Tack för din bokning

Hjärtligt välkommen att hämta upp din husky på vår kennel som också är värt ett besök! Ni hittar till oss genom att knappa in följande koordinater:
61.14356, 13.22839 eller följ kartan längst ner på sidan.
Om ni behöver hjälp att hitta eller för övriga frågor, kontakta vår hundskötare Micke på 0703041445.
Glöm inte att beställa dina souvenirer och som gäst på Fjälläventyr har du även 10% rabatt på hela nordicadventure.com sortiment. Klicka här för att shoppa, och uppge DOGSLED19 i kassan när du beställer. Du kan även välja leveranssätt upphämtning för att få din vara i samband med din hundhyra.

Välkomna!

Vanligaste frågorna vid hundhyrning

Vad är det för hundar? 

Vi hyr ut våra polarhundar som under vintern används för att dra spann. Raserna är Siberian och Alaskan husky.

Tycker hundarna om barn?

Nästan alla som hyr hundar av oss har barn i alla åldrar. De hundar som vi hyr ut är därför speciellt utvalda för att passa familjer. Och JA, hundarna älskar människor i alla åldrar! 

 

Är hundarna för starka för att våra barn ska orka ha dem i koppel?

Våra hundar är snälla och vana att gå i koppel men vi rekommenderar att man är ca 8 år för att få gå med hunden i koppel.

Får hunden vara lös? 

Nej, på fjället finns det fågelungar och ett djurliv som kan störas av hundarna. Det finns också risk att hunden rymmer och hittar på bus någon annanstans.

Vad behöver jag ta med?

När du hyr hunden får du med all nödvändig utrustning. Hyr du bara över dagen behövs bara ett halsband ett koppel och en skitpåse, hunden får mat när den kommer hem till kenneln och vatten kan du erbjuda den i fjällets rinnande bäckar eller ta med en extra flaska. Vill hyra över flera dagar kommer vi förse er med mat som hunden är van vid.  I samband med utlämning skrivs ett kontrakt där det också står vad som gäller. Vid fler frågor kontakta oss gärna på info@fjallaventyr.com.

Får hunden hälsa på andra hundar?

Alla hundar har ett revir eller dominans språk som vi inte alltid ser. För båda hundarnas säkerhet ser vi därför gärna att ni inte låter er hund hälsa på andras hundar.

Vi skulle vilja vandra i Norge, går det bra? 

Det är inte bara att ta med ett sällskapsdjur till Norge. Har ni planerat en tur till Norge behöver ni meddela oss minst 14 dagar i förväg samt betala 550 kr extra för hunden, så ser vi till att hunden har det som krävs för att passera gränsen. 

Får vi ge hunden godis?

Nej. Hunden får med den mat som den är van att äta. För varierad kost är inte bra för hundar.

Hur betalar man?

Nokar du här på hemsidan betalar du direkt online. Väljer du att boka via telefon eller mail sker betalning vid utlämning med swish.

Vart och när hämtar vi hunden? 

Hunden hämtas kl 10.00 på vår kennel. Där kan ni också komma överens med utlämnaren när ni vill lämna tillbaka hunden. Hunden lämnas åter senast kl 17.00. Ring gärna 070-3041445 för vägbeskrivning

Hur bokar jag min hund?

Bokning av hunden sker minst dagen före, via hemsidan. Observera att vi även tar information om dig som hyrestagare för våra hundars säkerhet.

Hitta hit