FJÄLLTURER MED SKOTER

Njut av underbart vackra vinterlandskap och fjäll från en skoter som du enkelt kör själv. All information om hur man kör går vi igenom med dig innan turen. Vi tillhandahåller hjälm med visir och är det kallt eller blåsigt rekommenderar vi att man tar med sig en tunn mössa eller balaklava för att ha under hjälmen.

För att få köra skoter på en guidad tur krävs som lägst EU-mopedkort och därför givetvis också behörighet B på ett vanligt körkort.

Turer

Våra turer utgår dagligen 10, 12 0ch 14 och vi garanterar Sälens bästa pris om du gör din bokning online!

Vi startar med en kortare genomgång innan färden uppför fjället börjar. Vi anpassar fart och tur efter gruppens erfarenhet och väder. Alla klarar av att köra skoter och det är ett härligt och fartfyllt sätt att se mer av fjället.
Lägsta behörighet för att följa med på en guidad tur med skoter är 16 år och traktorkort/EU-moped.

Pris 1,5 timme

800 kr/skoter

Bäst pris Online: 749 kr/skoter

För presentkort, besök nordicadventure.com

 

Pris 2,5 timmes tur

1 200 kr/skoter (minst 4 skotrar)

Pris 3,5 timmes tur

1500 kr/skoter (minst 4 skotrar)

Dagstur

Vi åker lite längre ut på fjället och får en ordentlig känsla för vad skoter egentligen innebär. Turen kräver inga förkunskaper men är ett ordentligt träningspass. Halvvägs in på strapatsen tar vi en kort paus där det finns möjlighet att köpa en välbehövlig lunch. En klart sevärd natur men framförallt en adrenalingivande åktur!

Pris:1 950 kr/skoter för ca 5 timmar (minst 4 skotrar)

Bokning

VANLIGA FRÅGOR

VART SAMLAS MAN?

Vi träffas utanför Högfjällshotellets sportshop om inget annat avtalats. Här står våra skotrar parkerade och annars markeras platsen med flaggor.

NÄR SKA VI VARA PÅ PLATS?

Eftersom vi behöver samla in alla, ta betalt, och ni ska hinna prova ut hjälmar så är det viktigt att ni är där minst 10 minuter före avgång. Annars riskerar ni att missa er tur.

HUR SKA JAG KLÄ MIG?

Klä dig som i skidbacken men byt ut pjäxorna mot skor med höga skaft. Godkända hjälmar finns att låna, barn upp till 6 år får åka i sin skidhjälm och goggles.

VAD KRÄVS FÖR ATT KÖRA SKOTER?

Följer du med under en organiserad tur, får du köra skoter med alla körkortsbehörigheter dock lägsta krav AM, moped klass 1.

KAN VI HYRA EN SKOTER UTAN GUIDE?

Våra skotrar hyrs ut med guide för att du skall ges möjlighet att se Sälens smultronställen utan att begränsas av de mängder av restriktioner som finns. Att köra skoter utan guide kräver dessutom att du har ett terrängförarbevis/skoterkort eller har tagit körkortet före år 2000.

HUR MÅNGA FÅR VI VARA PÅ EN SKOTER?

Max två personer per skoter. Vid längre turer rekommenderar vi att ni är en person per skoter.

JAG ÄR GRAVID/HAR EN ARM- BEN- RYGGSKADA, ÄR DET LÄMPLIGT FÖR MIG ATT ÅKA MED?

Det är individuellt och vi vill uppmärksamma att skotersafari kan medföra vissa risker. Det är ungefär lika farligt som att åka skidor och känner du dig osäker uppmanar vi dig att avstå.

KAN MAN BETALA MED KORT?

Ja, du kan betala med kort direkt till guiden. Se till att vara ute i god tid så inte turen blir försenad om något skulle krångla.

VAD HÄNDER OM DET BLIR DÅLIGT VÄDER?

Vi kör oavsett väder men anpassar turen till rådande väderförhållanden. Snö, vind och kyla tillhör vår vardag och ger turen en annan dimension som kanske blir det ni uppskattar mest. Tänk på att använda en balaklava eller liknande för ansiktet samt ha ordentligt med utrymme i skorna. Undvik såklart alltid bomull närmaste kroppen och främt på fötterna. En ullsocka brukar räcka fint om skon har ordentligt utrymme! För varma och proffsiga vildmarkskläder, vänligen besök vår webshop nordicadventure.com

FÅR BARN ÅKA MED?

Barn sitter bakom föraren på grund av skaderisken vid eventuell kollision. Det innebär att barnen måste vara gamla nog att klara hålla i sig själva.

HUR SNABBT GÅR EN SKOTER?

En snöskoter kan nå hastigheter över 180 kilometer per timma. Våra maskiner når närmare 100 kilometer per timma.
Max hastighet på led är 70 kilometer per timma. Inom anläggning råder 30 kilometer per timma för alla.

VILKEN TYP AV SKOTRAR KÖR NI?

Vi använder oss av 4-taktare från Yamaha, Venture light 499 cc.

VILKA FÖRSÄKRINGAR GÄLLER?

Skoteråkning går under egen risk så era egna försäkringar är gällande. Skulle något på skotern på grund av vårdslöshet gå sönder gäller självrisken på   12 000 kronor.