Balkan rafting adventure

Bosnien: världens andra djupaste ravin näst efter Grand Canyon; Unesco världsarv och Durmitor Nationalpark. Listan fortsätter. Bosnien och Montenegro, öst möter väst med otroligt påtaglig historia. Vi börjar vår resa i Sarajevo där skotthål i fasaderna gör sig påmind om kriget som skakade världen under 90-talet. Sarajevo är en stad som myllrar av nationaliteter och kulturer och väl värt ett besök.

Men vi är inte bara här för historia och kultur. Vår resa tar oss till Tara floden där vi tillsammans med professionella raftingguider upplever kristallklart vatten, otrolig grönska och djupa raviner. Det är något visst med att forsa ner för en flod där spänning och avkoppling varvas i solens sken. Maten är klassiska Balkan specialitéer, likaså drycken. Bor gör vi längs floden i Bungalows där vi delar lägereld med likasinnade.

Bokning och mer information: info@fjallaventyr.com

Föredrar du andra datum, eller vill du göra en skräddarsydd resa för din klubb eller företag? Kontakta oss för förslag! info@fjallaventyr.com

Program

Ankomstdag

Incheck i Sarajevo. Upplev gärna staden på egen hand eller be oss om hjälp med bordsbokning och servärdheter.

Dag 1

Frukost och lunch i Sarajevo innan vi fortsätter till Tara floden. Vi kommer fram under kvällen och välkomnas med middag och inchecking på första campet.

Dag 2

Efter en lugn frukost ger vi oss iväg i Jeepar till dropzone. Turen går genom Durmitors vackra nationalpark. Vi går igenom de grundläggande teknikerna i att paddla och styra en gummiflotte. Sedan paddlar vi längs älven och utsätter oss först för milda forsar, lite bad för att bekanta oss med vattnet, sedan mer utmanande strömmar. En heldagsaktivitet som kommer kittla dina nerver. Vi avslutar dagen vid ett nytt camp med middag och bad för den som ännu inte blivit våt.

Dag 3

Turen fortsätter likt dag 2 och vi avrundar vid sista campet.

Dag 4

Efter en lugn frukost återvänder vi till Sarajevo där det finns lite tid över innan flyget går hem.

VAD INGÅR I RESAN?

Utrikesflyg

Med avgång från överenskommen flygplats, ekonomiklass inklusive 20 kg handbagage.

Boende

Del i dubbelrum i 7 nätter (enkelrumstillägg: 2000 kr).

Måltider

Alla måltider är inkluderade utom ankomst dag i Sarajevo

Transfer och Shuttling

Transfer på plats tor flygplats samt övriga transporter som ingår i programmet.

Utbildade guider

Guider med lokalkännedom och sjukvårdutbildning

Sevärdheter

Vi besöker både Durmitor nationalpark och vistas även i en av världens djupaste raviner.

Vanliga frågor och svar

VARFÖR RESA MED FJÄLLÄVENTYR?

Våra guider är passionerade, professionella och har lång erfarenhet och lokalkännedom av ditt resmål. Vi ser till att all logistik kring din resa går så smidigt som möjligt och säkerställer att din tid inte spenderas på fel saker. Fjälläventyr har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet.

HUR SKA JAG KLÄ MIG?

Vädret i bergen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Klä dig enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja och regnjacka kan vara skönt på kvällen. Badkläder är skönt att ha under våtdräkten och glöm inte solskyddsfaktor, samt insektsmedel. Man paddlar i hjälm men solglasögon och senilsnören kan vara gott att använda. Se här

VAD SKA JAG HA MED MIG?

Pass och plånbok samt lämpliga kläder. Det är varmt i området som ni kommer vistas så förslagsvis skjorta/t-shirt och skjorts samt vandringsvänliga gymnastikskor. För Sarajevos utekväll kan det vara värt att ta med en skjorta men mer upplätt än så behövs inte.

Närmare förslag på utrustning skickas ut tillsammans med bokningsbekräftelsen.

VAD HÄNDER OM DET BLIR DÅLIGT VÄDER?

Vi anpassar våra resor efter rådande förhållanden och försöker alltid oavsett vattenstånd hitta bra forsar och stigar som torkar upp fort.

FÅR BARN FÖLJA MED?

Vi välkomnar ungdomar från 16 år i målsmans sällskap.

VART FLYGER VI IFRÅN?

Inkluderat i priset är flyg tur & retur från Stockholm. Önskar du flyga från annan ort, kontakta oss gärna för tillgänglighet och prisförslag.

Reseförsäkringar?

Det är viktigt att du har koll på din egna reseförsäkring samt även ditt sjukvårdskort som man kan beställa från Försäkringskassan.

Vi har resegarantiförsäkring ställd hos Kammarkollegiet

Bokningsformulär