Forspaddlingskurs med Packraft

Forspaddling med packraft är en adrenalinstinn och intensiv aktivitet och ett fantastiskt sätt att uppleva naturen. Men det kräver en viss erfarenhet och kunskap för att säkert navigera i dånande vitt vatten mellan stenar och höga vågor. Vatten i rörelse kräver respekt, men med rätt kunskaper är det en magisk känsla att tämja forsens kraft i en liten gummibåt.

På Fjälläventyrs tvådagarskurs i forspaddling med packraft ger vi dig grunderna i att paddla strömmande och forsande vattendrag tillsammans med guide i klass II-fors, vilket även innefattar självräddning och kamraträddning. Du kommer att få massor av information och inspiration till ditt nya packraftingintresse och en ökad förståelse för farorna med strömmande vatten. Kursen möjliggör att du kan följa med på våra mer avancerade guidade turer i framtiden eller bygga ut med våra fördjupande kurser i räddning, säkerhet och hydrologi.

I kursen ingår kursmaterial samt lån av utrustning när vi paddlar. När du bokar en forspaddlingskurs med oss skickar vi dig ett kompendium som du bör läsa igenom innan du kommer, vi håller tempot högt på teorin så vi hinner paddla mer!

 

Boka direkt online

Såhär bokar du kursen i forspaddling med packraft: Välj ett tillgängligt startdatum och antal deltagare- vuxna eller ungdomar över 15 år.

Avbokningsskydd?
Vi rekommenderar att du i samband med din bokning tecknar ett avbokningsskydd.

Ersättning utgår om du rimligen inte kan genomföra din resa på grund av att du, ditt ressällskap, eller någon till er nära anhörig drabbas av akut sjukdom, olycksfall eller dödsfall. Läs gärna mer om våra avbokningsregler här

Vanliga frågor och svar

Vilken utrustning behöver jag?

Vi förser dig med all utrustning för turen, men ta med extra kläder enligt nedan!

Hur ska jag klä mig?

Vi har våtdräkter att låna dig för paddlingen. Har du egen torr- elller våtdräkt är du såklart välkommen att ta med den. Ta också med tåliga friluftskläder efter väder, som torrt ombyte! Ta med ett underställ i ull om det är kallt, det kan vara skönt under våtdräkten. Du får låna en vattentät persedelpåse för dina ombyteskläder. Ta med ett par slit-och-släng-skor som kommer bli blöta, gärna lättare sneakers eller riktiga våt-skor. Det är viktigt att kunna gå stabilt när vi praktiserar räddning i och omkring vattnet.

Vad händer vid dåligt väder?

Vi anpassar turen efter väderförhållanden men vi ställer generellt inte in några turer.

Får barn följa med?

Ungdomar från 15 år är välkomna på kursen, i målsmans sällskap.

Var samlas vi?

Om inget annat sägs möts vi vid vår Nordic Adventure butik på Lindvallen, se karta längst ner på sidan.

Äta bör man, men hur går det till?

Ta med matsäck och snacks för att hålla blodsockret nöjt! Första dagen bryter vi en timme för lunch, det finns flera bra ställen att äta på i närheten av vårt Guide Center.

Instruktörer

Björn Olsson

Fjällguide / cykelinstruktör, certifierad WFR, WRT Pro

Passionerad fjällromantiker från Stockholm som tagit sig i kragen och bytt bjudluncher mot de fria vidderna. Cyklat mountainbike i hela sitt liv och fallit pladask för packrafting de senaste åren.

+46 280 210 11
bjorn@fjallaventyr.com

Ludwig Lind

Grundare och VD sedan 2002. Musher, Fotograf, Äventyrare, certifierad Wilderness First Responder

Född och uppvuxen i Sälen och tredje generationens upplevelse-entreprenör. Passionerad hundförare "musher" och äventyrare sedan 1988. "Det jag älskar med Fjälläventyr är den känsla som skapas av kombination av natur, djur och där likasinnade möts för att prova något nytt för första gången."

+46 280 210 11
ludwig@fjallaventyr.com

Hitta hit

Om inget annat sägs, utgår vi från vårt högkvarter Fäbodvägen 10 i  Lindvallen.