Äventyrsturer med Packraft

En packraft är en liten uppblåsbar gummibåt. Den väger bara några kilon och är lätt att bära med sig i packningen, ändå är den stabil och tålig nog för tuffa äventyr i vildmarken! Och framförallt, den är makalöst rolig att paddla med.

Packrafts är det perfekta verktyget till att utforska små åar och vattendrag runt Sälenfjällen. På våra turer blandar vi ibland paddling med lite vandring för att komma till de finaste åarna och utsikterna. Båtarna blåser vi upp på några minuter med luftsäckarna, vi flyter fram och paddlar längs lätt strömmande vattendrag. Den som vågar och vill får gärna utmana sig i enklare forsar, båten är stabil och tålig nog för riktig vitvattenpaddling. Välj en heldag med packrafting om du vill prova i lugn och ro, eller en tur med övernattning längs ån om du verkligen vill få ut det mesta av din upplevelse.

Äventyrsturen utforskar vi de mindre vattendragen, långt bortom civilisationen. Turen  är för just dem med upptäckarglädje och äventyrslusta, och lämpar sig väl för vuxna och ungdomar som gillar utmaningar och fysisk aktivitet. Turen går ibland genom strömmande vatten så det gäller att vara fokuserad, annars går du kanske på en sten. Under dagen lär vi oss paddelteknik och några knep för att läsa vattnet och hitta rätt väg förbi stenar, träd och forsar. Ibland blir vattnet för grunt eller blockerat så vi får leda eller bära våra packrafts runt hindret. Detta är en tur med lika delar glädje och spänning, rofylldhet och fokus allt eftersom ån ringlar sig genom landskapet. Vi stannar längs vägen och lagar lunch medan vi skryter om förmiddagens bravader.

Övernattningsturen: Vi möts kl. 10 i Lindvallen och går igenom utrustningen tillsammans, det är mycket som ska med och det är viktigt att det blir rätt. När packningen är klar åker vi ut till startpunkten för själva turen, beroende på gruppen och dagens förutsättningar kanske vi vandrar en bit med packningen tills det är dags att blåsa upp båtarna. Dagen tillbringas till stor del på vattnet men med strandhugg för lunch. När det nalkas kväll finner vi en fin plats att resa våra tält eller hissa upp våra hängmattor, sedan lagar vi middag tillsammans och skryter om dagens bravader. När morgonen gryr äter vi frukost, bryter lägret och paddlar vidare. Räkna med att vara klar kring lunchtid dag två.

 

Boka direkt online

Såhär bokar du Familjeturen: Du väljer först antalet vuxna deltagare och ungdomar över 14 år. Därefter väljer du Barn 7-14 år under ”Extra”. Du kan välja att ha med upp till två barn per sällskap på två vuxna, eftersom dessa barn måste paddla i sällskap av en vuxen, i en uppblåsbar tvåmannakajak istället för packraft. (familjeturen är endast tillgänglig sommartid)

Såhär bokar du äventyrsturen och övernattningsturen: Välj antal deltagare, vuxna eller ungdomar över 14 år. På denna tur får de mindre barnen stanna hemma och växa till sig, vattendragen vi färdas längs är för små och för svåra för kajakerna. Tänk på att vi ses kl 9 för äventyrsturen!

Här bokar du in din dag med isklättring.

Avbokningsskydd?
Vi rekommenderar att du i samband med din bokning tecknar ett avbokningsskydd.

Ersättning utgår om du rimligen inte kan genomföra din resa på grund av att du, ditt ressällskap, eller någon till er nära anhörig drabbas av akut sjukdum, olycksfall eller dödsfall. Läs gärna mer om våra avbokningsregler här

Loading…

Vanliga frågor och svar

Vilken utrustning behöver jag?

Vi förser dig med all utrustning för turen, men ta med extra kläder enligt nedan!

Hur ska jag klä mig?

Vid vår och höst-turer finns våtdräkter att låna! Tåliga friluftskläder efter väder, och ett torrt ombyte om du skulle trilla i! Välj ett underställ i ull om det är kallt. Du får låna en vattentät persedelpåse för dina ombyteskläder. Ett par slit-och-släng-skor som får bli blöta kan vara skönt att ha på sig. solglasögon och en keps eller liknande om solen skulle vara framme, regnkläder om vädret är dåligt eller kallt.

Vad händer vid dåligt väder?

Vi anpassar turen efter väderförhållanden men vi ställer generellt inte in några turer.

Får barn följa med?

Familjeturen är perfekt att ta med barn från 7 år på, och ungdomar från ca 14 år kan i regel följa med på äventyrsturen.

Var samlas vi?

Om inget annat sägs möts vi vid vår Nordic Adventure butik på Lindvallen, se karta längst ner på sidan.

Det verkar ingå mat, vad består den av?

Vi erbjuder en lunch som passar dagens förutsättningar. Grillar korv över eld, snabblunch från REAL-turmat eller goda mackor om vi vill fokusera på aktiviteten. På övernattningsturen lagar vi tillsammans mat från grunden, över eld eller gasspis beroende på förutsättningarna för dagen. Vi anpassar menyn till era matkrav och allergier, hör av dig i ett mail om det.

Paddelinstruktörer

Björn Olsson

Fjällguide / cykelinstruktör, certifierad Wilderness First Responder

Passionerad fjällromantiker från Stockholm som tagit sig i kragen och bytt bjudluncher mot de fria vidderna. Cyklat mountainbike i hela sitt liv och och brinner för att hjälpa nya människor finna till cykelsporten och episka hundspannsupplevelser.

+46 768 81 33 30
+46 280 210 11
bjorn@fjallaventyr.com

Ludwig Lind

Grundare och VD sedan 2002. Musher, Fotograf, Äventyrare, certifierad Wilderness First Responder

Född och uppvuxen i Sälen och tredje generationens upplevsle-entreprenör. Passionerad hundförare "musher" och äventyrare sedan 1988. "Det jag älskar med Fjälläventyr är den känsla som skapas av kombination av natur, djur och där likasinnade möts för att prova något nytt för första gången."

+46 702 64 09 21
+46 280 210 11
ludwig@fjallaventyr.com

Ida Thomstad

Fjällguide

Oppvokst i en forsvarsfamilie med forkjærlighet for eventyr. Overlevelse i naturen, klatring og alle typen skikjøring har vært en stor del av mitt liv.

+4799035821
ida@fjallaventyr.com

ANDREAS ÖST

Fjällguide

Passionerad surfare oavsett årstid och underlag. Det finns bara en sak som kan toppa ett bra puderdump… och det är lunchen.

Hitta hit

Om inget annat sägs, utgår vi från vårt högkvarter Fäbodvägen 10 i  Lindvallen.