Tre dagar längs Fjätan

Följ med på en härlig övernattningstur längs den vilda Fjätan! Tre dagar med stillhet, adrenalin och vansinnigt vacker natur.

Ån Fjätan föds i Svenska fjällvärlden i gränslandet mellan Härjedalen och Dalarna. Den kantas av ytterst lite bebyggelse där den rinner, ömsom stillsam ömsom rasande, genom fjällterräng, renbetesland och djupa skogar. Vi tillbringar tre dagar och två nätter längs Fjätan och vi övernattar i hängmattor eller tält på stranden. Längs vägen får du uppleva en naturlig å byta skepnad flera gånger, från lugnt strilande i fjällmyrsterräng med Fjätervålen och Vedungsfjällen som fond till vit och rasande mellan karga klippor i skogsterrängen allt eftersom biflödena fyller på och ån mer liknar en älv.

Vi som guidar turen låter dig välja mellan att njuta av de lugna partierna och gå runt forsarna, eller utmana dig själv i riktig vitvattenpaddling med packraft. Vi kallar det Hatt eller Hjälm, ett val du som gäst gör inför turen och under tiden vi paddlar. Alla ska med efter egen vilja och ambition!

I början av  turen går vi igenom grunderna i att paddla packraft så att du ska känna dig säker i båten. Vi går igenom självräddning, faror och älvens anatomi. Längs färden utvecklar vi våra kunskaper allt eftersom forsarna blir vildare. När dag tre är över kommer du ha en helt ny förståelse för forspaddling och älvsäkerhet, och fått uppleva en massa härlig natur!

Boka direkt online

Såhär bokar du övernattningsturen med packraft: Välj ett tillgängligt startdatum och antal deltagare- vuxna eller ungdomar över 15 år.

Avbokningsskydd?
Vi rekommenderar att du i samband med din bokning tecknar ett avbokningsskydd.

Ersättning utgår om du rimligen inte kan genomföra din resa på grund av att du, ditt ressällskap, eller någon till er nära anhörig drabbas av akut sjukdom, olycksfall eller dödsfall. Läs gärna mer om våra avbokningsregler här

Vanliga frågor och svar

Vilken utrustning behöver jag?

Vi förser dig med all utrustning för paddlingen och för övernattningarna om du inte har egen. Välj lätta extrakläder som inte är så skrymmande, vi har all packning med oss i vattentäta sektioner inuti båtarna och ibland bär vi båtarna längre sträckor på land.

Hur ska jag klä mig?

Vi har våtdräkter att låna dig för paddlingen. Har du egen torr- elller våtdräkt är du såklart välkommen att ta med den. Ta också med tåliga friluftskläder efter väder, som torrt ombyte att ha på kvällarna! Ta med ett underställ i ull om det är kallt, det kan vara skönt under våtdräkten. Du får låna vattentäta påsar för dina ombyteskläder. Ta med ett par slit-och-släng-skor som kommer bli blöta, gärna lättare sneakers eller riktiga våt-skor, det är viktigt att kunna gå stabilt när vi praktiserar räddning i och omkring vattnet. Ta även ett med ett par lättare skor för kvällarna.

Vad händer vid dåligt väder?

Vi anpassar turen efter väderförhållanden men vi ställer generellt inte in några turer.

Får barn följa med?

Ungdomar från 15 år är välkomna på turen, i målsmans sällskap.

Var samlas vi?

Om inget annat sägs möts vi vid vår Nordic Adventure butik på Lindvallen, se karta längst ner på sidan.

Äta bör man, men hur går det till?

Vi lagar alla mat tillsammans i enlighet med de matrestriktioner, allergier etc som finns i gruppen. Ta gärna med eget favoritsnacks för att hålla blodsockret under kontroll mellan målen!

Instruktörer

Björn Olsson

Fjällguide / cykelinstruktör, certifierad WFR, WRT Pro

Passionerad fjällromantiker från Stockholm som tagit sig i kragen och bytt bjudluncher mot de fria vidderna. Cyklat mountainbike i hela sitt liv och fallit pladask för packrafting de senaste åren.

+46 280 210 11
bjorn@fjallaventyr.com

Ludwig Lind

Grundare och VD sedan 2002. Musher, Fotograf, Äventyrare, certifierad Wilderness First Responder

Född och uppvuxen i Sälen och tredje generationens upplevelse-entreprenör. Passionerad hundförare "musher" och äventyrare sedan 1988. "Det jag älskar med Fjälläventyr är den känsla som skapas av kombination av natur, djur och där likasinnade möts för att prova något nytt för första gången."

+46 280 210 11
ludwig@fjallaventyr.com

Anton Vöks

Fjällguide, Certifierad WRT Pro

Född och uppvuxen i Kopparberg och utbildad vildmark och äventyrsguide i Åre. Vandring, forsränning, skoter, skidguide och nu musher. Friluftsliv, sommar som vinter, hundar och inte minst kokkaffe.

+46 280 210 11
anton@fjallaventyr.com

Axel Skotte

Fjällguide, Certifierad WRT Pro

Fjällets yngling som det till trots har flest timmar i och strax utanför en packraft. Hundälskande före detta skidfantom med ett lugn som smittar av sig och företagets absoluta etta på att göra fläskpannkaka.

+46 280 210 11
axel.skotte@fjallaventyr.com

Ida Thomstad

Fjällguide, Certifierad WRT Pro

Oppvokst i en forsvarsfamilie med forkjærlighet for eventyr. Overlevelse i naturen, klatring og alle typen skikjøring har vært en stor del av mitt liv.

+4799035821
ida@fjallaventyr.com

Hitta hit

Om inget annat sägs, utgår vi från vårt högkvarter Fäbodvägen 10 i  Lindvallen.