GUIDADE FJÄLLTURER MED SKOTER

Våra guidade fjällturer bygger på att med hjälp av skotern ta dig på ett säkert sätt bortom pisterna och visa dig de fantastiska natur- och fjällområdena som Sälen har att erbjuda. När du anländer till vår startplats på Sälens Högfjällshotell förser vi dig med hjälm innan vi går igenom skotrarna, körteknik och informerar om regler för att du ska känna dig säker innan avfärd. Hjälmen har ett visir men är det kallt eller blåsigt rekommenderar vi att man tar med sig en tunn mössa eller balaklava för att ha under hjälmen.

Turen tar ca 1,5 timme inklusive ett stopp vid en mysig fjällservering, och vi anpassar den efter gruppens erfarenhet och väder. Alla klarar av att köra skoter och det är ett härligt och fartfyllt sätt att se mer av fjället.

För att få köra skoter på en guidad tur krävs som lägst EU-mopedkort och därför fungerar givetvis också behörighet B på ett vanligt körkort.

Tänk på att förboka i tid och det görs säkrast direkt online i bokningskalendern nedan. Var noga med datum och starttid, felaktigt bokad tur ersätts ej.

Bokningsförfrågningar som görs via mail läggs enbart in i mån av plats och förskottsbetalas via sms-länk. Vi ber dig därför att uppge; För – efternamn, telefonnummer, starttid och datum, antal vuxna samt barn, om ni vill inkludera avbokningsskydd.

”What an amazing experience ! Really good team and organization. The activity is reachable to anyone. I would do it again and recommend it!”

Läs gärna fler recensioner av våra äventyr på Facebook

 

 

Boka din tur online

Man kan sitta max 2 personer per skoter och man måste ha körkort eller minst mopedkort för att få köra själv. Det finns även en skoterpulka som tar upp till 2 vuxna för de som inte vill eller kan köra själva. Du betalar per skoter samt för eventuell pulka.

Är turen du tänkte åka fullbokad? Skicka då ett mail med antal skotrar ni vill boka samt vilka dagar och tider ni kan tänka er till: info@fjallaventyr.com så lägger vi er på väntelistan.

Avbokningsskydd?
Vi rekommenderar att du i samband med din bokning tecknar ett avbokningsskydd.

Ersättning utgår om du rimligen inte kan genomföra din resa på grund av att du, ditt ressällskap, eller någon till er nära anhörig drabbas av akut sjukdum, olycksfall eller dödsfall. Avbokningskyddet är giltigt fram till 24 timmar innan aktiviteten börjar.

Thomas ”Haga” Olsson

Skoterguide

Malungsmannen som med säker hand för våra skotergäster till de finaste utsikterna och godaste fikan hela vintern igenom.

+46 280 210 11
haga@fjallaventyr.com

Ludwig Lind

Grundare och VD sedan 2002. Musher, Fotograf, Äventyrare, certifierad Wilderness First Responder

Född och uppvuxen i Sälen och tredje generationens upplevelse-entreprenör. Passionerad hundförare "musher" och äventyrare sedan 1988. "Det jag älskar med Fjälläventyr är den känsla som skapas av kombination av natur, djur och där likasinnade möts för att prova något nytt för första gången."

+46 280 210 11
ludwig@fjallaventyr.com

Vanliga frågor och förberedelser

VAR SAMLAS MAN?

Vi träffas utanför Högfjällshotellets sportshop om inget annat avtalats. Här står våra skotrar parkerade och annars markeras platsen med flaggor.

NÄR SKA VI VARA PÅ PLATS?

Eftersom vi behöver samla in alla, ta betalt, och ni ska hinna prova ut hjälmar så är det viktigt att ni är där minst 10 minuter före avgång. Annars riskerar ni att missa er tur.

Vad händer om vi är försenade till vår tur?

Våra turer kräver minst 15 minuter uppsamling, genomgång och utdelning av utrustning. Är ni inte på plats minst 15 minuter före bokad tid riskerar ni att förverka er plats utan ersättning.

HUR SKA JAG KLÄ MIG?

Klä dig som i skidbacken men byt ut pjäxorna mot skor med höga skaft. Godkända hjälmar finns att låna, barn upp till 6 år får åka i sin skidhjälm och goggles. Undvik såklart alltid bomull närmaste kroppen och främst på fötterna. En ullsocka brukar räcka fint om skon har ordentligt utrymme! För varma och proffsiga vildmarkskläder, vänligen besök vår webshop nordicadventure.com

VAD KRÄVS FÖR ATT KÖRA SKOTER?

Följer du med under en organiserad tur, får du köra skoter med alla körkortsbehörigheter dock lägsta krav AM, moped klass 1.

KAN VI HYRA EN SKOTER UTAN GUIDE?

Våra skotrar hyrs ut med guide för att du skall ges möjlighet att se Sälens smultronställen utan att begränsas av de mängder av restriktioner som finns. Att köra skoter utan guide kräver dessutom att du har ett terrängförarbevis/skoterkort eller har tagit körkortet före år 2000.

HUR MÅNGA FÅR VI VARA PÅ EN SKOTER?

Max två personer per skoter. Vid längre turer rekommenderar vi att ni är en person per skoter. Är ni flera passagerare kan ni välja att boka till en släde när du gör bokningen online. Släden rymmer två personer och är vindskyddad. Ta gärna med en egen filt eller täcke för extra komfort.

Har ni slädar för extra passagerare?

Är ni flera passagerare kan ni välja att boka till en släde när du gör bokningen online. Släden rymmer två personer och är vindskyddad. Ta gärna med en egen filt eller täcke för extra komfort.

JAG ÄR GRAVID/HAR EN ARM- BEN- RYGGSKADA, ÄR DET LÄMPLIGT FÖR MIG ATT ÅKA MED?

Det är individuellt och vi vill uppmärksamma att skotersafari kan medföra vissa risker. Det är ungefär lika farligt som att åka skidor och känner du dig osäker uppmanar vi dig att avstå.

KAN MAN BETALA MED KORT?

Ja, du kan betala med kort direkt till guiden. Se till att vara ute i god tid så inte turen blir försenad om något skulle krångla.

VAD HÄNDER OM DET BLIR DÅLIGT VÄDER?

Vi kör oavsett väder men anpassar turen till rådande väderförhållanden. Snö, vind och kyla tillhör vår vardag och ger turen en annan dimension som kanske blir det ni uppskattar mest. Tänk på att använda en balaklava eller liknande för ansiktet samt ha ordentligt med utrymme i skorna. Undvik såklart alltid bomull närmaste kroppen och främst på fötterna. En ullsocka brukar räcka fint om skon har ordentligt utrymme! För varma och proffsiga vildmarkskläder, vänligen besök vår webshop nordicadventure.com

FÅR BARN ÅKA MED?

Barn sitter bakom föraren på grund av skaderisken vid eventuell kollision. Det innebär att barnen måste vara gamla nog att klara hålla i sig själva.

HUR SNABBT GÅR EN SKOTER?

En snöskoter kan nå hastigheter över 180 kilometer per timma. Våra maskiner når närmare 100 kilometer per timma.
Max hastighet på led är 70 kilometer per timma. Inom anläggning råder 30 kilometer per timma för alla.

VILKEN TYP AV SKOTRAR KÖR NI?

Vi använder oss av 4-taktare från Yamaha, Venture light 499 cc.

VILKA FÖRSÄKRINGAR GÄLLER?

Skoteråkning går under egen risk så era egna försäkringar är gällande. Skulle något på skotern på grund av vårdslöshet gå sönder gäller självrisken på   12 000 kronor.