Troutlands - Exklusivt flugfiske

Sight-fiske vid kristallklara strömmar efter vild, vacker öring. Boende precis vid älven, ingen trängsel, ingen stress – Välkommen till ett fiske med anor!

Mindre än 2 timmar från Östersund finner du Fjälläventyrs egna öring-eldorado. Detta vatten är endast tillgängligt genom oss och antal fiskare är hårt reglerat. Dryga 1,5 mil strömmande vatten med stationär öring samt fisk som vandrar upp från stora sjösystem nedströms.

Sträckan består av en medelstor älv av skiftande karaktär, breda lugnflyt samt smalare kanaler – en fantastisk variation med partier som tilltalar alla.

Till sträckan hör även ett fantastiskt vackert biflöde, ett fjällvatten med ginklart vatten och ljus botten som inbjuder till upptäcktsfärd. Bakom varje krök finns en ny chans att presentera en fluga för en vacker gyllene öring.

PRIS OCH DATUM

PRIS

6990 kr/person inkl. boende, fiskerätt, introduktion.

NÄR

Visst finns det vissa speciella höjdpunkter under en säsong. Från de extrema dagsländekläckningarna i juni som sätter fart på fisken, till öring som utan tvekan kastar sig över din nattsländeimitation i augusti och septembers fiske efter vandringsfisk som kontinuerligt äntrat systemet under hela säsongen. Vi törs säga att hela säsongen erbjuder bra fiske, så väl med torrfluga och nymf som med streamer. De näringsrika vattnen bjuder på spännande kläckningar från tidig i juni hela vägen in i september. Din värd och guide för veckan finns alltid tillgänglig för vägledning och har koll på vad som gäller för stunden.

TILLVAL

Vill du boka guidning, bo med helpension eller kanske följa med till otillgängliga ofiskade sträckor? Se tillval nedan.

OBS! Max 6 fiskare/vecka. (gruppbokningar max 8 fiskare)

Boka nu, maila info@fjallaventyr.com

Boka nu

Loading…

Vad säger våra gäster?

Hade i somras det stora nöjet att få komma upp till det mytomspunna Troutlands, och säger bara wow! Omgivningen och vattnet är helt klart det vackraste jag har fiskat, att sen vara själva med resesällskapet och veta att din tänkta plats för dagens eller kvällens pass inte är sönderfiskade är ju inget en är van vid. Att avnjuta det spännande sight-fisket i kristallklart vatten, att välja ut en stadigt ätande fisk och sedan lägga ner alla dom tricks som du har lärt dig genom år av slit, för att sedan antingen landa eller bli besegrad av dom lokala prickiga invånarna är grädden på ett mos som är svårslaget att finna på ett relativt nära avstånd.

Att sen ha så fint sällskap som arrangörerna Fjälläventyr ger bara upplevelsen ännu bättre, både Joel och Henrik är otroligt bra guider och människor som glatt delar med sig av både tips för fisket samt värme när en kommer instapplande till den välutrustade stugan.

Står du i tankarna om att hitta ditt drömfiske och inte känner att du vill chansa på dyra resor runt klotet, ta då och boka en oförglömlig tur till denna pärla! – Ted Syhlén

Få ut det mesta av din vistelse - boka guide!

För att få ut det mesta av din vistelse rekommenderar vi att man bokar guide för åtminstone en dag under vistelsen. Under en dag med guide får du ta del av kunskap som byggts upp under flera säsonger, otaliga dagar och under vitt skilda förhållanden. Få tips på specifika platser, flugor och tillvägagångssätt som du sedan kan nyttja under hela din vistelse.

Pris

990 kr/person. Minimum 3 personer (inkl. 8 timmar med guide, fika, transporter)
ERBJUDANDE! Endast 830 kr/person om du bokar guidning samtidigt som du bokar din vistelse!

Masterclass - boka en coach!

Att lära sig konsten att fiska skygg större öring är en tidsödande process, erfarenhet är allt i jakten på drömfisken. Ta nu chansen att ta ditt fiske till nya nivåer med våra fantastiska guider. Slipa på tekniken, ta del av guidernas tips, tricks och teknik och bli en bättre, mer komplett flugfiskare. Utöver chansen att ta del av år av erfarenhet bjuds du också att följa med till guidernas egna favoritplatser i systemet och självklart chans på en stor gyllene öring på kroken.

Pris

2290 kr/person
(8 timmar med privat guide, Muurikka-lunch, fika, transporter)
ERBJUDANDE! Endast 1990 kr om du bokar masterclass samtidigt som du bokar din vistelse!

Boka helpension

Koncentrera dig på att fiska och njuta och släpp markservicen till oss! Helpension inkluderar frukost, lunch eller lunchpaket och middag, städning, sänglinne samt en dags guidning. Vi ser till att ni är mätta, belåtna och i form för att utmana dalens öringar fulla av energi. Under veckan serveras allt från mustig gulasch, grillbuffé, pulled pork och lokala smaker.

Minimiantal: 4 personer.

Pris

4500 kr/person/vecka
ERBJUDANDE! Endast 4200 kr/person om du bokar helpension samtidigt som du bokar din vistelse!

Hyr hela Troutlands!

Är ni ett kompisgäng, klubb, företag, sportfiskebutik och funderar över nästa fiskeresa? Hyr hela sträckan och huset, med eller utan helpension, med eller utan guide, kanske önskar ni ett kursupplägg? Vi skräddarsyr er vistelse helt efter era önskemål. Kontakta oss för prisförslag!

Bli ambassadör!

Är flugfiske livet? Har du svårt att fungera i vardagen när du vet att det nog kläcker någonstans där du hellre hade varit? Är det du som bokar upp gängets fiskeresa? Tenderar dina prioriteringar leda till att prickiga fiskar är viktigare än ja, allt? Då låter du som en av Fjälläventyrs flugfiske-ambassadörer! Kontakta oss för en fantastisk deal!

Gå en flugfiskekurs

Vi erbjuder både introduktionskurser och fortsättningskurser vid detta exklusiva fiskevatten. Kan man ta sina första stapplande steg på en bättre plats? Inte en chans säger vi! Många av våra återkommande resenärer har vi haft med oss från den första kontakten med flugfisket, följ med du också!

Ett fiske med anor

Redan under 20-talet så besöktes vår gård av skottar och engelsmän som kom för det fantastiska öringfisket. Den skottska familjen Evans lät uppföra vad som kallades för en ”Engelsk stuggu” på gården. Under nästan 30 år tog familjen mot fiskegäster, bland annat Thomas Lipton – tehandlaren, sägs ha funnits bland gästerna.

Våra vattnen befolkas av ett helt naturligt bestånd av öring, inga stödutsättningar görs till skillnad från många av Skandinaviens mer kända öringvatten. Fisket förvaltas för att naturligt hålla hög klass. Begränsat antal fiskare säkerställer ett lågt fisketryck och ett bestånd som frodas. If it ain’t broke, don’t try to fix it.

Reglerna för fisket har kommit till för att skydda och bevara beståndet – endast catch & release, vi fiskar enbart med hullingfria krokar, håv med knutlöst håvgarn ska alltid användas.

Vi erbjuder möjligheten till fiske under vecka 25-37, resterande del av året får vattnet och fisken vila. Vi bor på en gård endast gångavstånd från vattnet, i bekväma två- eller trebäddsrum och trevliga allmänna ytor. Antalet fiskare per vecka är begränsat, allt för att du som gäst ska slippa trängsel och alltid ha tillgång till ofiskat vatten.

Inför din fiskeresa

Varför resa med Fjälläventyr?

Våra guider är passionerade, professionella och certifierade flugfiskeguider. 2018 blir det fjärde året vi arrenderar denna sträcka och fisket blir bättre för varje år som går. Fjälläventyr har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet.

Hur och när betalar jag?

Du får en faktura på 15% av totalbeloppet vid bokningstillfället. Resterande betalas först i mars.

Hur bor man?

Under din vistelse så bor du i ett rymligt hus på bondgård endast 60-70 meter från vattnet. Boende i 2- eller 3-bäddsrum, gemensamt kök, gemensamt sällskapsrum, matplats. Delad dusch och toalett.

Hur ska jag klä mig?

Vädret i bergen växlar fort och det är viktigt att vara förberedd. Klä dig enligt lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja och vadarjacka/regnjacka är praktiskt.

Vad ska jag ha med mig?

Flugfiskeutrustning i klass 4-7 beroende på vilket fiske du är intresserad av att syssla med, vadare, tafsmaterial, flugor, lämpliga kläder. Närmare förslag på utrustning skickas ut tillsammans med bokningsbekräftelsen.

Vad händer om det blir dåligt väder?

Sträckan är lång och varierad, således finns det platser som fiskar fantastiskt bra vid högvatten, eller andra platser som fiskar bäst vid lågvatten. Största framgång kommer den fiskare som anpassar sitt fiske efter rådande förhållanden ha.

Får barn följa med?

Vi välkomnar ungdomar från 16 år i målsmans sällskap.

Vilka försäkringar gäller?

Allt flugfiske sker under egen risk så era egna försäkringar är gällande.