Familjetur med Packraft

En packraft är en liten uppblåsbar gummibåt. Den väger bara några kilon och är lätt att bära med sig i packningen, ändå är den stabil och tålig nog för tuffa äventyr i vildmarken! Och framförallt, den är makalöst rolig att paddla med.

Packrafts är det perfekta verktyget till att utforska små åar och vattendrag runt Sälenfjällen. På våra turer blandar vi ibland paddling med lite vandring för att komma till de finaste åarna och utsikterna. Båtarna blåser vi upp på några minuter med luftsäckarna, vi flyter fram och paddlar längs lätt strömmande vattendrag.

familjeturen kan även de lite mindre paddlarna följa med! Turen går i lugna vattendrag och vi bär inte båtarna speciellt långt, men såklart har vi några inslag av äventyr med på turen! Vuxna och ungdomar paddlar vanliga packrafts, men här finns också möjlighet att färdas med dubbelbåtar stora nog för att en vuxen i familjen kan paddla tillsammans med en lite yngre förmåga. Vi stannar längs vägen och lagar lunch, kanske badar vi om vädret är fint.

 

 

Boka direkt online

Såhär bokar du Familjeturen: Välj antal deltagare genom att välja båtar. För varje deltagare över 14 år väljer du 1 Packraft. Om du har med barn 7-14 år väljer du 1 Packraft + barn för dig och barnet. Om ni har fler barn med behöver varje barn paddla med en vuxen.

 

Avbokningsskydd?
Vi rekommenderar att du i samband med din bokning tecknar ett avbokningsskydd.

Ersättning utgår om du rimligen inte kan genomföra din resa på grund av att du, ditt ressällskap, eller någon till er nära anhörig drabbas av akut sjukdum, olycksfall eller dödsfall. Läs gärna mer om våra avbokningsregler här

Vanliga frågor och svar

Vilken utrustning behöver jag?

Vi förser dig med all utrustning för turen, men ta med extra kläder enligt nedan!

Hur ska jag klä mig?

Vid vår och höst-turer finns våtdräkter att låna! Tåliga friluftskläder efter väder, och ett torrt ombyte om du skulle trilla i! Välj ett underställ i ull om det är kallt. Du får låna en vattentät persedelpåse för dina ombyteskläder. Ett par slit-och-släng-skor som får bli blöta kan vara skönt att ha på sig. solglasögon och en keps eller liknande om solen skulle vara framme, regnkläder om vädret är dåligt eller kallt.

Vad händer vid dåligt väder?

Vi anpassar turen efter väderförhållanden men vi ställer generellt inte in några turer.

Får barn följa med?

Familjeturen är perfekt att ta med barn från 7 år på, och ungdomar från ca 14 år får gärna följa med på äventyrsturen.

Var samlas vi?

Om inget annat sägs möts vi vid vår Nordic Adventure butik på Lindvallen, se karta längst ner på sidan.

Det verkar ingå mat, vad består den av?

Vi erbjuder en lunch som passar dagens förutsättningar. Grillar korv över eld, snabblunch från REAL-turmat eller goda mackor om vi vill fokusera på aktiviteten. På övernattningsturen lagar vi tillsammans mat från grunden, över eld eller gasspis beroende på förutsättningarna för dagen. Vi anpassar menyn till era matkrav och allergier, hör av dig i ett mail om det.

Paddelinstruktörer

Björn Olsson

Fjällguide / cykelinstruktör, certifierad Wilderness First Responder

Passionerad fjällromantiker från Stockholm som tagit sig i kragen och bytt bjudluncher mot de fria vidderna. Cyklat mountainbike i hela sitt liv och och brinner för att hjälpa nya människor finna till cykelsporten och episka hundspannsupplevelser.

+46 768 81 33 30
+46 280 210 11
bjorn@fjallaventyr.com

Ludwig Lind

Grundare och VD sedan 2002. Musher, Fotograf, Äventyrare, certifierad Wilderness First Responder

Född och uppvuxen i Sälen och tredje generationens upplevsle-entreprenör. Passionerad hundförare "musher" och äventyrare sedan 1988. "Det jag älskar med Fjälläventyr är den känsla som skapas av kombination av natur, djur och där likasinnade möts för att prova något nytt för första gången."

+46 280 210 11
ludwig@fjallaventyr.com

Ida Thomstad

Fjällguide

Oppvokst i en forsvarsfamilie med forkjærlighet for eventyr. Overlevelse i naturen, klatring og alle typen skikjøring har vært en stor del av mitt liv.

+4799035821
ida@fjallaventyr.com

ANDREAS ÖST

Fjällguide

Passionerad surfare oavsett årstid och underlag. Det finns bara en sak som kan toppa ett bra puderdump… och det är lunchen.

Hitta hit

Om inget annat sägs, utgår vi från vårt högkvarter Fäbodvägen 10 i  Lindvallen.