NOLS Wilderness First Responder

Vi som arbetar som guider på Fjälläventyr jobbar med service och säkerhet. Att hålla en hög servicenivå är en självklarhet i turistbranchen, men i vår vardag kommer säkerheten i första rummet. Vi har dagligen ansvar för upp till 50 gäster och lika många hundar på fjället, och i tillägg ansvarar vi för att alla de människor och djur som delar vårt fjäll inte ska påverkas av vår framfart med hundspannen. Risk-kalkyler och skademinimering är A och O, och alla våra guider är utbildade i första hjälpen.

 

Vi ser till att alltid ha med minst en certifierad Wilderness First Responder på våra längre turer, de som pågår i några dagar eller fler. Vi som har den certifieringen har genomgått en tiodagars första-hjälpen-kurs för organisationen NOLS som är en av världens främsta utbildningsorganisationer för friluftsliv. Detta innebär att vi är förberedda om olyckan skulle vara framme, även i oländig terräng och dåligt väder där hjälpen inte kommer fram på direkten. Läs mer om NOLS här.

Certified Wilderness First Responders

Ludwig Lind

Grundare och VD sedan 2002. Musher, Fotograf, Äventyrare, certifierad Wilderness First Responder

Född och uppvuxen i Sälen och tredje generationens upplevelse-entreprenör. Passionerad hundförare "musher" och äventyrare sedan 1988. "Det jag älskar med Fjälläventyr är den känsla som skapas av kombination av natur, djur och där likasinnade möts för att prova något nytt för första gången."

+46 280 210 11
ludwig@fjallaventyr.com

Björn Olsson

Fjällguide / cykelinstruktör, certifierad WFR, WRT Pro

Passionerad fjällromantiker från Stockholm som tagit sig i kragen och bytt bjudluncher mot de fria vidderna. Cyklat mountainbike i hela sitt liv och fallit pladask för packrafting de senaste åren.

+46 280 210 11
bjorn@fjallaventyr.com