Scandinavian Highland Retreats

Retreat är förknippat med hälsoresor och avkoppling. Avkoppling för oss är inte att ligga och lapa sol på en strand utan snarare låta hjärnan tänka på annat och få vara här och nu. Det är få saker som skapar den känslan bättre än aktiviteter och att lära sig något nytt och spännande. Om man tar en passare, sätter nålen på Sälen och pennan så den sveper inom 1 timme körsträcka, så omringas otroliga möjligheter och äventyr. Lite som att skaparen hade för avsikt att göra detta område till en lekplats för somliga och ett retreat för andra. Dom två kan man lätt slå ihop och skapa ett ”getaway” från sin egen vardag. Men det behövs guider för att man inte ska spendera tid på att leta och organisera. Scandinavian Highland Retreats handlar främst om att plocka russinen ur kakan och erbjuda lite olika helger för olika grupper.

Vi guidar bland annat i det vackra naturområdet och national parken Fulufjället, cyklar mountainbike och downhill, lär oss flugfiska och tar del av naturens skafferi. Det här är en helg för avkoppling lika mycket som sport. Du väljer själv din egen takt och möter upp gruppen till de gemensamma måltiderna som lagas över öppen eld eller inomhus tillsammans.

Det här blir en helg där vi låter natur och djur hjälpa oss att slappna av, lär oss något nytt men framförallt – skrattar med likasinnade.

Program

Ankomstdag

Incheck samt meet and greet i Sälen. Vi går igenom helgens program samt presenterar oss för övriga deltagare. Om helgen börjar med tex cykling ser vi till att gå genom medhavd utrustning samt eventuell ställer in hyrd utrustning så att den passar.

Dag 1

Vi möts upp efter frukost för helgens första aktivitet. Det är lite avhängt på  väder men det står mellan cykling, vandring, fiske eller kanske tom bärplockning. Målet för dagen är just att hitta en aktivitet i Sälen som antingen är avkopplande eller ”fostrande” beroende på vad du har valt. Vi möts upp för att tillsammans laga en lunch över eld. Eftermiddagen består av en vandring till en plats där vi kommer resa ett tältet som blir natten sovplats och därefter hålls en enklare kurs i utomhusmatlagning.

Dag 2

Vi vaknar upp lagomt utvilade i våra tält till en frukost och tillåter vädret en utomhusyoga. Där vi har packat ihop allt börjar vandringen hem. Fjället har vackra naturområden som vi guidar er igenom. Allt ifrån överlevnadsknep till vad som är ätbart i naturen. På vägen hem lagar vi lunch, igen över eld eller i stormkök. Vi checkar in på vårt hotell/stuga för uppfräschning innan vi samlas för helgens sista matlagningsaktivitet. Sista natten får ni igen möjlighet att spendera i väl så välkomna lakan.

Avresedag

Frukost innan avfärd

Boka din plats online

Loading…

VAD INGÅR I RESAN?

Utrustning

Vi tillhandahåller större delen av den utrustning du behöver. Inför din resa kommer vi skicka en packlista för utrustning och kläder som är personlig.

Boende

Del i boende i stuga eller lägenhet 2 nätter. 1 natt i tält.
Du kan välja till att bo i singelrum.

Måltider

2 frukostar
2 luncher
2 middagar

Transfer och Shuttling

Vi ombesörjer nödvändiga transporter på plats

Utbildade guider

Guider med lokalkännedom och sjukvårdutbildning

Sevärdheter

Vi besöker vackra naturområden och på vissa turer går vi även till Sveriges högsta vattenfall samt världens äldsta träd.

Vanliga frågor och svar

VARFÖR RESA MED FJÄLLÄVENTYR?

Våra guider är passionerade, professionella och har lång erfarenhet och lokalkännedom av ditt resmål. Vi ser till att all logistik kring din resa går så smidigt som möjligt och säkerställer att din tid inte spenderas på fel saker. Fjälläventyr har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet.

HUR SKA JAG KLÄ MIG?

Vädret i bergen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Klä dig enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja och regnjacka kan vara skönt på kvällen. Välj gärna kängor med lite högre skaft eller grövre gymnastikskor. Badkläder är skönt att ha, ibland kan det bli bastu på fjället, och glöm inte solskyddsfaktor, samt insektsmedel. Solglasögon och senilsnören kan vara gott att använda. Se här

VAD SKA JAG HA MED MIG?

Vi rekommenderar alltid att man tar med sig egen utrusting eftersom den känns oftast mest bekväm. Det går alltid att förboka cykel eller utrustning för fiske.

 • Vattenflaska
 • Mugg/kåsa, tallrik och bestick för utomhusbruk
 • Kniv
 • Pannlampa
 • Hygienartiklar
 • Handduk/badkläder
 • Sängkläder/sovsäck comfort -4 grader
 • Inneskor
 • Solglasögon eventuellt solskyddsfaktor
 • Myggmedel
 • Extra underställ, strumpor och kalsonger
 • Eventuellt starkare drycker, !!!

Vill du komplettera med något finns en butik i Sälen, se vad de har här

VAD HÄNDER OM DET BLIR DÅLIGT VÄDER?

Vi anpassar våra resor och utflykter i bästa mån efter väder och vind. Vissa aktiviteter kan komma att ändras pga av väder.

FÅR BARN FÖLJA MED?

Vi välkomnar ungdomar från 16 år i målsmans sällskap.

Reseförsäkringar?

Det är viktigt att du har koll på din egna reseförsäkring samt även ditt sjukvårdskort som man kan beställa från Försäkringskassan.

Vi har resegarantiförsäkring ställd hos Kammarkollegiet