Specialturer med Hundspann

Har ni kört hundspann förut eller vill ni skapa ett minnesvärt äventyr bara för er grupp? Våra specialturer bygger på era unika önskemål och vi har tagit fram några speciallarrangemang för att ge er lite idéer om vad som går att genomföra. Har ni en egen tokig idé? Skriv gärna några rader så kan vi berätta vad som är möjligt.

Läs gärna mer om vår upplägg längre ner på sidan.

Pris 2,5 timmes tur från 1 695 kr/vuxen & 1 095 kr/barn (2-12 år)
Pris 5 timmars tur från 3 995 kr/person (åldersgräns 12 år)
Hundspann till restaurang från 1395 kr/vuxen & 995 kr/barn (2-12 år)
Pris Vigselkörning från 5 995 kr
Antal deltagare 2 - 16
Utrustning Klä er efter väder och vind, glöm inte skidglasögon och kontanter för fika på fjället

Lite längre turer

Har du redan kört vår fjälltur och är sugen på att lära dig mer om våra hundar och kanske även vill vara med och sätta ihop ditt spann? På våra längre turer är du mer delaktig och vi tar oss längre ut på fjället. Bokar du en heldagstur går turen hela vägen till Vålbrändans fäbod där vi lagar en lunch över öppen eld.

Våra längre turer riktar sig främst till dig som vill utforska hundspann ytterligare och du kan räkna med att turen känns mer exklusiv för just er grupp. Är ni fler än 6 deltagare stänger vi också just därför turen för andra gäster.

Välj mellan 2,5 timmesturen som har ett längre fika stopp på en av serveringarna Storfjällsgraven eller Hemfjällstugan. Eller också väljer du 5 timmarsturen som inkluderar en lunch som vi själva lagar utomhus.

SORTI ELLER ENTRÉ I SAMBAND MED VIGSEL

Vi startar från vår vanliga startplats (ca 80 meter från kyrkan). Bröllopsparet åker mysigt nerbäddade i en släde. Turen tar upp till 45 minuter med ett stopp på fjället för bilder tillsammans med hundarna och eventuell dryck som ni själva tar med. I priset ingår bilder eller möjlighet för egen fotograf att följa med.

HUNDSPANN TILL FJÄLLRESTAURANG

Varför inte köra hundspann till en av fjällets serveringar? Turen tar ca 45 minuter och vi utrustar er med pannlampor. Vid riktigt starkt månsken släcker vi våra pannlampor och färdas tyst i månljuset.

Våra guider på specialturerna

ANDREAS ÖST

Fjällguide

Passionerad surfare oavsett årstid och underlag. Det finns bara en sak som kan toppa ett bra puderdump… och det är lunchen.

Björn Olsson

Fjällguide / cykelinstruktör, certifierad WFR, WRT Pro

Passionerad fjällromantiker från Stockholm som tagit sig i kragen och bytt bjudluncher mot de fria vidderna. Cyklat mountainbike i hela sitt liv och fallit pladask för packrafting de senaste åren.

+46 768 81 33 30
+46 280 210 11
bjorn@fjallaventyr.com

Ludwig Lind

Grundare och VD sedan 2002. Musher, Fotograf, Äventyrare, certifierad Wilderness First Responder

Född och uppvuxen i Sälen och tredje generationens upplevsle-entreprenör. Passionerad hundförare "musher" och äventyrare sedan 1988. "Det jag älskar med Fjälläventyr är den känsla som skapas av kombination av natur, djur och där likasinnade möts för att prova något nytt för första gången."

+46 280 210 11
ludwig@fjallaventyr.com

Vanliga frågor

VART SAMLAS MAN?

Vi träffas mellan Gammelgården och Sälensfjällkyrka. Det finns en restaurang som heter Appetito, mitt emot Gammelgården. Där kan ni ställa er bil och gå de sista 70 metrarna till vår startplats vid vägen. Om du färdas till fots från Högfjällshotellet är det cirka 750 meter i östlig riktning längs väg 66. Position: 61°09’26.8″N 13°07’54.8″E

Det finns även en karta längst ner på denna sida.

NÄR SKA VI VARA PÅ PLATS?

Eftersom vi behöver samla in alla och ta betalt, är det viktigt att ni är där minst 15 minuter före avgång. Hundarna är väldigt otåliga och vi kan dessvärre inte vänta på er om ni är sena.

VAD HÄNDER OM VI KOMMER FÖRSENT TILL AVGÅNGEN?

Våra turer kräver minst 15 minuter uppsamling, genomgång och utdelning av spann. Våra hundar är ivriga att komma iväg liksom våra gäster och turen måste starta på bokad tid. Är ni inte på plats minst 15 minuter före bokad tid riskerar ni att förverka er plats utan ersättning.

MÅSTE TURERNA FÖRBOKAS?

Eftersom vi tar med hundar för antalet deltagare behöver din bokning ske senast dagen före. Tänk på att vara ute i minst 2 veckor i förväg om du vill försäkra dig om en specifik tid. Våra turer fylls upp fort! Våra specialturer kan bokas via telefon men helst mail.

HUR SKA JAG KLÄ MIG?

Klä dig som i skidbacken men byt ut pjäxorna mot skor med höga skaft. Givetvis har du mössa och goggles eller solglasögon. Om det är mycket vind kan man använda en balaklava eller liknande för ansiktet. Tänk också på att ha ordentligt med utrymme i skorna. Undvik såklart alltid bomull närmaste kroppen och främst på fötterna. En ullsocka brukar räcka fint om skon har ordentligt med utrymme! För varma och proffsiga vildmarkskläder, vänligen besök vår webshop www.nordicadventure.com

KÖR VI SJÄLVA HUNDSPANNEN?

Japp, på våra turer är ni själva med och kör hundspannen. Det är inget att oroa sig för, alla är nybörjare och det räcker att en per släde kan köra.

GÅR DET FORT?

Allt är relativt, men hastigheten är helt beroende på föret. Hundspann kan absolut vara en fartfylld aktivitet men även en upplevelse där man forserar ny terräng där ingen tidigare har åkt. Hastigheten är mellan 10 – 25 km/timme, vilket upplevs som fort när man står så nära snön.

HUR MYCKET ORKAR HUNDARNA DRA?

Våra hundar börjar sin träning tidigt på hösten och orkar dra flera mil om dagen. Det är faktiskt så att hundarna mår som absolut bäst av att få arbeta. I kilo brukar vi säga att hundarna drar sin dubbla kroppsvikt eller max 240 kg/släde. Skulle ekipagen bli tyngre så använder vi fler hundar.

KAN ALLA KÖRA HUNDSPANN?

De flesta som kommer till oss har aldrig kört hundspann tidigare. Du behöver vara frisk fysiskt och inte lida av några skelett eller muskelskador som hade hindrat dig att åka tex slalom. Gör du det, meddelar du det när du bokar så ser vi till att det finns en plats för dig hos guiden.

VI HAR EN TVÅ ÅRING, KAN HEN FÖLJA MED?

Vi brukar jämföra riskerna med att köra hundspann med skidåkning. Den risken man löper när man tar med små barn är i regel nedkylning så vi rekommenderar att man tar med ett extra täcke eller en filt till barnen.

JAG ÄR GRAVID/HAR EN ARM- BEN- RYGGSKADA, ÄR DET LÄMPLIGT FÖR MIG ATT ÅKA MED?

Det är individuellt och vi vill uppmärksamma att hundspann kan medföra vissa risker. Det är ungefär lika farligt som att åka skidor och känner du dig osäker kan du meddela oss om ditt tillstånd när du bokar så kan du få åka med guiden. Har du en arm- eller benskada uppmanar vi dig att alltid sitta i släden. Skulle du ha en ryggskada kan det vara en bättre idé att köra. Lederna som vi kör på kan vara skumpiga men håller man ner farten är det oftast inga problem.

KAN MAN BETALA MED KORT?

Våra specialturer bokas via telefon eller mail. Du kommer därefter få en faktura som betalas inom 30 dagar eller senast före avgång. På fjället tar serveringen där vi gör ett kort stopp enbart kontanter.

VAD HÄNDER OM DET BLIR DÅLIGT VÄDER?

Vi kör oavsett väder men anpassar turen till rådande väderförhållanden. Snö, vind och kyla tillhör vår vardag och ger turen en annan dimension som kanske blir det ni uppskattar mest.

HÄR STARTAR VÅRA FJÄLLTURER MED HUNDSPANN

Bokningsförfrågan

ALPINA SKIDTÄVLINGAR

Vem är snabbast eller kan åka två lika åk?

Build a bob

Bygg den snyggaste och snabbaste kälken

Highland Maze

En geografisk frågelabyrint

Hundspann – Specialturer

2,5 timmesturer, bröllopskörningar, heldagstur eller transport till fjällserveringen

Hundspann från flygplatsen

Starta ditt äventyr direkt från flygplatsen

Hundspann i Sälen – vår dagliga fjälltur

Vår mest populära tur - 1 1/2h hundspann för hela familjen

Ice Karting Grand Prix

Vem är snabbast på is?

Isklättring

Isklättring - från nybörjare till äventyrspaket med boende

Iskulptering

Skapa först i fantasin sen i verkligheten

Klara, färdiga, laga

En matlagningsaktivitet i fjällmiljö!

Kombinera skotersafari med isfiske

Ta skotern till en av fjällets fiskesjöar och pröva fiskelyckan