Arbeta hos oss

Vår största tillgång är den samlade kompetensen bakom våra medarbetare och där ligger också vår framgång. Har du ett specialområde som du vill nå ut med? Är du intresserad av börja med något nytt och flytta till fjällvärlden? Kanske är du bara ett mail ifrån ett helt nytt liv som Fjälläventyrare. Vi är ett växande företag som lever för att skapa nya upplevelser och äventyr för våra gäster. Om du är det ens det minsta sugen, tveka inte att skicka in en arbetsansökan till info@fjallaventyr.com.

Fjällguide

Fjälläventyr är ett snabbväxande guideföretag i Sälen med verksamhet året runt.

Fjälläventyr har sin högsäsong mellan december till april. Under denna period består verksamheten av guidade fjällturer med hundspann, grupp och företags aktiviteter, spårdragning, skoterköring, bokning och administration, djurskötsel, reparationer, underhåll, förberedelser för gästankomster samt guidning. Som Fjällguide är du flexibel nog att arbeta inom samtliga av dessa områden utan förbehåll.

Krav och önskemål

 • First Aid
 • Tidigare erfarenhet som hundspannsförare eller möjlighet att komma tidigare för att læra sig innan sesongen
 • Du är en serviceinriktad och stresstålig problemlösare
 • Du har B-körkort
 • Du har eller tar skoterkoret
 • Ha grundläggande datorvana – vi arbetar mycket med digitala system.
 • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift

 

Sommaren satsar vi stenhårt på guidade cykelupplevelser och uthyrning av traktens, ja kanske Sveriges finaste mountainbikes från Trek och Commençal. Vi utökar även vår flotta med Packrafts från Kokopelli – för att kunna erbjuda fler spännande åar, bäckar och älvar för Sälens äventyrslystna gäster.

Vi söker fjällguider inom klättring, paddling, cykling och vandring med hög servicevilja och brinnande intresse för fjällguidning inom dessa områden. Tjänsten är bred och innebär såväl arbete med cykelservice som guidning och kurser, uthyrning och försäljning samt planering och transporter. Säsongen börjar i mitten av juni och sträcker sig till mitten på september med möjlighet till förlängd tjänst för vinterguidning – främst med hundspann.

Vi är ett litet team i en snabbt växande organisation där alla förväntas att vilja lära sig och utvecklas i högt tempo. En arbetsvecka kan innefatta att genomföra guidade mtb-turer och kurser med gäster, paddling med packraft, introduktion i klättring, möte mellan människor och hundar i kenneln, shuttling (hämtning och lämning av gäster) och transport av lager mellan uthyrningsadresserna samt bed and breakfast för våra gäster på Fjälläventyrs olika övernattingsfaciliteter. Givetvis kommer din bakgrund och önskemål forma vilken av våra aktiviteter som kommer dominera din anställning.

Krav och önskemål

 • Klätterguide – eller tidigare klätterexamen
 • White water rescue technician eller forsguide-utbildning
 • Fjälledarnormen
 • First Aid
 • Du är själv aktiv cyklist, arbetat med guidning och grupper eller vill lära dig.
 • Önskvärt är erfarenhet av el-cyklar – är du certifierad på att skruva elmotorer från Shimano och/eller Bosch är det ett stort plus.
 • Du är en serviceinriktad och stresstålig problemlösare
 • Du har B-körkort
 • Ha grundläggande datorvana – vi arbetar mycket med digitala system.
 • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift

Vänligen skicka in

CV med bild till info@fjallaventyr.com.

VD, Nordic Adventure

Nu är det dags att knoppa av Fjälläventyrs egna skötebarn, Nordic Adventure – kläder och utrustning för ett passionerat liv i fjällen. Den vi söker har tidigare erfarenhet med både e-handel och butik och brinner liksom vi för både funktion och livstilen.

Det här är en helårstjänst med fria tyglar att ta affärskonceptet mot nya höjder.

Skicka ditt CV till info@nordicadventure.com

Praktik

ATT PRAKTISERA PÅ FJÄLLÄVENTYR

Fjälläventyr är ett upplevelseföretag i Sälen, som inspirerar, skapar och utför upplevelser med naturen i fokus. Läs gärna mer om företaget på www.fjallaventyr.com.

Vi har varje år mängder med praktikansökningar men endast ett begränsat antal platser. Det är därför viktigt att just du ansöker om praktik i god tid. 

Administrations och handläggningsavgift för att praktisera hos oss är 2500 kr. Det betalas i samband med att din praktik godkännes. Vi kommer skicka ut betalningsanvisningar.

FJÄLLÄVENTYRS PRAKTIKOMRÅDEN

Hundspann inkl hundskötsel

Grupp- och konferensarrangemang

Administration, bokning & marknadsföring

Friluftsbutik

Vi ser gärna att du söker praktikplats för hela vår verksamhet då du får en bra möjlighet att få nya kunskaper och erfarenheter!

TIPS!

Vänligen återkom till oss med din ansökan så snart som möjligt då vi redan nu är fullbokade vissa veckor.

VÄNLIGEN SKICKA IN

CV med bild

Personligt brev där du även uppger vad du vill ha ut av din praktik (specificera också inom vilka områden du önskar praktisera) samt ålder och skola.

BOENDE

Innan du söker behöver du säkerställa att du har någonstans att bo. Sälsäterns Fjällgård erbjuder enkla boenden i närheten av din praktik.

Skicka in din ansökan till info@fjallaventyr.com redan nu och märk ”praktik”.

Här kan du dessutom ladda ner vår Praktikanthandbok för att förbereda dig inför din praktik. Denna måste läsas innen du börjar din praktik.

Praktikanthandbok

Krav för att praktisera på Fjälläventyr

 • 18 år
 • Hitta eget boende
 • Körkort eller gångavstånd till praktikplatsen. Praktikanten är själv ansvarig för att komma sig till och från praktikplatsen i rett tid.
 • Minimum praktiktid är 2 veckor
 • Riktiga kläder och skor för att vistas utomhus i all slags väder och säsong