Tack för din bokning

Loading…

Vanliga frågor

Vart samlas man?

Vi träffas utanför Högfjällshotellets sportshop om inget annat avtalats. Här står våra skotrar parkerade och annars markeras platsen med flaggor.

När ska vi vara på plats?

Eftersom vi behöver samla in alla och ta betalt, är det viktigt att ni är där minst 10 minuter före avgång.

Hur ska jag klä mig?

Klä dig som i skidbacken men byt ut pjäxorna mot skor med höga skaft. Våra hjälmar har visir men skulle du föredra att åka i din skidhjälm och goggles är det också ok.

Vad krävs för att köra skoter?

Följer du med under en organiserad tur, får du köra skoter med alla körkortsbehörigheter dock lägsta krav AM, moped klass 1.

Kan vi hyra en skoter utan guide?

Våra skotrar hyrs ut med guide för att du skall ges möjlighet att se Sälens smultronställen utan att begränsas av de mängder av restriktioner som finns. Att köra skoter utan guide kräver dessutom att du har ett terrängförarbevis/skoterkort eller har tagit körkortet före år 2000.

Hur många får vi vara på en skoter?

Max två personer per skoter. Vid längre turer rekommenderar vi att ni är en person per skoter.

Jag är gravid/har en arm- ben- ryggskada, är det lämpligt för mig att åka med?

Det är individuellt och vi vill uppmärksamma att skotersafari kan medföra vissa risker. Det är ungefär lika farligt som att åka skidor och känner du dig osäker uppmanar vi dig att avstå.

Kan man betala med kort?

Ja, du kan betala med kort direkt till guiden. Se till att vara ute i god tid så inte turen blir försenad om något skulle krångla.

Vad händer om det blir dåligt väder?

Vi kör oavsett väder men anpassar turen till rådande väderförhållanden. Snö, vind och kyla tillhör vår vardag och ger turen en annan dimension som kanske blir det ni uppskattar mest. Tänk på att använda en balaklava eller liknande för ansiktet samt ha ordentligt med utrymme i skorna. Undvik såklart alltid bomull närmaste kroppen och främt på fötterna. En ullsocka brukar räcka fint om skon har ordentligt utrymme! För varma och proffsiga vildmarkskläder, vänligen besök vår webshop nordicadventure.com

Får barn åka med?

Barn sitter bakom föraren på grund av skaderisken vid eventuell kollision. Det innebär att barnen måste vara gamla nog att klara hålla i sig själva.

Hur snabbt går en skoter?

En snöskoter kan nå hastigheter över 180 kilometer per timma. Våra maskiner når närmare 100 kilometer per timma.
Max hastighet på led är 70 kilometer per timma. Inom anläggning råder 30 kilometer per timma för alla.

Vilken typ av skotrar kör ni?

Vi använder oss av 4-taktare från Yamaha, Venture light 499 cc.

Vilka försäkringar gäller?

Skoteråkning går under egen risk så era egna försäkringar är gällande. Skulle något på skotern på grund av vårdslöshet gå sönder gäller självrisken på   12 000 kronor.

vindav1