Hyr en hund under din semester i Sälen

Vi har under flera år erbjudit Sälens gäster att prova på hur det är att ha en hund. Våra hundar är otroligt vana och glada av sällskapet från människor, därför lämpar de sig bra för att följa med på fjällturer eller bara mys på gräsmattan. Du får givetvis all nödvändig information samt mat och utrustning för hunden. Skulle du vara intresserad av att hyra hunden under längre period går det också bra.

Våra promenadhundar har genomgått särskild utbildning och är dessutom speciellt utvalda för att passa de flesta familjer.

För att hyra en hund behöver du ta kontakt med oss via mail eller telefon senast dagen innan. Hunden kommer du och hämtar på Lindvallen.

Hundar älskar lek, motion och kärleksfullt sällskap. Ge din semester lite mer av det!

Exempel på upplägg

Pris

550 kr för heldag

1200 kr för weekend (tors-sönd eller sönd-torsdag)

1 900 kr för hel vecka (söndag – söndag)

Betalning sker kontant eller med Swish när du hämtar hunden.

Önskas utkörning och hämtning tillkommer 150 kr inom Lindvallen och Högfjällshotellet. 250 kr för utkörning till Tandådalen och Hundfjället.

Ring och boka på 0280 – 210 11 eller info@fjallaventyr.com

*Under de år som har gått har vi observerat de hundar som hyrs ut och vill mena att de stortrivs med att få följa med familjer på sina utflykter. Våra hundarna visar en väldigt öppen tillgivenhet och anpassar sig omedelbart i nya familjer. Vår målsättning är att ge familjer med allergier eller andra hinder för att skaffa hund, möjligheten att under en kortare period få umgås med våra fyrbenta vänner.

Du hittar till vår kennel genom att fortsätta förbi Söderåsen och Express 303, ca 1 km därefter svänger du vänster och väntar vid grinden

Boka direkt online

Loading…

Vanligaste frågorna vid hundhyrning

Vad är det för hundar? 

Vi hyr ut våra polarhundar som under vintern används för att dra spann. Raserna är Siberian och Alaskan husky.

Tycker hundarna om barn?

Nästan alla som hyr hundar av oss har barn i alla åldrar. De hundar som vi hyr ut är därför speciellt utvalda för att passa familjer. Och JA, hundarna älskar människor i alla åldrar! 

 

Är hundarna för starka för att våra barn ska orka ha dem i koppel?

Våra hundar är snälla och vana att gå i koppel men vi rekommenderar att man är ca 8 år för att få gå med hunden i koppel.

Får hunden vara lös? 

Nej, på fjället finns det fågelungar och ett djurliv som kan störas av hundarna. Det finns också risk att hunden rymmer och hittar på bus någon annanstans.

Vad behöver jag ta med?

När du hyr hunden får du med all nödvändig utrustning. Hyr du bara över dagen behövs bara ett halsband ett koppel och en skitpåse, hunden får mat när den kommer hem till kenneln och vatten kan du erbjuda den i fjällets rinnande bäckar eller ta med en extra flaska. Vill hyra över flera dagar kommer vi förse er med mat som hunden är van vid.  I samband med utlämning skrivs ett kontrakt där det också står vad som gäller. Vid fler frågor kontakta oss gärna på info@fjallaventyr.com.

Får hunden hälsa på andra hundar?

Alla hundar har ett revir eller dominans språk som vi inte alltid ser. För båda hundarnas säkerhet ser vi därför gärna att ni inte låter er hund hälsa på andras hundar.

Vi skulle vilja vandra i Norge, går det bra? 

Det är inte bara att ta med ett sällskapsdjur till Norge. Har ni planerat en tur till Norge behöver ni meddela oss minst 14 dagar i förväg samt betala 550 kr extra för hunden, så ser vi till att hunden har det som krävs för att passera gränsen. 

Får vi ge hunden godis?

Nej. Hunden får med den mat som den är van att äta. För varierad kost är inte bra för hundar.

Hur betalar man?

Nokar du här på hemsidan betalar du direkt online. Väljer du att boka via telefon eller mail sker betalning vid utlämning med swish.

Vart och när hämtar vi hunden? 

Hunden hämtas kl 10.00 på vår kennel, eller övrig avtalat tid. Där kan ni också komma överens med utlämnaren när ni vill lämna tillbaka hunden. Hunden lämnas åter senast kl 17.00. Ring gärna 070-3041445 för vägbeskrivning

Hur bokar jag min hund?

Bokning av hunden sker minst dagen före, via hemsidan, mail eller telefon. Observera att vi även tar information om dig som hyrestagare för våra hundars säkerhet.

Hitta hit