GUIDADE FJÄLLTURER MED SKOTER

Våra guidade turer bygger på att med hjälp av skotern ta dig på ett säkert sätt bortom pisterna och visa dig de fantastiska natur- och fjällområdena som Sälen har att erbjuda. När du anländer till vår startplats förser vi dig med hjälm innan vi går igenom skotrarna, körteknik och informerar om regler för att du ska känna dig säker innan avfärd. Hjälmen har ett visir men är det kallt eller blåsigt rekommenderar vi att man tar med sig en tunn mössa eller balaklava för att ha under hjälmen.

Turen anpassar vi efter gruppens erfarenhet och väder. Alla klarar av att köra skoter och det är ett härligt och fartfyllt sätt att se mer av fjället.

För att få köra skoter på en guidad tur krävs som lägst EU-mopedkort och därför givetvis också behörighet B på ett vanligt körkort.

 

För våra längre turer krävs det att ni är minst 4 skotrar.
1200 kr/skoter för 2,5 timme
1500 kr/skoter för 3,5 timme
1950 kr/skoter för dagstur

Våra längre turer bokas via mail eller telefon.

”What an amazing experience ! Really good team and organization. The activity is reachable to anyone. I would do it again and recommend it!”

Läs gärna fler recensioner av våra äventyr på Facebook

 

 

Boka din tur online

Loading…

Henrik Wallberg

Flugfiskeguide/Administratör/Fjällguide

Mr Flugfiske ansvarar för våra bokningar och håller till på så väl fjället som i vår butik på Lindvallen, Nordic Adventure. Flugfiskeguide lika hemma i Sloveniens dalgångar, Skottlands högländer och västkusten som Norges fjällvärd, tar sin tillflykt till Sälen på vintrarna.

+46 73 07 210 11
+46 280 210 11
henrik@fjallaventyr.com

Joel Gustavsson

Fjäll- & fiskeguide

Dala-Flodas finest i egen hög person. Låt dig inte luras av hans ungdomliga yttre – med ett flugspö i handen får han den mest garvade att häpna.

+46 280 210 11
joel@fjallaventyr.com

Vanliga frågor och förberedelser

VART SAMLAS MAN?

Vi träffas utanför Högfjällshotellets sportshop om inget annat avtalats. Här står våra skotrar parkerade och annars markeras platsen med flaggor.

NÄR SKA VI VARA PÅ PLATS?

Eftersom vi behöver samla in alla, ta betalt, och ni ska hinna prova ut hjälmar så är det viktigt att ni är där minst 10 minuter före avgång. Annars riskerar ni att missa er tur.

HUR SKA JAG KLÄ MIG?

Klä dig som i skidbacken men byt ut pjäxorna mot skor med höga skaft. Godkända hjälmar finns att låna, barn upp till 6 år får åka i sin skidhjälm och goggles. Undvik såklart alltid bomull närmaste kroppen och främst på fötterna. En ullsocka brukar räcka fint om skon har ordentligt utrymme! För varma och proffsiga vildmarkskläder, vänligen besök vår webshop nordicadventure.com

VAD KRÄVS FÖR ATT KÖRA SKOTER?

Följer du med under en organiserad tur, får du köra skoter med alla körkortsbehörigheter dock lägsta krav AM, moped klass 1.

KAN VI HYRA EN SKOTER UTAN GUIDE?

Våra skotrar hyrs ut med guide för att du skall ges möjlighet att se Sälens smultronställen utan att begränsas av de mängder av restriktioner som finns. Att köra skoter utan guide kräver dessutom att du har ett terrängförarbevis/skoterkort eller har tagit körkortet före år 2000.

HUR MÅNGA FÅR VI VARA PÅ EN SKOTER?

Max två personer per skoter. Vid längre turer rekommenderar vi att ni är en person per skoter.

JAG ÄR GRAVID/HAR EN ARM- BEN- RYGGSKADA, ÄR DET LÄMPLIGT FÖR MIG ATT ÅKA MED?

Det är individuellt och vi vill uppmärksamma att skotersafari kan medföra vissa risker. Det är ungefär lika farligt som att åka skidor och känner du dig osäker uppmanar vi dig att avstå.

KAN MAN BETALA MED KORT?

Ja, du kan betala med kort direkt till guiden. Se till att vara ute i god tid så inte turen blir försenad om något skulle krångla.

VAD HÄNDER OM DET BLIR DÅLIGT VÄDER?

Vi kör oavsett väder men anpassar turen till rådande väderförhållanden. Snö, vind och kyla tillhör vår vardag och ger turen en annan dimension som kanske blir det ni uppskattar mest. Tänk på att använda en balaklava eller liknande för ansiktet samt ha ordentligt med utrymme i skorna. Undvik såklart alltid bomull närmaste kroppen och främst på fötterna. En ullsocka brukar räcka fint om skon har ordentligt utrymme! För varma och proffsiga vildmarkskläder, vänligen besök vår webshop nordicadventure.com

FÅR BARN ÅKA MED?

Barn sitter bakom föraren på grund av skaderisken vid eventuell kollision. Det innebär att barnen måste vara gamla nog att klara hålla i sig själva.

HUR SNABBT GÅR EN SKOTER?

En snöskoter kan nå hastigheter över 180 kilometer per timma. Våra maskiner når närmare 100 kilometer per timma.
Max hastighet på led är 70 kilometer per timma. Inom anläggning råder 30 kilometer per timma för alla.

VILKEN TYP AV SKOTRAR KÖR NI?

Vi använder oss av 4-taktare från Yamaha, Venture light 499 cc.

VILKA FÖRSÄKRINGAR GÄLLER?

Skoteråkning går under egen risk så era egna försäkringar är gällande. Skulle något på skotern på grund av vårdslöshet gå sönder gäller självrisken på   12 000 kronor.