Familjetur med Packraft

En packraft är en liten uppblåsbar gummibåt. Den väger bara några kilon och är lätt att bära med sig i packningen, ändå är den stabil och tålig nog för tuffa äventyr i vildmarken! Och framförallt, den är makalöst rolig att paddla med.

familjeturen kan även de lite mindre paddlarna följa med! Turen går ett kul vattendrag och såklart har vi några inslag av äventyr med på turen! Vuxna och ungdomar paddlar vanliga packrafts, men här finns också möjlighet att färdas med dubbelbåtar stora nog för att en vuxen i familjen kan paddla tillsammans med en lite yngre förmåga. Familjeturen är en aktivitet som tar cirka 3-5 timmar med fika och fokus ligger på att för första gången få uppleva att paddla en packraft.

Turerna går genom vacker svensk natur, under färden ser vi spår från timmerflottningens tid och vi har god chans att uppleva Dalarnas vilda djurliv.

Boka direkt online

Såhär bokar du Familjeturen: Välj antal deltagare  över 13 år genom att välja båtar. För varje deltagare över 13 år väljer du 1 Packraft. Om du har barn 7-13 år med väljer du ”dubbelbåt” i nästa steg av bokningen, där fyller du även i eventuella allergier för varje deltagare eller ”båtbesättning”. Om ni har fler barn med behöver varje barn paddla med en vuxen, det fyller du alltså i vid kassan.

 

Avbokningsskydd?
Vi rekommenderar att du i samband med din bokning tecknar ett avbokningsskydd.

Ersättning utgår om du rimligen inte kan genomföra din resa på grund av att du, ditt ressällskap, eller någon till er nära anhörig drabbas av akut sjukdum, olycksfall eller dödsfall. Läs gärna mer om våra avbokningsregler här

Vanliga frågor och svar

Vilken utrustning behöver jag?

Vi förser dig med all utrustning för turen, men ta med extra kläder enligt nedan!

Hur ska jag klä mig?

Vid vår och höst-turer finns våtdräkter att låna! Tåliga friluftskläder efter väder, och ett torrt ombyte om du skulle trilla i! Välj ett underställ i ull om det är kallt. Du får låna en vattentät persedelpåse för dina ombyteskläder. Ett par slit-och-släng-skor som får bli blöta kan vara skönt att ha på sig. solglasögon och en keps eller liknande om solen skulle vara framme, regnkläder om vädret är dåligt eller kallt.

Vad händer vid dåligt väder?

Vi anpassar turen efter väderförhållanden men vi ställer generellt inte in några turer.

Får barn följa med?

Familjeturen är perfekt att ta med barn från 7 år på, och ungdomar från ca 14 år får gärna följa med på äventyrsturen.

Var samlas vi?

Om inget annat sägs möts vi vid vår Nordic Adventure butik på Lindvallen, se karta längst ner på sidan.

Det verkar ingå mat, vad består den av?

Vi erbjuder fika på denna activiteten.

På övernattningsturen lagar vi tillsammans mat från grunden, över eld eller gasspis beroende på förutsättningarna för dagen. Vi anpassar menyn till era matkrav och allergier, hör av dig i ett mail om det.

Paddelinstruktörer

Christian Ekstrand

Fjällguide och eventansvarig

Christian är en go å glad gubbe från västkusten som efter många år i restaurang miljö äntligen hittat ut i skog och natur. Har studerat Outdoor Adventure Management i USA, WRT PRO, Quiz vinnare.

+46 280 210 11
christian@fjallaventyr.com

Lisa Carlson

Fjällguide

Kombinerar nyfikenhet med lugn, pannben med empati och har en fantastisk hand med hundarna. Trivs sommartid bäst med tältet på ryggen eller med en paddel i handen.

lisa@fjallaventyr.com

Björn Olsson

Fjällguide / cykelinstruktör, certifierad WFR, WRT Pro

Passionerad fjällromantiker från Stockholm som tagit sig i kragen och bytt bjudluncher mot de fria vidderna. Cyklat mountainbike i hela sitt liv och fallit pladask för packrafting de senaste åren.

+46 280 210 11
bjorn@fjallaventyr.com

Ludwig Lind

Grundare och VD sedan 2002. Musher, Fotograf, Äventyrare, certifierad Wilderness First Responder

Född och uppvuxen i Sälen och tredje generationens upplevelse-entreprenör. Passionerad hundförare "musher" och äventyrare sedan 1988. "Det jag älskar med Fjälläventyr är den känsla som skapas av kombination av natur, djur och där likasinnade möts för att prova något nytt för första gången."

+46 280 210 11
ludwig@fjallaventyr.com

Hitta hit

Om inget annat sägs, utgår vi från vårt högkvarter Fäbodvägen 10 i  Lindvallen.