Fjällvandra med en HUND UNDER DIN SEMESTER I SÄLEN

Att ta med en hund på fjällpromenaden ger hela dagen en helt ny dimension, både för dig och hunden.

Vi har under flera år erbjudit Sälens gäster att prova på hur det är att ha en hund. Våra hundar är otroligt vana och glada av sällskapet från människor, därför lämpar de sig bra för att följa med på fjällturer eller bara mys på gräsmattan.

Våra promenadhundar har genomgått särskild utbildning och är dessutom speciellt utvalda för att passa de flesta familjer.

För att hyra en hund för en dag behöver du boka online senast dagen innan. Hunden kommer du och hämtar på Lindvallen i hundparken. Karta hittar du längst ner på sidan.

Hundar älskar lek, motion och kärleksfullt sällskap. Ge din semester lite mer av det!

En hund per sällskap

Boka direkt online

Vanligaste frågor vid hundthyrning

VAD ÄR DET FÖR HUNDAR?

Vi hyr ut våra polarhundar som under vintern används för att dra spann. Raserna är Siberian och Alaskan husky.

TYCKER HUNDARNA OM BARN?

Nästan alla som hyr hundar av oss har barn i alla åldrar. De hundar som vi hyr ut är därför speciellt utvalda för att passa familjer. Och JA, hundarna älskar människor i alla åldrar! 

Vad tycker hundarna?

Under de år som har gått har vi observerat de hundar som hyrs ut och vill mena att de stortrivs med att få följa med familjer på sina utflykter. Våra hundarna visar en väldigt öppen tillgivenhet och anpassar sig omedelbart i nya familjer. Vår målsättning är att ge familjer med allergier eller andra hinder för att skaffa hund, möjligheten att under en kortare period få umgås med våra fyrbenta vänner.

ÄR HUNDARNA FÖR STARKA FÖR ATT VÅRA BARN SKA ORKA HA DEM I KOPPEL?

Våra hundar är snälla och vana att gå i koppel men vi rekommenderar att man är ca 8 år för att få gå med hunden i koppel.

FÅR HUNDEN VARA LÖS?

Nej, på fjället finns det fågelungar och ett djurliv som kan störas av hundarna. Det finns också risk att hunden rymmer och hittar på bus någon annanstans.

VAD BEHÖVER JAG TA MED?

När du hyr hunden får du med all nödvändig utrustning.

När får hunden mat?

Våra hundar äter bäst i kenneln och har ni bara hyrt hunden över dagen får den således mat av oss när den kommer hem. Har ni hyrt hunden över flera dagar får den bäst mat ca kl 17:00 på kvällen. 3 dl räcker, då maten som är av en högenergi sort.

Får vi ha med en egen hund?

Alla hundar har ett revir eller dominans språk som vi inte alltid ser. För båda hundarnas säkerhet ser vi därför gärna att ni inte låter er hyrda hund hälsa på andras hundar. Det finns även överförbara sjukdomar och parasiter som vi inte vill få in i kenneln.

Vi har med oss en egen hund, går det ändå att hyra en till av er?

Vi är väldigt restriktiva till att låta våra hundar möta andras och vi riktar oss därför enbart till gäster utan egna hundar med sig.

FÅR HUNDEN HÄLSA PÅ ANDRA HUNDAR?

Alla hundar har ett revir eller dominans språk som vi inte alltid ser. För båda hundarnas säkerhet ser vi därför gärna att ni inte låter er hund hälsa på andras hundar. Det finns även överförbara sjukdomar och parasiter som vi inte vill få in i kenneln.

VI SKULLE VILJA VANDRA I NORGE, GÅR DET BRA?

Det är inte bara att ta med ett sällskapsdjur till Norge. Har ni planerat en tur till Norge behöver ni meddela oss minst 14 dagar i förväg samt betala 550 kr extra för hunden, så ser vi till att hunden har det som krävs för att passera gränsen.

FÅR VI GE HUNDEN GODIS?

Nej. Hunden får med den mat som den är van att äta. För varierad kost är inte bra för hundar. Skulle det ändå vara omöjligt att motstå att låta hunden också få fika på fjället föredrar den hundgodis, utan kolhydrater.

HUR BETALAR MAN?

Du bokar och betalar direkt på vår hemsida.

VART OCH NÄR HÄMTAR VI HUNDEN?

Hunden hämtas kl 10.00 på vår kennel. Hunden lämnas åter kl 17.00, tidigare endast efter överenskommelse. Ring gärna 070-3041445 för vägbeskrivning.

HUR BOKAR JAG MIN HUND?

Bokning av hunden sker minst dagen före, via hemsidan. Observera att vi även tar information om dig som hyrestagare för våra hundars säkerhet.

När lämnar jag tillbaka min hund?

Kom gärna överens med hundskötaren när du hyr hunden eller ring 0280-210 11. I annat fall väntar vi på hunden kl 17:00 i hundparken.

Vi skulle vilja hyra hunden flera dagar, går det?

Den här sommar har vi haft större tryck än nånsin förr. Det är vi såklart otroligt glada för men vi har också iakttagit en förändring i våra hundars beteenden vid långtidshyror. Symtom som rinnande magar, rastlöshet och fantomhältor tyder på att vi behöver se över produkten för att säkerställa hundarnas välmående. Hundarna behöver få vara ”lediga” minst 12 timmar/dygn och då returneras till sin flock. Vår uppskattning är att de har förlorat värdefull ”hundtid” (egentid) och har haft svårt för att få vara helt ifred under delar av dygnet.

Vi kommer därför avvakta med våra flerdagarshyror. Vill man ändå hyra hundar i flera dagar behöver man likväl lämna tillbaka hunden efter varje dag.

Vi beklagar att vi har ändrat vår uthyrningspolicy med så kort varsel men hundarnas välmående måste komma först och då behöver vi tolka deras signaler fortlöpande.

Vad händer om jag tappar hunden och vilka regler gäller?

Olyckor sker oftast när man är som minst aktsam. En förlorad hund medför en oerhörd risk för både hund och känsligt djurliv. I Sverige är det dessutom lagstadgat att man skall ha hunden kopplad eller ha jämförbar kontroll över sin hund. Det strikta ansvaret som gäller för en djurägare tillför att man är direkt ansvarig för alla olyckor som hunden orsakar.

När ni hämtar hunden kommer ni att skriva på ett kontrakt där ni godkänner att

  • Hålla hunden kopplad under hela perioden. Ni är dessutom ansvarig att personen i andra änden av kopplet är stark nog att hålla hunden.
  • Hålla hunden under uppsikt under hela perioden.
  • Hunden får tillgång till färskvatten i enlighet med temperatur och aktivitet.
  • Hunden inte hälsar på andra hundar
  • Enbart mat enligt ägarens rekommendationer får ges hunden.
  • Ansvara för hundens hälsa, säkerhet och aktivitet
  • Ägaren eller representant för ägaren kan avbryta hyresperioden om denne inte anser er lämpliga att ta hand om hunden.

Brott mot dessa regler kan komma att debiteras 15 000 kr extra i enlighet med kontraktet.

Hitta hit