

Får barn följa med?

Vi välkomnar barn från 8-12 i målsmans sällskap

Vart samlas vi?

Om inget annat sägs möts vi vid vår Nordic Adventure butik på Lindvallen, se karta längst ner på sidan.

På 6 timmarsturen ingår lunch, vad består den av?

Vi erbjuder en lunch som passar dagens förutsättningar. Grillar korv över eld, snabblunch från REAL-turmat eller goda mackor om vi gärna lägger mer tid på cykling.

Cykelinstruktörer

Björn Olsson

Fjällguide / cykelinstruktör, certifierad WFR, WRT Pro

Passionerad fjällromantiker från Stockholm som tagit sig i kragen och bytt bjudluncher mot de fria vidderna. Cyklat mountainbike i hela sitt liv och fallit pladask för packrafting de senaste åren.

+46 280 210 11
bjorn@fjallaventyr.com

Ludwig Lind

Grundare och VD sedan 2002. Musher, Fotograf, Äventyrare, certifierad Wilderness First Responder

Född och uppvuxen i Sälen och tredje generationens upplevelse-entreprenör. Passionerad hundförare "musher" och äventyrare sedan 1988. "Det jag älskar med Fjälläventyr är den känsla som skapas av kombination av natur, djur och där likasinnade möts för att prova något nytt för första gången."

+46 280 210 11
ludwig@fjallaventyr.com

Hitta hit