Klä dig rätt på vintern

Under vintern klär ni er bäst i skikt som ni tar av och på vid olika behov. När ni står stilla behöver ni isolera värme och när ni är aktiva behöver ni ventilera ut överbliven värme. De fyra skikten är inner-, mellan-, ytter- och förstärkningsskikt. 

INNERSKIKT
Har till uppgift att transportera bort fukt från huden så ni håller huden torr och varm. Vi rekommenderar underställ i ullmaterial. Undvik bomull närmast kroppen.

MELLANSKIKT
Har till uppgift att binda fukt inifrån kroppen och isolera luft. Vi rekommenderar en tröja eller jacka i polyester eller ullfleece.

YTTERSKIKT
Har till uppgift att skydda mot väta, vind och yttre slitage. Vi rekommenderar en vindtät jacka i ett fukt avvisande material.

FÖRSTÄRKNING
När ni står stilla i riktigt låga temperaturer behöver ni ett förstärkningsplagg. Vi rekommenderar en bra dunjacka, alternativt en varm jacka med syntetfyllning.

SKOR
Se till att ni har ordentligt med utrymme i skorna och använd gärna skor med lite högre skaft/snölås. Ull eller polyesterstrumpor. Bomull är förbjudet i skorna!

VANTAR
Tumvantar eller skidhanskar.

PÅ HUVUDET
Skidglasögon är skönt om det snöar/blåser och är solen framme är det bra med en ”faktor på näsan” och solglasögon. Givetvis har vi mössa på oss!

Men vi har även ett kontor och en outdoorbutik Nordic Adventure, som du gärna får besöka om du har fler frågor.